Zadovoljna.si
Par v postelji

Brane, pomagaj!

Zaljubila sem se v prijatelja za seks. Kakšne so možnosti, da se bo tudi on vame?

Brane Kastelic
04. 12. 2020 08.10
5

Pozdravljeni. Noro sem se zaljubila v prijatelja samo za seks. Poznava se že nekaj let in sčasoma sva si postala vedno bolj naklonjena, dokler naju ni splet okoliščin popeljal v posteljo. Takoj mi je jasno dal vedeti, da je samo seks, vendar po nekaj mesecih so se z moje strani spletla močna čustva. Tega mu seveda nisem priznala, ker ne želim s tem uničiti še tega, kar imava (čeprav to v meni povzroča večjo praznino kot zadovoljstvo). Poleg tega sva še vedno prijatelja, saj tudi službeno veliko sodelujeva. Počutim se obupano, saj za nekaj ur sreče potem trpim grozno osamljenost in se vrtim v začaranem krogu. Moči, da to končam, nimam. Kaj mi je storiti? Je možno, da se z njegove strani spletejo čustva?

Pozdravljena!

Naj začnem na koncu, z odgovorom na vprašanje, ali je možno, da se s strani tvojega “prijatelja samo za seks”, s katerim se poznata že nekaj let, spletejo čustva. Možno je, je pa skrajno malo verjetno, pa ne samo zato, ker ti je on, kot si napisala, “jasno dal vedeti”, da gre samo za seks. Potem ko vaju je, kar si zelo nenavadno opisala, “splet okoliščin popeljal v posteljo”. Njega morda, tebe ne. Prepričan sem, da si takrat, ko se je to zgodilo, že gojila čustva do njega, ne pa samo vse večje naklonjenosti, karkoli že naklonjenost v tem primeru pomeni. On te je popeljal v posteljo, ne pa okoliščine. Ker je dobro vedel, da boš vsak čas spala z njim, če ti bo pokazal dovolj te naklonjenosti. Če bi bil tip fer, bi ti že pred prvim seksom, ne pa po njem, jasno povedal, da gre samo za seks. Ti je? Močno dvomim.

Seks prijatelji niso od včeraj, jih je pa danes veliko več in vse več!
Preberi še
Seks prijatelji niso od včeraj, jih je pa danes veliko več in vse več!
Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična.FOTO: Dreamstime

Te dogovore o “prijateljstvu samo za seks”, ki se v veliki večini “zakomplicirajo” zaradi spletanja čustev samo enega “podpisnika”, je treba skleniti pred seksom, ne pa po njem. Itak v večini primerov, posebno pri ženskah, v te dogovore vodijo prikrita čustva oziroma upanje, da se bo v postelji rodila obojestranska ljubezen. Se zgodi, vendar malokdaj. Glede na to, da se poznata že nekaj let in njega še vedno zanima samo seks, je res skrajno malo verjetno, da se bo nenadoma zaljubil vate. Vem, zakaj mu ne priznaš, da si se “noro zaljubila vanj”. Zato, ker se bojiš, da bo v tem primeru hipoma konec vajinega “prijateljstva”.

Omenjaš nekaj ur sreče. Svoje. Zanj so to očitno samo ure seksa. Verjamem ti, da se počutiš obupano in grozno osamljeno, ko je konec seksa in obenem tudi druženja z njim, ki ga srečuješ tudi službeno. In da imaš občutek, da se vrtiš v začaranem krogu. Na dva načina lahko preveriš, kako je z njegovimi čustvi. Lahko mu hazardersko razkriješ svoja čustva (če je čustveno inteligenten, bi se jih moral zavedati) in mu poveš, da ti od vsega začetka ni šlo samo za seks (tudi, če to morda ni res), pa boš zelo hitro vedela, pri čem si zdaj. Zelo verjetno se bo poslovil (on končal vajin dogovor in seks, za kar ti nimaš moči). Ali pa lahko vztrajaš v tem dogovoru o prijateljskem seksu in počasi postopoma delaš na tem, da se tudi na njegovi strani “spletejo čustva”.

Ali je on tisti pravi?
Preberi še
Ali je on tisti pravi?

Kaj imam v mislih? Skupen čas zunaj postelje. Kot nekakšen pogoj za seks. Večerje v romantičnem okolju. Izlet na primer. Skupne počitnice. Bi, misliš, bil za takšne tvoje predloge? Ali pa bi prav tako pobegnil? Nikogar ne moremo prepričati ali prisiliti v to, da se zaljubi v nas. Dalj časa, ko boš v tem začaranem krogu, težje boš izstopila iz njega in toliko bolj razočarana boš, če bo on nekega dne prekinil seks prijateljevanje s teboj zaradi druge ženske. Posebno, če bo razlog ljubezen.

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!
Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375