Zadovoljna.si
Par ima težave-2

Brane, pomagaj!

'Zadnji žebelj, ki vdira v naš balon sreče, je zelo dober prijatelj, ki predstavlja vse, kar mož ni.'

Brane Kastelic
20. 04. 2021 08.10
0

Kje začeti? Najboljše, da na začetku. Torej punca konča afero s poročenim moškim. Spozna samskega fanta in se zaljubi. Zanosi pri prvem seksu in rodita se dvojčka. In živijo ... Tu se zgodba zaplete. Živimo na zunaj idealno življenje. Mož je zasebnik, jaz sem višja uradnica v državnem podjetju. Dva otroka, ki sta uspešna v športu in jima gre zelo dobro v šoli, sta lepo vzgojena. Težava nastane pri občutkih. Ne vem, kako razložiti, ampak zame vse to ni dovolj. Vidim težave, razpoke, ni idealne zveze, ni prvotnega čara. Najbolj pa me moti druga težava. Ta je, da mož s poslovnimi partnerji rad pogleda v kozarec, radi se družimo v našem prijateljskem krogu, kjer je ob večerih pet do šest piv na osebo normalno. Meni to ni normalno. Ne maram pijanih ljudi. Za mene je pijan nekdo, ki spije eno pivo. Mi ne potegne. Posledično v pijanosti ne morem biti ljubeča do osebe. Zadnji žebelj, ki vdira v naš balon "sreče" je zelo dober prijatelj, ki predstavlja vse, kar mož ni. Je pa jasno povedal, da ga zanima samo afera in nič več kot to. Že ko pišem te vrstice, sem prišla do odgovora neke vrste. Zadovoljiti se. Je življenje res samo zadovoljitev osnovnih potreb? Vem, da je moje pisanje nesmiselno, na trenutke nepovezano, vendar trenutno čutim, da je moje življenje enako kaotično kot tale zapis. Sem totalno izgubljena, ne znam se upreti toku življenja, ne vem kam me nese, vem samo, da me na tej točki skoraj nič ne osrečuje razen otrok. Želim si, da bi imela gumb za 'reset' in lahko ponovila določene dele življenja in opravljala popravni izpit. Brane, prosim pomagaj mi najti smisel v nesmislu.

Pozdravljena! 

Težka bo, posebno z iskanjem smisla v nesmislu. Smisel bi moral vsak sam najti zase. Naj poskusim, čeprav mi res ni povsem jasno, kdo je kdo v tej tvoji resnični zgodbi. Domnevam, da je samski fant, v katerega si se zaljubila in zanosila “pri prvem seksu” tvoj sedanji mož – zasebnik, in oče vajinih dvojčkov – fantov, ki sta lepo vzgojena, pridna v šoli in uspešna v športu. Sem prav razumel? Domnevam, da si najprej omenila končano afero s poročenim moškim ne da bi hotela povedala, da je bilo to zate kar travmatična izkušnja. Si zato na vrat na nos odhitela v novo razmerja s samskim fantom in ekspresno hitro zanosila (že pri prvem seksu)? In ti oziroma bi ti bilo žal če ne bi imela dvojčkov – fantov, ki te zdaj v življenju skoraj edina osrečujeta. Ravno tvoja fanta sta najboljši začetek, podlaga za iskanje smisla. In za, kako bi temu rekel, ja, prizemljitev. 

Očitno si eden tistih ljudi, ki veliko, morda preveč razmišljajo o vsem, ki ne plavajo s tokom, ampak se vsaj občasno ustavijo, in se vprašajo, ali je to to, in ali je to dovolj (dobro), ali pa bi lahko bilo (veliko) bolje, in ali je smiselno nadaljevati nesmiselno plavanje s tokom, ker se nič ne spremeni, posebno ne na bolje. Idealne veze so. Prav gotovo ne ves čas, ker jim je napoti nekaj, čemur pravimo življenje. Če bi lahko izumil recept za ohranitev prvotnega čara in ga patentiral, bi zelo obogatel. Več, ko ga ostane, bolj in večkrat, ko ga lahko podoživljamo in oživljamo, bolje nam je. Se pa morata za to truditi oba. Težave in razpoke so del življenja. Kot pri vseh drugih težavah in razpokah je tudi v razmerjih ključno, da jih sproti poskušamo odpravljati in zapolniti, saj so sicer vse večje, vse bolj problematične. Nekateri jih ne čutijo in ne vidijo, preden je prepozno. Nekateri jih čutijo in vidijo, vendar plavajo s tokom, upajoč, da bodo nekega lepega dne ali še prej čudežno izginile. Kar se ne zgodi. Nekaterim kot si ti ni prav, da jih nese tok in da ne vedo kam jih nese. 

Strinjam se s teboj, da ni normalno popiti pet, šest piv na večer, posebno, če so ti večeri zelo pogosti. Nekateri ljudje pijejo, da se lahko družijo. Drugi se družijo, da bi lahko pili. Malokdo trezen mara pijane ljudi. Malokakšna ženska je lahko ljubeča do pijanega moškega. Ne strinjam pa s teboj, da je nekdo pijan, če popije eno pivo. Preostro razsojaš. Ne zaradi piva, a ne? Ampak zato, ker si nezadovoljna z možem. Drugače ne bi o tem zelo dobrem prijatelju napisala, da predstavlja vse, kar mož ni. Zveni kot ostra kritika moža. Ton ugotovitve, da ti je jasno povedal, da ga zanima samo afera (beri: seks) s teboj in nič več, mi zveni, kot da bi bila zanj moža celo pripravljena zapustiti. Imam prav? Meni se zdi fer, da ti je prijatelj prej ne pa po seksu povedal, da ga zanima samo seks. 

Med pisanjem, praviš, si sama prišla do odgovora neke vrste: zadovoljiti se. Kaj pa je življenje drugega kot zadovoljitev res ne samo osnovnih, ampak tudi vseh drugih potreb, želja, ambicij, talentov, sanj? Smisla v nesmislu ni. Ne izgubljaj časa. Z afero (seksom) s tem prijateljem ne boš našla rešitve problemov, ki so se nabrali v tvojem zakonu (srd nad pitjem piva ni razlog, ampak posledica), se pa boš zadovoljila (upam), in morda boš potem vse videla v lepši luči, ali vsaj lažje prenašala dokler ne boš našla bolj stalne rešitve kot je zadovoljitev v postelji. 

Ena od meni najljubših misli je misel kolumbijskega romanopisca Gabriela Garcíe Márqueza: 'Seks je tolažba, kadar ne moreš imeti ljubezni.' Pa še res je. Pa upam, da nisem preveč “filozofiral”. Me je tvoja zgodba kar navdihnila za to.  

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:
Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493