Zadovoljna.si
Par

Brane, pomagaj!

'Zaradi njegovega obnašanja nimam nobene želje po seksu.'

Brane Kastelic
01. 07. 2020 08.09
2

Brane, kje si?! Pogrešam te! Potrebujem tvojo pomoč! No pa da začnem ... Zadnje čase se počutim kot v nekem začaranem krogu, enostavno ne vem več kako naprej. Imam partnerja, s katerim sva skupaj sva 5 let, tudi živiva skupaj. V zadnjem letu se je najin odnos res spremenil, na slabše. Trenutno je že več kot 8 mesecev brezposeln, pribit na računalnik in na igranje igric. Sama imam zelo stresno službo, sem samozaposlena in delam tudi po cel dan vsak dan. Priznam, da se mi vse skupaj za malo zdi, med drugimi se fant tudi hvali, češ kako se ima fletno, da ga "baba živi". Sploh ne morem verjeti, da se moški lahko s tem hvali, da ga nič ne boli njegov ego? Med drugimi seveda ne naredi prav nič! Vse moram sama, pospravljam, kuham ... Ko mu to povem, ne zaleže nič. Se mi zdi, da bi več dosegla, če bi se pogovarjala s steno. To stanje je vplivalo tudi na najino spolno življenje. Enostavno me zaradi svojega obnašanja ne privlači več in nimam nobene želje po seksu. Seveda pa pridejo tudi lepi trenutki, ko pa si spet rečem da "pretiravam". No in smo spet tam kjer smo - začarani krog. Ne vem več, kaj naj naredim? Naj vztrajam, bo kaj bolje? Je problem v meni? Hvala za odgovor, Zvezda.

Draga “Zvezda”! 

Kje sem? Tukaj sem. Zate in za vse druge bralke in bralce, ki si želite mojih nasvetov. Z opravičilom. Bil sem poročevalsko “koroniziran” zadnje tedne, včasih od ranega jutra do poznega večera, posebno zato, ker imamo pri nas na Otoku na oblasti skupino bogatih nesposobnih desničarskih klovnov. Mimogrede, še vedno prevladuje zmeda, zdaj pri sproščanju karantene, najbolj žalostno pa je to, da je zaradi te nevidne smrtnosne nesnage po nepotrebnem umrlo na deset tisoče več ljudi, ker so na začetku pandemije dali prednost ekonomiji, ne pa javnemu zdravju. Pa tudi to, da skoraj zanesljivo nihče ne bo odgovarjal za to. Ker sem ravno pri odgovornosti, draga Zvezda, kdo je odgovoren, ali, po “katoliško”, kriv za to, da se počutiš kot bi bila v začaranem krogu, in da ne veš kako naprej? Tvoj “petletni” partner prav gotovo ni kriv za to, da se “ima fletno” in da ga “baba živi”. Sekira mu je padla v (tvoj) med. Sama si na koncu ponudila iztočnico za moj odgovor. 

Brane, pomagaj!
Preberi še
Brane, pomagaj!

Ko si vprašala ali je problem v tebi? Absolutno. Ker dopuščaš ne samo to, da te izkorišča tristo na uro, ampak tudi zato, ker dopuščaš, da se norčuje iz tebe. Oprosti, ampak problem ni njegov ego (on je krasno poskrbel zase na tvoj račun, ti pa si pod stresom). Problem je tvoj “ego”, ki ga moraš prebuditi iz zimskega spanja in tega izkoriščevalca postaviti ali pred ultimat (saj veš, kaj mora vsebovati ultimat,  a ne?), ali pa pred vrata (če je možno, saj ne vem, kakšen “aranžma” imata pod skupno streho, za katero očitno plačuješ ti). Razumem to, da te zaradi svojega “obnašanja ne privlači več in nimaš nobene želje po seksu”, ne razumem pa “lepih trenutkov, ko pa si spet rečeš da pretiravaš”. Kaj vsebujejo lepi trenutki? Izbruh njegove nenadne prijaznosti, pozornosti in seks, ki je posledica njegovega občasnega strahu, da pretirava z izkoriščanjem in se boji, da mu boš dala to, kar si najbolj zasluži, kar je seveda “noga”? Ti lepi trenutki razkrivajo samo še eno njegovo slabo lastnost, ki je manipulacija. Igra se s teboj in tvojimi čustvi. Ti misliš, da si v začaranem krogu, on pa ve, da te lahko med dvema lepima trenutkoma izkorišča. Naj ponovim: ali mu postavi ultimat (najdi si službo ali prevzemi gospodinjska dela dokler je ne najdeš) ali ga postavi pred vrata. Mislim, da je za ultimat že prepozno. Več sreče v prihodnjem razmerju. Pa tudi hitrejši odziv na nesprejemljivo in nedopustno vedenje. Nikoli več si ne dovoli, da bi lahko tvoj moški rekel, da ga “baba živi”. 

Pa hvala za “pogrešanje”. Zdaj čutim, da sem tudi sam pogrešal odgovarjanje na probleme bralk in bralcev, ki se jih je nabralo veliko. Vsem bom, obljubim, čimprej odgovoril (v upanju, da ne bo novega vala te nevidne nesnage).

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.siFOTO:

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375