Zadovoljna.si
Razmerje - 2

Brane, pomagaj!

Že pol leta ne spi več v najini spalnici

Brane Kastelic
27. 11. 2012 15.48
11

Stara sem 30 let, partner bo letos 40. Imam problem, on sicer govori, da ga nima; jasno, saj ga ne vidi. Odkar sva se preselila v hišo, ne spiva več skupaj, to pa traja že pol leta. Enostavno ne pride k meni v spalnico spat, spi v dnevni. Rekel boš, pa ti pojdi k njemu. Sem šla, ampak se sprašujem, zakaj bi jaz hodila k njemu, ko pa on v najino spalnico sploh ne vstopi. No, razen zjutraj pride po oblačila, ko se odpravlja v službo. Brane, kaj se tiče cartanja, ga več ne poznam, da o najinem spolnem življenju sploh ne govorim. Kaj je že to? Sem se že poskušala pogovoriti z njim, in ko ga vprašam, zakaj ne spi več v spalnici z mano, mi odvrne: zakaj pa ti ne prideš k meni, zdaj je nogomet itd. Kaj nismo bile včasih ženske tiste, ki smo izgovor iskale? In jasno, ženskam prija pozornost in bojim se, da jo bom nehote dobila drugje. Včasih to dobimo, pa sploh ne iščemo, priznam, sem se že znašla v takšni situaciji in se vedno umaknila. Strah me je, ker ne vem, kam vodi vse skupaj, in da bo najine 8-letne zveze konec. Konec koncev, ne vem, kaj naj naredim, sploh se z mano ne pogovarja, ne vidi, če se doma kaj naredi, skoraj da ne pozdravi, skupaj ne greva nikamor, če pa bi želela sama kam, pa je kreganje, kot da sem v zaporu. Dozdeva se mi, kot da živim z neznancem. Hvala za pomoč. Lep dan ti želim. Joj

Razmerje - 2
Razmerje - 2FOTO: iStockphoto

Joj! Res imaš problem, ki je veliko večji, kot so njegova nepozornost, necartanje, iskanje izgovorov za izogibanje seksu in seksualna abstinenca (vsaj s teboj). V živo spremljaš razpadanje zveze s partnerjem, ki je vajino razmerje posredno v bistvu že zapustil, ni pa dovolj pogumen, da bi ti to neposredno, jasno povedal. Mnogo moških je pri tem strahopetcev. Zdaj čaka samo še na to, da se boš ti počutila dovolj jezno, užaljeno in predvsem ponižano, da boš razmerje zapustila ali da boš dejansko skočila z drugim v posteljo, da bo potem imel razlog za to, da prekine vajino zvezo. To, kar počne, je nedopustno in ultimativno poniževanje partnerice. On se seveda dobro zaveda problema, saj ga je ustvaril in ga ohranja sam, po mojem mnenju povsem zavestno. Zakaj to počne, ne vem. Morda ima drugo. Najmanj v mislih. Morda ne. Ni pomembno. Pomembno je to, da te nesramno ponižuje in da to počne zato, ker te nima (več) rad in bi se te rad iznebil. Glej, ne vem, kaj bi zate pomenila odločitev, da ga zapustiš (ne vem, kaj to potegne za seboj in ali te ravno posledice takšne odločitve ohranjajo v tem razpadajočem razmerju), vem pa, da bi bilo to najboljše za oba. Recimo, samo recimo, da ga muči kaj takega, česar ne veva, in kar nima nobene zveze s teboj ali kakšno drugo žensko: daj mu še eno priložnost, da pove, vztrajaj pri pogovoru, povej mu, da hočeš vedeti, zakaj ne spi s teboj in predvsem zakaj ne seksa s teboj, pa tudi to, da ga boš zapustila, če se ni pripravljen pogovoriti. Tudi jaz tebi želim lepše dni, kot jih imaš zdaj. Pri tridesetih bi morala uživati najlepše dni življenja, posebej med rjuhami, ne pa samevati.

 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375