Zadovoljna.si
Težave se lahko odražajo kot depresija, anksioznost in splošna čustvena preobremenjenost.

Brane, pomagaj!

'Z ženskami sem imel vedno samo avanture in zdaj me ta preteklost kaznuje'

Brane Kastelic
2021-11-21 05:00
1

Brane, lepo pozdravljen. Da kar preidem k bistvu, zakaj pišem. Star sem 37 let z res dobro urejenim življenjem. Res je, da sem zadnjih 10 let prioritetno želel zgraditi kariero in finančno varnost, zatakne se pa sedaj tukaj. Res je, da sem v preteklosti imel večinoma intimne odnose in zgolj avanture z ženskami, s katerimi sem se družil brez obveznosti. Toda vedno sem vsaki iskreno povedal, preden sva se zapletla, da me resno razmerje ne zanima. Razen približno 12 let nazaj sem imel resno razmerje dve leti. Že od nekdaj se zavedam, da je ženskam moja bližina všečna, kot pravijo same, sem iskana "roba". Pred kratkim sem spoznal super punco, s katero sva sedaj skupaj štiri mesece. Odgovarjava si tako telesno kot karakterno in energijsko. Na njej mi je vse všeč (upam, da je tudi njej na meni). Pozna mojo preteklost in ve, da nisem bil nikoli v resnem razmerju. A vendar me ta preteklost sedaj kaznuje. Najino krasno razmere so načeli zlobni jeziki, predvidevam, da iz zavisti. In čutim, da se moja punca, ki mi sicer zaupa, boji, da se zgolj igram z njenimi čustvi, kar nikakor ni res. Da še poudarim bistvo, stara je 24 let. Torej je mlada za razliko od mene, ki štejem 37. Je pa res, tako pravijo ženske, ne jaz, da izgledam simpatično. Zelo rad bi, da bi mi zaupala in razumem, da je še dokaj mlada in si vse vzame preveč osebno. Vem, da marsikatera ženska, seveda tudi moški, gre preko trupel za dosego svojega cilja, zato res upam, da mi boš podal svoje mnenje in nasvet, da situacijo rešim sedaj, dokler še lahko. Punca je resnično prijetna in me osrečuje, a vendar se bojim, da če nekako ne bova našla kompromisa glede zlobnih čvek in obrekovanja (saj veš, iz muhe nastane slon), da bova .... Hvala za odgovor in lep pozdrav, Idealist

Lepo pozdravljen, Idealist! 

Če česa ne moremo spremeniti, je to preteklost, o kateri, ko gre za ljubezenska razmerja nima nobenega smisla novim partnerjem razlagati veliko in preveč. Manj, ko vedo, bolje je in manj je kasneje problemov, ki jih prej ko slej rodi ljubosumje. To se pri različnih ljudeh kaže različno intenzivno. Vsakdo ima svojo zgodovino in kilometrino. Starejši ko si, več ju je. 

Tvoji punci je jasno, da imaš pri trinajstih letih več precej več preteklosti kot ona sama (posebno zato, ker si, kot se pohvališ, iskana roba, simpatičen in finančno preskrbljen). Prepričati jo moraš, da nisi več na trgu, čeprav si na njem vztrajal dolgo (do 37-tega leta) oziroma da se ne igraš z njenimi čustvi, ampak si v njej našel vse to, kar si iskal. Je možno, da tudi ti iz muhe delaš (ne ravno) slona, ampak nekaj prevelikega? Da se pretirano bojiš vpliva zlobnih čvek in obrekovanja na tvojo mladenko, o kateri praviš, da ti zaupa? 

Ni ti treba delati veliko drugega kot graditi, utrjevati to zaupanje z vsem, kar pri vseh tvojih izkušnjah dobro poznaš: s pozornostjo, nežnostjo, različnimi oblikami izražanja ljubezni in seveda s tem, da ji ne daješ povoda za misli, da volk ne spreminja čudi, ampak samo dlako. Zlobnim čvekom in obrekovanjem bo hitro pošla sapa, če ne bodo imeli učinka na vajino razmerje. Srečnejša, ko bo tvoja 24-letnica, manjše bo njeno zanimanje za in njeno odzivanje na zlobne čveke in obrekovanja. 

Brez panike!

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV

Piškotki

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.

Omogoči uporabo piškotkov za ogled video vsebin, za boljše delovanje in napredno oglaševanje in si ob pregledu vsebin zagotovi optimalno uporabniško izkušnjo. S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Posamezne namene pa lahko izbiraš in urejaš s klikom na »Nastavitve piškotkov«. Več o piškotkih lahko prebereš tukaj.


ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 135