Zadovoljna.si
Seks

Brane, pomagaj!

Zakaj mu prehitro 'pride'?

Brane Kastelic
17. 05. 2012 16.11
33

Pozdravljeni, zapletla sem se s fantom, skupaj nama je sicer zelo lepo, izkazuje mi ljubezen, pozornost, v zelo kratkem času me je predstavil že staršem in večini prijateljev, predstavlja me kot punco, vendar kar se tiče seksa pa so težave. Najina intima je šele na začetku, traja tri tedne, zelo je zadržan kar se tiče seksa. Občutek imam, da ga je pred mano tudi malo sram, prehitro doživi orgazem, v prvih srečanjih je doživel orgazem še preden je prodrel vame, oz. že ko sem ga prijela za penis,... Lola

Seks
SeksFOTO:

Pozdravljena Lola, to – prezgodnji izliv - se žal dogaja precej pogosto, posebej mladim neizkušenim fantom na začetku ljubezenske “kariere”, čeprav tudi odrasli moški niso obvarovani pred njim. Zaradi različnih razlogov, od nerednega seksa do stresa, se lahko ta problem povrne tudi v kasnejšem življenju. Lahko se zgodi tudi ob novi ženski, posebej, če je ta veliko bolj vroča in strastna kot je moški vajen.
Pri večini mladih fantov ta problem razmeroma hitro mine, morajo pa to vseeno biti zelo neprijetni trenutki. Za oba. Lola, seveda ga je sram. Moškega je sram že če doživi orgazem pred žensko, tudi če se je trudil deset, petnajst in več minut. Oziroma: lepo bi bilo, če bi ga bilo sram.
Naravnost grozno pa se mora moški počutiti, če orgazem doživi še preden se kaj zgodi, ne oziraje se na to, kako razumevajoča je ženska… Za moškega ne more biti nič hujšega kot je to. Razen verjetno impotence, za katero pa obstaja ultimativno “zdravilo”: viagra. Kdor si bo izmislil zares učinkovito zdravilo za prezgodnji izliv bo obogatel! Obstaja posebna tehnika za premagovanje prezgodnjega izliva: prekininjanje odnosa (še) v pravem trenutku in stiskanje penisa pod glavico in nadaljevanje odnosa in stiskanje… in tako naprej (o tem je napisanega veliko). Problem je v tem, da vidva ne prideta tako daleč.
Tvoj fant oziroma vidva utegneta imeti večji problem kot je prezgodnji izliv, saj praviš, da doživlja orgazem še preden prodre vate oziroma ko ga primeš za penis. Takšnemu več kot prezgodnjemu izlivu, ki je posledica skrajno občutljivega penisa, strokovno pravijo “ejaculatio ante portas” (izliv pred vrati).
Premalo si mi povedala, da bi vedel, kako velik problem ima(ta). Je v drugem, tretjem, četrtem in tako naprej zaporednem poskusu enako, ali fant zdrži dalj časa? Če je enako, in vsakič doživi orgazem tako hitro, bo moral k zdravniku.
Če se izboljpuje in vzdrži vse dalj časa, je na pravi poti. Vaje dela mojstra, pravijo. Nekateri moški, ki so orgazmično bolj hitri, se pred zmenkom, na katerem pričakujejo seks, samozadovoljujejo, da so potem v drugo počasnejši, kar ni slaba ideja.
Bodiva praktična, Lola: po približno enem mesecu zelo rednih “vaj”, bi moral ta začetniško-pripravniški problem kolikor toliko miniti. Če ne bo minil, potem mu midva ne moreva pomagat’ in bo moral k zdravniku. Od velikosti tvoje ljubezni je odvisno, ali mu boš pomagala tudi ti. To ni praktično, je pa lepo.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.

 

SORODNI ČLANKI

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 413