Zadovoljna.si
ljubezen preko interneta

Brane, pomagaj!

Srce ti lahko ukradejo tudi 'preko žice'

Brane Kastelic
20. 11. 2013 08.27
6

Pozdravljeni! Stara sem 16 let in sem se nekako zatreskala v dve leti starejšega fanta ... Prek spleta. Sama sem bila prej zelo skeptična do teh stvari in sem ves čas zatrjevala, da se pa »jaz že ne bom 'zatrapala' preko žice«, in ker se zarečenega kruha največ poje, sem se ga pošteno najedla tudi sama. Začelo se je s spletno klepetalnico, preko kamere. Takoj se mi je zdel zelo simpatičen in ves čas sem se smejala, pokazala sem mu lahko svoj pravi obraz. Potem sva si začela dopisovati preko elektronskih sporočil, sedaj pa že nekaj mesecev komunicirava tudi preko SMS sporočil. Glede na to, da so sporočila postala vse bolj redna, se mi vse zdi bolj resno, in ker se pogovarjava že od poletnih počitnic, se mi zdi, da bi me lahko povabil ven. Enkrat sem mu že namignila, resda bolj neopazno, ampak nočem preveč drezati vanj. Bojim se, da se bom preveč navezala, zato ne vem, kaj naj naredim. Pogovor je le na prijateljski ravni, ampak sama nočem nekega 'BFF' prijatelja, s katerim bi si dopisovala – zato imam prijateljice! Bojim se, da sem se že preveč navezala nanj, ampak vseeno je zdaj še čas, da naredim, kar je prav, dokler se ne zaljubim do ušes. Torej, kaj naj storim? Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem! Nika

ljubezen preko interneta
ljubezen preko internetaFOTO: Profimedia

Pozdravljena, Nika! Stara si sladkih šestnajst let. Kdaj se boš zaljubljala in zatreskala, če ne zdaj? In zakaj ne v fanta z interneta!? Sam sem bil od štirinajstega pa tja do devetnajstega leta kar naprej zaljubljen. Vsakih nekaj tednov ali mesecev na novo. Zakaj sem ti to zaupal? Prvič zato, da boš vedela, da so fantje v letih, ki jih ima 'tvoj' (osemnajst), ali kakšno leto mlajši oziroma starejši fantje večinoma veliko bolj ljubezensko nestanovitni kot je večina punc: hitro se zaljubijo, se na hitro na novo zaljubijo, se zaljubijo v več punc (imajo več železij v ognju) hkrati ... Pogosto (po)mešajo ljubezen in neznosno željo po seksu. Ne morejo si pomagat', ker so podobni hormonskim bombam! Ne vsi, nekateri se lahko zelo resno zaljubijo tudi zelo mladi, a mnogim je 'ljubezen' pot do resničnega cilja in ta je seks. Toliko za ogrevanje oziroma kot opozorilo, Nika, da ne boš razočarana, če boš odkrila, da ta tvoj fant morda kuri več punc naenkrat in se še ni odločil, s katero bi prešel na višjo stopnjo – dobivanje – ali morda že ima punco, pa kuri tudi tebe in se te zaradi nje ne upa povabiti ven. Možno je celo, da ima pomisleke, ker imaš šele šestnajst let ... Morda pa je samo nekoliko bolj plašen fant, ki se ne upa narediti prve poteze, ker se boji košarice in je spregledal tvoj premalo jasen namig, da bi te že lahko povabil ven (res mečka!) in mu boš morala bolj jasno namigniti, kaj bi rada (zmenek) ter zakaj bi ga rada (ker ti je vse bolj všeč). Ali – zakaj ne? – ti predlagaj, da se dobita ... Če se bo potem začel izmikati, iskati izgovore ali mencati, ga kar lepo takoj vprašaj, zakaj to počne. Sam nisem niti malo skeptičen do tako imenovane ljubezni preko žice – spoznavanja in osvajanja prek spletnih socialnih omrežij, klepetalnic in podobnega. Pomisli samo na to, koliko večja je 'izbira', koliko večja je možnost, da najdeš res pravega partnerja ali partnerico med veliko več ljudmi, kot jih srečuješ v živo, in koliko bolje ga lahko na primer spoznaš, izveš o njem, še preden ga srečaš. Seveda pa, Nika, ne pozabi, da je na internetu tudi precej 'psihičev' in drugih nevarnih ljudi. Ne pravim, da je tvoj eden izmed njih, vendar tudi zanj velja pravilo, ki ga priporočam vsem za začetne zmenke z internetnimi dopisovalci: če se bosta dobila, se dobita na javnem kraju, med ljudmi. Za vsak primer! Potem pa si vzemi čas in ga dobro spoznaj tudi v živo (včasih lahko internetne simpatije zaradi različnih razlogov v živo razočarajo), preden se odločiš (priporočam najmanj tri mesece) za bolj konkretne oblike ljubezni. Velja?

  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 478