Zadovoljna.si
Par

Brane, pomagaj!

Že tri leta nisva več par, a sva še vedno 'predobra' prijatelja

Brane Kastelic
09. 07. 2012 12.35
0

Jaz pa imam problem z bivšim fantom, skupaj sva bila skoraj eno leto vedno sva se dobro razumela, tudi ko sva šla narazen, sva ostala dobra prijatelja. Problem je v tem, da sva ostala malenkost predobra prijatelja. Odkar sva se razšla, so minila že skoraj tri leta, midva pa še vedno ne moreva biti skupaj, drug brez drugega pa tudi ne. Rada bi enkrat za vselej razčistila in definirala z njim, kaj sploh počneva, ali bova samo prijatelja ali kaj več, ampak mi vedno odvrne, da hočem vse na hitro in da kompliciram. No, meni osebno se 3 leta žal ne zdijo "zelo na hitro", zato prosim za nasvet, kako naj se dokopljem do odgovora, ki se ne začne z besedami daj času čas ... Žanin

Par
ParFOTO:

Žanin, domnevam, da to, da sta z bivšim fantom ostala »malenkost predobra prijatelja«, pomeni, da še vedno spita skupaj. Po tvojih besedah tudi sklepam, da si ga ti še vedno želiš za fanta, ne pa samo za malenkost predobrega prijatelja, on pa je povsem zadovoljen s tem, ker ima hkrati tebe (kadar si to on poželi) pa tudi »svobodo«. Ker si ga še vedno želiš za pravega fanta, se lahko s teboj igračka že tri leta. To, da ti pravi, da hočeš vse na hitro ali da komliciraš so stereotipne besede moškega, ki hoče ohraniti »status quo«, natančno takšno stanje stvari kot je zdaj, ker mu najbolj ustreza (ker ima tebe in svobodo) in moškega, ki ga je strah pravega razmerja. Bojim se, da je ta moški eden tistih (odkril sem ga tudi v enem izmed drugih odgovorov), ki se ne more odločiti, ker misli, da nisi dovolj »dobra« zanj in da te bo, če bo ostalo pri tem, kar imata zdaj, nekega grdega dne prizadel: to bo tisti dan, ko bo našel novo dekle, ki bo veliko bolj odločna in zahtevna kot si ti in mu ne bo dovolila »malenkost predobro prijateljevati« z bivšo punco. Zato, Žanin, mu povej, da je imel že več kot dovolj časa, da se odloči, in da tako na more več biti. Seveda pa moraš prej razčistiti sama s seboj: sta on in pravo razmerje po treh letih njegovega izmikanja tisto, kar si zares želiš, ali pa morda tudi tebi podzavestno ustreza takšna »ureditev«?

Rubrika Brane, pomagaj! je namenjena vsem, ki so potrebni ... nasveta, ideje, seksa ... Svoje vprašanje nam lahko zaupate tukaj.
 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 368