Zadovoljna.si
Par ima težave

Brane, pomagaj!

"Vsak dan zvečer mislim nanj, tudi ko sem s partnerjem"

Brane Kastelic
21. 03. 2021 06.00
0

Pozdravljeni! Dolgo že berem vaše članke in končno sem zbrala pogum, da tudi jaz prosim za kakšen koristen nasvet. In sicer je moja zgodba takšna ... Pred leti sem zaljubila v fanta. Bila je otroška oziroma najstniška ljubezen. V vsem mi je bil prvi, a šlo je le za dobivanje nekajkrat na teden. Nikoli nisva bila par, nikoli si nisva izpovedala ljubezni, a se poznava že od otroštva. Imela sva isto družbo, ki je vedela za najine afere, vseeno pa to ni bilo nikoli javno. Sedaj sva odrasla, jaz imam partnerja, s katerim sva si ustvarila življenje, a mi še vedno ne gre iz glave ta prvi. Ko je priložnost, se dobiva in že vse desetletje se pojavljajo isti vzorci pri najinih druženjih. Vsak dan zvečer mislim nanj, tudi ko sem s partnerjem. Tako si želim, da bi si enkrat ustvarila nekaj z njim. Vedno je zavora med nama in nikoli se iskreno ne pogovoriva. Ne morem prek sebe in ne morem povedati, kaj že toliko let čutim do njega. Ne vem, kaj naj si mislim z moške strani. Ali tudi on čuti kaj do mene, glede na to, da se vedno vračava drug k drugemu. Prosim za nasvet, kaj naj naredim, da se ne bom vsak dan spraševala, ali bo kaj na tem. Kaj naj s sedanjim partnerjem, ki že sumi, da ni edini? Vem, da ni opravičila za varanje, ampak ta prvi je zame eden in edini in res ga imam neizmerno rada že vsa leta. Vztrajam v drugem odnosu, ker ne morem čakati nanj, dokler mi ne pove, pri čem sva. Hvala za pojasnilo!

Pozdravljena!

Je že tako, da mnogi, bolj ženske kot moški, nikoli ne prebolijo prve ljubezni. Po drugi strani je zelo zelo malo žensk, ki, ko se ustalijo v določenem razmerju, vsak dan mislijo na moškega, ki je bil v vsem prvi. To je nekaj podobnega nedokončani knjigi, ali sliki, ali filmu brez konca. "Ta prvi" je sokriv za to, ker aktivno sodeluje pri vajinem vračanju v preteklost, ki te toliko bolj bega, ker molčita o razlogih za to. 

Ti ne veš, pri čem si in on ne ve, pri čem je. On vseeno ni glavni razlog za to, da vsak dan misliš nanj. Glavni razlog je tvoje razmerje, ki mu nekaj zelo manjka, da celo vpričo partnerja misliš na prvega fanta. V vztrajanju v razmerju z moškim, ob katerem misliš na svojega prvega moškega, ne vidim nobenega smisla. Če je, kot si napisala, tvoj prvi zate edini in ga imaš neizmerno rada že vsa leta, mu to pač povej. Odpri se, izpovej se. Nimaš kaj izgubiti. Tudi če boš dobila košarico, ker on do tebe ne čuti enako. Se boš pač opekla in ga potem lažje pozabila. 

Kakor koli se bo iztekla ta vajina zgodba, ne vidim nobenega razloga za to, da vztrajaš v razmerju z aktualnim partnerjem, ob katerem ves čas misliš na drugega (v tvojem primeru prvega). Ni fer do tebe in ni fer do njega. Upam, da si zadovoljna s "pojasnilom". 

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:
Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493