Zadovoljna.si
Najstnica

Brane, pomagaj!

Zmerjajo me, ker sem debela

Brane Kastelic
27. 11. 2012 16.29
11

Dragi Brane! Pomagaj mi. Preveč imam telesne teže in se trudim shujšati že eno leto. Imam 70 kg in velika sem 152 cm. Stara sem 12 let. V šoli me zmerjajo in imam samo 2 prijateljici. Shujšati moram vsaj za 30 kilogramov! POMAGAJ! sončece23

Najstnica
NajstnicaFOTO: iStockphoto

Drago sončece23! Zelo nerad dajem nasvete, povezane s hujšanjem, posebej tako mladim, kot si ti. In ta bo res zadnji, ker je ta rubrika namenjena drugim zadevam. Dvakrat ali trikrat sem dal nasvet o hujšanju, pa me je kregalo nekaj takih, ki se držijo starih pravil, posebej tistega, da se moraš za zdravje zjutraj "našopat" s hrano in tako naprej. Sama veš, da imaš preveč kilogramov in da je zelo verjetno tako, ker preveč ješ, in da ješ preveč take hrane, ki redi, in se premalo giblješ (telovadiš, športaš in tako naprej). Za začetek se odloči, da bo ravno obratno: da boš manj jedla (manjše porcije) in manj redilno ter bolj zdravo hrano in se več gibala (intenzivneje se loti športa, s katerim se že ukvarjaš, ali športa, ti je všeč). To, kar je glavno – po mojem nestrokovnem mnenju in po osebnih izkušnjah – je, da imaš pri hujšanju stvarne, dosegljive cilje in da veš, da ne moreš shujšati čez noč ali v enem tednu. Hitro izgubljeno se hitro vrne. Z drugimi besedami: tvoj cilj bi moral biti, na primer, da boš shujšala po en kilogram na mesec ali da boš imela čez leto dni deset kilogramov manj. Vmes boš zrasla, se razvijala. Pogovori se s starši, povej jim, da si se odločila čez leto dni imeti deset kilogramov manj. Naj ti pomagajo pri doseganju tega cilja.
 

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2021, Zadovoljna.si, Vse pravice pridržane Verzija: 375