Zadovoljna.si
Šolarka

Brane, pomagaj!

Zaradi šole sem se razšla s fantom

Brane Kastelic
06. 12. 2012 12.08
10

Pozdravljen, Brane! Stara sem 20 let in sem se razšla s fantom zaradi tega, ker sem se preveč posvečala učenju. Zveza je trajala tri leta. Z mojim bivšim fantom sva bila na začetku zveze zelo spolno aktivna. Ampak ko sva se zaradi študija morala vsako nedeljo posloviti ter oditi vsak na svojo stran, sem se začela bolj posvečati šoli. V tem času, ko sem pridno študirala, mi ni bilo do seksa čez vikend, ker sem se preveč obremenjevala z učenjem. Ker si zelo težko zapomnim snov, ki se jo učim, potrebujem zelo dosti časa za to. Zato sem se odmikala od njega in tako sem tudi negativno vplivala nanj. Čutila sem, da je bil moj partner zlomljen, ko sem mu rekla, da mi ni do spolnega odnosa. Ampak kljub temu sem ga imela rada. Tako dolgo je trajalo, da nisva imela spolnega odnosa en mesec. In tako je naneslo, da sva prekinila najino zvezo. Trenutno sva dobra prijatelja, ampak vedno, ko se srečava, si želim, da bi prišla nazaj v zvezo. Šola mi je vzela vsako željo po seksu ter mojega ljubljenega fanta. Moj bivši fant noče z mano v zvezo, ker ga je strah, da bo vse enako, kot je bilo prej. Trenutno ne vem, kako naj ukrepam, da mi bo spet zaupal. Žalost in praznina v srcu me ubijata, ker ga imam še vedno rada. Zato te prosim za nasvet! Hvala vnaprej! Bella

Šolarka
ŠolarkaFOTO: Profimedia

Pozdravljena Bella! Saj ne vem, ali bi te hvalil, ker si (bila) tako vestna učenka, ali bi te grajal, ker si zaradi šole zanemarila fanta, s katerim sta se imela in se očitno še imata zelo rada. Mislim, da te bom kar (po)grajal. A res ni (bilo) mogoče uskladiti učenja in ljubezni? Z na primer pol ure manj spanja na dan? Ali tako, da bi si malce drugače organizitrala čas. Mnogim gresta učenja in študij veliko bolje zjutraj. Lahko bi malo prej vstajala ... Glej, Bella, če kaj moški neradi slišimo, je to ... to, kar si ti rekla svojemu fantu: da ti ni do seksa. Ljubezen gor ali dol', brez seksa, ki nas najbolj zbližuje, ne gre. Tudi največje ljubezni so vse manjše, manj kot je seksa. En mesec brez je ne samo pri vajinih mladih letih (domnevam, da ima on približno toliko let kot ti, saj bi mi verjetno večjo razliko v letih omenila) cela večnost ... Včasih ženske pa tudi nekateri moški samo mislijo, da jim ni do seksa, pa se potem, ko se začne, večina ogreje zanj. Kako se ne bi? V nastalem pat položaju razumem oba, tvojo žalost in praznino v srcu zaradi izgubljene ljubezni in njegovo nezaupanje oziroma bojazen, da se bo vse skupaj ponovilo? Občutek imam, da vajina ljubezen ni čisto izgubljena in da bi se hitro na novo razvnela tam, kjer si ti povzročila njeno krizo: v ... postelji. Zvabi ga v posteljo brez »uradne« obnovitve zveze. To ti ne bi smelo biti težko ... Če se imata še vedno rada, bo vajina zveza oživela brez predhodnih pogajanj. Brez besed. Ne on ne ti ne moreta izgubiti nič več, kot sta morda že izgubila.
 

KOMENTARJI (10)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 404