Zadovoljna.si
Zaljubljen par v postelji - 2

Brane, pomagaj!

Začela sta kot seks prijatelja, danes pa ...

Brane Kastelic
03. 11. 2015 08.14
19

Pozdravljen, Brane! Redno spremljam tvojo rubriko in moram priznati, da me tvoji nasveti vedno znova navdušijo. Tokrat ti pišem tudi sama. Stara sem 24 let in sem v razmerju s fantom, ki ga ne ljubim. Vse skupaj se je začelo pred dvema letoma s seks prijateljstvom. Povod za seks prijateljstvo je dal on, ker ni bil zaljubljen vame in jaz sem pristala nanj, predvsem zato ker sem imela s prejšnjim fantom slabe izkušnje na področju spolnosti. v obdobju seks prijateljstva je bil do mene pravi kreten, zaradi česar sem po nekaj mesecih vse skupaj prekinila. In takrat se je on čudežno zaljubil vame in me želel imeti za punco. Začel se je truditi, da bi me osvojil nazaj vendar ne samo za seks ampak za razmerje. In po letu dni truda sem pristala z njim v razmerju, predvsem zato, ker se je od vseh fantov najbolj potrudil zame in se mi je zdelo, da je edini, ki me ima rad kar mi ogromno pomeni. Problem pa je predvsem v meni, ker ga ne ljubim. V seksu z njim ne uživam tako, kot bi morala, saj nimam poželenja in strasti do njega, poleg tega bi se moral/ bi ga morala tudi sam/-a še veliko naučiti. Strah me je, da bi ga preveč prizadela, če bi ga pustila poleg tega pa me je strah, da potem ne bom več dobila fanta, ki me bo imel tako rad. Mislim, da prej ali slej v vsakem razmerju mine neka zaljubljenost in ostane odnos v katerem je zelo pomembno, da te partner spoštuje, sprejema, zaupa in on me. On tudi ve, da ga jaz ne ljubim, vendar mu je bolj pomembno, da me ima, ker me on ljubi in mu je na nek način vseeno, če ga jaz ne. Poleg tega vem, da ima tudi on napake, kot bi jih imel vsak in jih veliko težje prenašam, kot če bi bila zaljubljena. Prosim, Brane, če mi svetuješ, ali je smiselno vztrajati v razmerju z moškim, ki ga ne ljubim in ali je možno, da bi se zaljubila vanj. Vedno, ko počneva stvari, ki jih jaz rada počnem postane posledično tečen, ker on tega ne počne tako rad kot jaz in mi s tem uniči vse veselje in dobro voljo, zato tudi vedno, ko bi ga nekako lahko vzljubila ga ne moram. Hvala za nasvet in lep pozdrav. Miška

Par v postelji - 4
Par v postelji - 4 FOTO: Profimedia

Pozdravljena Miška!

V tvojem razmeroma dolgem pisanju nisem odkril niti enega samega pravega razloga za to, da bi vztrajala v razmerju s tem miškotom, pa ne samo zato, ker je bil v obdobju seks prijateljstva s teboj “pravi kreten” ali zato, ker težko verjamem, da se lahko “pravi kreteni” nenadoma “čudežno zaljubijo”, ali zato, ker ima napake, ali zato, ker ostaja s teboj, čeprav ve, da ga ne ljubiš oziroma mu je na nek način vseeno, da ga ne ljubiš, ali zato, ker postane tečen, ko počneta reči, ki jih imaš ti rada, on pa ne, ali zato, ker bi se moral on v seksu še veliko naučiti, čeprav je to kar dolg seznam njegovih minusov.

Ti navajaš kar nekaj razlogov zaradi katerih naj bi bilo vredno vztrajati (izgubljati čas?) v tem razmerju. Najprej praviš, da se je od vseh fantov najbolj potrudil zate… in da se ti je zdelo, da je edini, ki te ima rad. Potem praviš, da te je strah, da bi ga preveč prizadela, če bi ga pustila, in da te je strah, da ne boš več dobila fanta, ki te bo imel tako rad. Misliš tudi, da nima smisla prekiniti tega razmerja, ker “prejkoslej v vsakem razmerju mine neka zaljubljenost” in postanejo pomembni spoštovanje, sprejemanje in zaupanje …

Pozabiva nanj za trenutek, in se posvetiva tebi. Draga Miška, tvoj glavni problem je v tem, da veliko premalo verjameš vase. Zakaj? Zelo verjetno zaradi slabih dosedanjih izkušenj z moškimi, vsekakor s tema dvema, ki ju omenjaš. Zaradi slabih izkušenj v spolnosti s prejšnjim fantom, si pristala na seks prijateljstvo s sedanjim fantom, ki se je v prvem obdobju izkazal za pravega kretena. Veliko premalo verjameš tudi v ljubezen. Zakaj? Zelo verjetno zato, ker še niso doživela prave velike strastne ljubezni in vsega, kar prinaša zaljubljenost, ki bi jo ti kar preskočila. 24 let imaš, Miška, ne pa šestdeset ali več. Ni lepšega kot sta zaljubljenost in z njo povezan strasten seks. Ne moreš tega preskočiti!!!

Zaljubljen par v postelji - 2
Zaljubljen par v postelji - 2FOTO: Thinkstock

Preveč previdevaš in domnevaš, preveč se bojiš, preveč misliš nanj in premalo nase, in preveč razumsko gledaš na to svoje razmerje, ki nima nobenega smisla. Narobe se je začelo (pravi kreten) in narobe se je nadaljevalo in se nadaljuje (brez tvoje ljubezni, poželenja in strasti). Nikoli ga ne boš vzljubila, ali se nenadoma čudežno zaljubila vanj, ali čutila poželenja in strasti, in veliko težje se boš zares zaljubila v drugega in našla ljubezen, če ne boš prekinila tega razmerja, ki ne vodi nikamor. Če ga ne boš prekinila ti, ga bo prejkoslej on (sumljivi so mi čudežni izbruh njegove ljubezni, njegovo pristajanje na to, da ga ti ne ljubiš in njegova tečnoba ob rečeh, pri katerih ti uživaš – povsem možno je, da mu gre še vedno samo za seks), in ko se bo zgodilo to, boš ti še manj verjela vase in v ljubezen. Osvobodi se, delaj na svoji samozavesti, zaživi polno življenje, primerno svoji mladosti, in odpri oči in srce za pravo ljubezen. Verjemi mi, da ti ne bo žal, ko se bo zgodila. Vse bo lepše in boljše (tudi seks). Srečno!

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413