Zadovoljna.si
orgazem

Brane, pomagaj!

Zakaj nikoli ne doživi orgazma?

Brane Kastelic
31. 07. 2014 07.54
4

Nikoli ne doživim orgazma. Predigra lahko traja tudi več kot pol ure, ampak orgazma ne doživim nikoli. Tudi pri samozadovoljevanju ne dosežem vrhunca. Kaj lahko naredim? Obupana

orgazem
orgazemFOTO: iStockphoto

Obupana! Vse premalo si mi povedala o sebi (svojih letih, svojih seksualnih izkušnjah) in svojem seksu, svoji predigri (tudi več kot pol ure je lahko neprimernih ali nepravilnih ali zate nepravih) in svojem samozadovoljevanju (kako, s čim …), da bi ti lahko svetoval kaj blazno “pametnega”. Če želiš se oglasi še enkrat s podrobnostmi, do takrat pa tole: Če si prepričana, da kljub že večletnemu poskušanju z več izkušenimi ljubimci in s primernim samozadovoljevanjem (klitoris mora imeti glavni vlogo, vibrator je zelo dobrodošel …) ne doživiš orgazma, potem si morda neorgazmična. Raziskave kažejo, da je približno desetina žensk neorgazmičnih oziroma da približno deset odstotkov žensk, ne doživlja orgazmov.

Neograzmičnost učene glave delijo na primarno (ženska ne more doživeti na noben način in nikoli ni doživela orgazma) in na sekundarno (ženska je v preteklosti že doživljala orgazme, pa so izginili, jih ne doživlja več). Nekatere izmed teh učenih glav mislijo, da nekatere ženske doživljajo orgazme, pa se jih ne zavedajo, ker zmotno mislijo, da mora biti vsak orgazem potresne vrste. Po tej teoriji naj bi veljalo nekako takole: če si med seksom ali med samozadovoljevanjem nenadoma zelo sproščena in se počutiš zelo zadovolj(e)no, tvoj dom pa še vedno stoji, si morda doživela orgazem ali vsak orgazemček. Sam mislim, da ženska ve/čuti ali je orgazem doživela ali ne. Najbolj me razkurijo trditve, da je ženska, ki ne more doživeti orgazma, frigidna, ker ni, in trditve, da je zato nujno kriv moški, ker to ni res. Tudi ženske, ki nikoli ne doživijo orgazma, uživajo v seksu, spolnem občevanju in samozadovoljevanju.

Ker me nisi oborožila s podrobnostmi, ne vem v čem je tvoj problem. Morda, kar je zelo verjetno, samo še nisi ugotovila, kakšne vrsto predigre ali samozadovoljevanja potrebuješ in kako dolgo mora trajati (morda je tudi pol ure premalo), da bi doživela orgazem. Ne vem, kaj vse si že sama naredila ali kaj vse je/so tvoj(i) partner (ji) naredili za to, da bi ga doživela, vem pa, da mora biti večina žensk za orgazem s partnerjem ali s samo seboj zelo sproščena, da mora vedeti kaj in kako dela sami ali povedati/pokazati partnerju kaj in kako naj ji dela, da mora parterja spodbujati, ko nekaj kar dela, povečuje užitek, da mnogim ženskam pri doseganju orgazma pomagajo seksualno-erotične fantazije, mnogim pa vibrator. Še marsikaj bi ti lahko povedal, na primer tako, kako pomembno je samospodbujanje v obliki stokanja, govorjenja umazanij, globokega dihanja in tako naprej, pa mislim, da napisano – glede na skromnost tvojega opisa – zadostuje. Oglasi se še enkrat, če ti nič od povedanega ne bo koristilo, in navedi čim več podrobnosti.

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493