Zadovoljna.si
Zaljubljen par

Brane, pomagaj!

'Zaljubila sem se v bivšega fanta svoje prijateljice.'

Brane Kastelic
16. 06. 2020 07.45
3

Pozdravljen, Brane. V letu 2019 sem spoznala fanta, ki je dejansko bil fant moje kolegice in sta se razšla istega leta. Spoznala sva se na rojstnem dnevu, potem pa se je on začel pogovarjati z menoj tudi prek spleta in sem seveda odgovarjala. Takoj sva se ujela in vsak dan klepetala, in to še vedno traja. Zbližala sva se tudi fizično (s tem ne mislim na spolnost). Na začetku nisem ničesar čutila, ker je bilo prezgodaj za karkoli, po treh ali štirih mesecih pa mi je postal noro všeč. Zato sem ga pogumno vprašala, ali bi hodila, in je rekel, da ja, ampak da ga je strah, da bi izgubila prijateljstvo, ki ga imava. Ter da trenutno ni pripravljen na resno zvezo. Mi je pa že prej začel izpovedovati svoja čustva, ko sva bila povabljena na rojstni dan. Je pa res, da svojo bivšo težko preboleva in tudi po vsem tem času še vedno vidim, da jo ima rad in da ga še vedno vleče nazaj k njej. Jaz sem seveda jezna zaradi tega, hkrati pa vem, da na to nimam vpliva. Ne vem, kaj naj naredim, saj sva se zmenila, da kljub vsemu ostaneva prijatelja. Z bivšo nista ostala v prijateljskih stikih, nista pa skregana. Kaj storiti?

Pozdravljena!

Kaj storiti? Mislim, da si naredila pravzaprav vse, kar si lahko, da bi s tem fantom postala par. Pa se to vseeno ni zgodilo. Namesto tega sta se zmenila, da kljub temu ostaneta prijatelja, s čemer sta še zmanjšala verjetnost, da bosta kdaj postala to, česar si želiš ti: ljubezenski par. Nehote si naredila tudi napako. Prehitevala si dogodke, ko si ga očitno veliko prezgodaj "pogumno vprašala, ali bi hodila". To bi lahko izkoristil za to, da bi s teboj nekajkrat spal in ti šele potem povedal vse, kar ti je pošteno povedal takoj: da ga je strah, da bi izgubila ta (prijateljski?) odnos, ki ga imata, in da trenutno ni pripravljen na resno zvezo. Ta fant je, draga bralka, še zelo daleč od trenutka, ko bo prebolel bivšo.

To, da je tvoja kolegica, zadeve dodatno komplicira. In ne samo to: če bi začel hoditi s teboj, njeno kolegico, bi jo dodatno prizadel. Ker tega ni naredil, je pokazal, da jo ima še vedno zelo rad, da si še vedno želi biti z njo in da (še) ne želi z ničimer pokvariti možnosti sprave oziroma obnovitve njune zveze. Kar vse ti je razkril že, ko sta se začela dobivati. Ni si želel nove punce, ampak “prijateljico”, ki bi prisluhnila njegovim srčnim težavam. Kaj in zakaj ga še vleče k bivši oziroma v preteklost? Ljubezen, draga bralka. Ni je še prebolel. In spomini na vse, kar sta v času, ko sta bila skupaj, doživela. Če sta bila dolgo skupaj, jih je toliko več.

Nisi napisala, zakaj sta se razšla oziroma kdo je bil pobudnik “ločitve”, a domnevam, da je bila to ona, kar je dodaten razlog za podaljševanje njegovega prebolevanja. Nenavadno je, da na začetku “nisi čutila ničesar” do njega. Vem, se zgodi, da nam nekdo ali biti z nekom postane všeč ali celo “noro všeč” (kot je bilo tebi) šele čez čas, ker nas začnejo privlačiti ne samo zunanjost, ampak druge za dobro zvezo pomembne reči, ki jim z eno besedo rečemo notranjost. Vseeno mislim, da se mora zaiskriti takoj, ne pa šele čez tri, štiri mesece. Potolaži se. In ne bodi jezna (saj veš, jeza škoduje lepoti). Tudi če bi ta fant začel hoditi s teboj, ko si mu to predlagala, bi bila vajina zveza zelo verjetno kratkotrajna in bi se končala s tvojo bolečino. Prve zveze ljubezensko ranjenih moških in žensk so skoraj vedno nekakšno prehodno tolažilno obdobje, v katerem do konca prebolijo bivše. In se, ko se to zgodi, poslovijo od “prehodnega, tolažilnega” partnerja. Srečno!

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375