Zadovoljna.si
Težave

Brane, pomagaj!

Že 7 mesecev nisva imela spolnih odnosov

Brane Kastelic
07. 08. 2012 11.23
3

Pozdravljen. Stara sem 20 let in s fantom sva skupaj 4 leta. Na začetku je bilo vse super, sedaj pa to pojenja. Spolnega odnosa nisva imela že 7 ali 8 mesecev, ker pač meni preprosto ni oziroma ne čutim potrebe po tem. Fant me privlači in glede najinega odnosa je vse odlično, samo spolnost je katastrofa. Poskusila sva ogromno stvari, vendar nič ne pomaga in dobro vem, da je problem v meni, ampak žal ne vem, kaj naj naredim. Pozdravček, Tjašy

Težave
TežaveFOTO: Thinkstock

Pozdravljena, Tjašy! Pri tvojih mladih, komaj dvajsetih letih in po komaj štiri leta dolgem razmerju s fantom je tako dramatična izguba libida – s »super« na to, da se niti ne spomniš natančno, kdaj sta zadnjič (7–8 mesecev) – vsekakor nenavadna. Prav zaradi te velike razlike dvomim, da je »krivda«, ki jo prostovoljno prevzemaš nase (meni preprosto ni ... ne čutim potrebe ... dobro vem, da je problem v meni ...), samo na tvoji strani. Ne vem kaj, a nekaj je narobe v vajinem razmerju, da si se tako zelo ohladila in da se ne moreš na novo »zagreti«, čeprav sta »poskusila ogromno stvari«. Poskušanje ogromno stvari je tehnična zadeva, ki ne more odpraviti čustvene »okvare«. Ta je zelo verjetno vzrok za to, da ti preprosto ni do seksa oziroma za to, da ne čutiš potrebe (želje?) po seksu. Si morda pomislila na to, da ga preprosto nimaš več rada in da si tega ne upaš priznati ne sebi ne njemu, čeprav pišeš, da je »na splošno glede vajinega odnosa vse odlično« in da te privlači?
Zdravniki pri ženskah z izgubljenim libidom najprej pomislijo, da gre za posledice stresa, utrujenosti in neprimernega načina življenja ali za posledice velikih sprememb v življenju, kot so nosečnost, menopavza in bolezen, ali za posledice depre(sije), jemanja določenih zdravil in tako naprej ...
Sam najprej pomislim na to, da je izgubljeni libido, posebej pri mladih ženskah, posledica izgubljene ljubezni in izgubljene sreče. Ko je ženska srečna, si želi seksa in lažje doživlja orgazme. Ko je nesrečna, si malokakšna želi seksa. Ko seksa, ima večina vse večje težave pri doživljanju orgazma. Večje, kot so te, manj ji je do seksa. Začaran krog.
Če si prepričana, da v tvojem primeru to ni to in da je libido poniknil in izginil neznano kam zaradi tebi neznanih razlogov: poželenje pri ženskah ni vedno enako močno in se spreminja, odvisno pa je tudi od starosti, od »kvalitete« in trajanja razmerja, od libida partnerja, pa tudi od tega, kako dober ljubimec je. Približno štiridesetim odstotkom ženskam naj bi se enkrat ali večkrat v življenju zgodilo, da izgubijo libido. Da jim ni do seksa. In da imajo slabo vest/jih je sram, ker zato ne morejo zadovoljiti svojih partnerjev, ki naj bi jih še vedno imele rade.
Razmisli o tem, zakaj si se ohladila! Libida nisi izgubila čez noč. Razmisli posebej o tem, zakaj sta nenadoma opustila spolne odnose (pred 7-8 meseci). Kaj se je tako zelo spremenilo v primerjavi s časi, ko je bila spolnost, ki je zdaj katastrofa, super. Morda sta se po začetnih težavah vse preveč osredotočila na »tehnične« intimnosti (»poskusila ogromno stvari«) in zanemarila čustveno intimnost. Ni čudežne tabletke ali čudežnega seks položaja za oživljanje libida. Vse premalo si mi povedala o vajinem razmerju, da bi ti lahko svetoval kaj drugega kot to, da se poskusita vrniti na začetek in obnovita čustvene intimnosti. Pozdravček tudi tebi, Tjašy. In vso srečo pri iskanju izgubljenega libida.

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ...

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375