Zadovoljna.si
Par v postelji - 2

Brane, pomagaj!

Na to pomisli, ko mu rečete, da nimate potrebe po seksu!

Brane Kastelic
27. 12. 2017 08.21
7

Nate se obračam, ker res ne vem več, kako naprej. S punco sva skupaj že dobrih 8 let. Prvo leto je bilo, kot verjetno pri večini, polno ljubezni, seksa ter vsega kar spada zraven, nato pa se je počasi začelo vse ohlajati. Kadarkoli, ko sem omenil, da bi se rad malce stiskal, je začela z najrazličnejšimi izgovori (od glavobola, danes se mi ne da, ko bova na svojem bo pa vse drugače, itd.). Sedaj živiva v svojem stanovanju že približno 2 leti in stvar se ni nič spremenila. Sram me je povedati, ampak sekssava resnično 1x na 2-3 mesece. HALOOO??? In da ne bo pomote, sem zelo čustven in pozoren, ampak ona pravi, da nima potrebe po seksu!? Niti poljuba mi ne da, če ji ga jaz ne namenim. Večkrat sem ji že zabrusil, da če bo tako naprej, si bom našel punco samo za seks, ker imam potrebo in željo po ljubljenju, takrat pa je spet vse narobe! Rekel sem ji tudi, da naj si ona dobi takšnega, s katerim ji bo do vseh teh stvari, in odvrne, da pač nima potrebe po tem in onem?! Hec pa je v tem, da se imava drugače res rada. Ona je ljubezen mojega življenja in rada bi imela otroke z menoj, vendar jaz ne vem, kako bom zdržal, da bova sexala 1x na 2-3 mesece. To je 10-15x na leto, ker na morju se ji da malo bolj! Predlagal sem ji tudi, da obiščeva pomoč za pare, a tudi o tem noče slišati. Že, ko samo omenim seks, začne težko dihati in "ali ti se moraš res celi dan pogovarjati samo o tem". In še to ... Ko pa že pride ta srečen dan v letu, pa kolikor vidim, zelo uživa in vedno pove, da ji je ok in da jo pripeljem do vrhunca. Dragi Brane, sedaj pa mi povej, ali je z menoj kaj narobe ali pač z njo? Kako naj to spremeniva? Tisočkrat ti hvala!

Par v postelji - 2
Par v postelji - 2FOTO: iStock

S teboj ni čisto nič narobe, dragi bralec. Prav gotovo pa je narobe to, da s punco (ne po tvoji krivdi!) seksata samo enkrat na dva do tri mesece. Kar je skoraj nič. Posebno za mlad par, pa čeprav sta skupaj že osem let. Bolj prav bi bilo, če bi seksala vsak dan, ali vsaj trikrat do petkrat na teden. Nikoli nisem imel časa za tisto oguljeno frazo, da je pomembna kvaliteta, ne pa kvantiteta. Kaj imaš od kvalitete, če seksaš enkrat na dva do tri mesece? Malo kvalitetnega seksa. Problem postane toliko večji, ker si ga zaradi kvalitete želiš še več. A da ne bom preveč filozofiral, ker imaš po mojem velik problem, ki bo vse bolj kvaril vajino razmerje. Intima, ki jo prinaša seks, utrjuje razmerje. Glavoboli in drugi izgovori za izmikanje seksu spodjedajo razmerje. Ženske, ki moškemu odkrito rečejo, da nimajo potrebe po seksu, se najbrž niti ne zavedajo, kaj vse s tem sprožijo. Bolj občutljivi pomislijo, da nimajo potrebe zato, ker seks z njim ni dovolj dober. Bolj ljubosumni moški pomislijo, da nimajo potrebe po seksu z njim ali zato, ker so se čustveno ohladile do njega, ali zato, ker so se čustveno zagrele za drugega moškega, ali celo zato, ker že imajo ljubimca, s katerim seksajo. In tako naprej. To, da ne kaže zanimanja za poljube in druge nežnosti, najbrž ne pomeni nič drugega kot to, da ve, da pri moškem ponavadi vodijo v posteljo. Pogovor s strokovnjakom bi najbrž pomagal, a kaj ko za to noče niti slišati.

Par v postelji - 3
Par v postelji - 3 FOTO: Thinkstock

A veš kaj pa me v tvoji “zgodbi” najbolj skrbi? To, kar vsebuje stavek, “Že, ko samo omenim seks začne težko dihati in "Ali ti se moraš res celi dan pogovarjati samo o tem?" Posebej to, da začne težko dihati, ko seks samo omeniš. Kot bi ji bil seks tlaka ali kazen. Resno se ga brani. Prepričan sem, da debelo pretirava, ko ti reče, “Ali ti se moraš res celi dan pogovarjati samo o tem”, je pa logično, da se ti hočeš kar pogosto pogovarjati o tem, saj stradaš seksa kot malokdo. In to zna nekatere ženske še bolj odvrniti od seksa. Nekatere ženske pravijo, da se prav nikoli ne branijo seksa, če vedo, da bo dober. Ja, res je, vendar so to ženske z močnim libidom, ne pa ženske s šibkim libido kot je žal tvoja, ki je to v vajinem prvem letu bolj podzavestno kot zavestno prikrivala dokler se ni počutila varno v razmerju. Ko se je, se je njen libido spustil na njeno običajno raven, ki je nenavadno nizko za mlado žensko, saj je enkrat na dva do tri mesece je res izjemno malo. So ženske in moški, ki jim pravim seksualni lenivci. Lenobe. Ko seksajo, radi seksajo, a jim vseeno seks malo kdaj pride na misel. Problem razmerij, v katerih sta libida tako različno močna kot sta pri vama, je manj ta razlika, veliko bolj pa popolna nepripravljenost partnerja z veliko nižjim libidom, da se prilagodi veliko večjim željam in potrebam nekoga, ki ga ljubi, in, v vajinem primeru nekoga, s katerim bi rad imela otroke. Če bo ostalo pri tem, ti zagotavljam, da ne boš zdržal. In zakaj bi!? Ker je ljubezen tvojega življenja?

Ljubezen je lepa, a tako rekoč brez seksa ni prava ljubezen. Samo enkrat živimo… Če ne bosta našla kompromisa, se bo problem vztrajno povečeval in vaju vse bolj odtujeval, in prej ko slej boš z glasnih “groženj”, da si boš našel drugo punco samo za seks, prešel na tiha dejanja in ne samo seksal z drugo, ampak se tudi zaljubil z drugo. Kako lahko spremenita sedanje nevzdržno stanje? Zelo težko. Morda bi se morala preseliti na morje. Šalim se, ker si omenil, da se ji tam malo bolj da … To, kar bi ti predlagal je, da se nehaš pogovarjati o seksu, in se začneš pogovarjati o vajini ljubezni in razmerju. Si ga sploh še iskreno želi? Po njenih odgovorih boš prepoznal resnico. Zavedati se mora, da te bo izgubila, če se ti ne bo seksualno prilagodila. Obenem poskusi vajino življenje narediti bolj romantično in erotično. Kdaj si ji zadnjič kupil šopek rož? Kdaj si je zadnjič podaril seksi spodnje perilo? Kdaj si ji zadnjič pripravil večerjo ob svečah? Kdaj si ji zadnjič rekel, da ji želiš polizati muco kot je ni še nihče? In tako naprej. Spomni se, kaj vse jo je vzburjalo tisto prvo leto ko sta bila skupaj … 

Zelo verjetno je za vse to že prepozno, a poskusi, morda se bo ta tvoja seksualna Sneguljčica nenadoma prebudila. Moj znanec je svojo prebudil precej drugače. Z afero, ki si je ni želel in ki je ni nikoli priznal, čeprav je njegova žena vedela, da jo ima. Žena je ljubico premagala v zakonski postelji. Od takrat ima ta znanec toliko seksa, kolikor si ga želi. Tvegana taktika, a včasih je učinkovita. Sporoči (če se ti da), ali je karkoli od svetovanega delovalo. Srečno!

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 493