Bralka iskreno: Z njim bom skočila v posteljo že zato, ker mi manjka seksa

Brane Kastelic
15.07.2019, 7:50
0
Živijo, Brane. Ne bom dolgovezila. 23 let imam in sem že štiri leta v zvezi z nekaj let starejšim fantom, ki je vse bolj dolgočasen. To sem ugotovila kmalu po tem, ko sva lani ob tem času začela živeti skupaj. Nikamor se mu ne gre, doma ne naredi ničesar, ob večerih je naliman na kavč in ure in ure bulji v televizijo, od športa do kriminalk. Odkar živiva skupaj, seksava manj, kot sva prej. Priznam, da sem privolila v to, da zaživiva skupaj, ker sem želela, da bi imela seks vedno na dosegu roke (upam, da veš, kaj mislim), ne pa samo dvakat, trikrat na teden ob večerih. Zanj se mi zdi, da ga je skupno življenje bolj zanimalo zaradi udobja in ker zasluži precej manj kot jaz. Zaradi vsega skupaj me vedno bolj mika veliko starejši nesrečno poročen sodelavec, ki se že več mesecev smuka okrog mene. Če bo to domače stanje trajalo še nekaj časa, bom po mojem skočila z njim v posteljo že zato, ker mi manjka seksa. Če sem zelo iskrena, tudi takrat, ko seksava s fantom, to ni več to. Nič več se ne trudi, predigra je vse krajša, ukinil je oralni seks … Svetuj mi, prosim. In imej se lepše kot jaz. MM

Zaljubljen par
Zaljubljen parFOTO: iStock

Živjo, MM.

Ne bo mi težko imeti se lepše, kot se imaš ti. Resnici na ljubo: moškega pa tudi žensko dodatno spoznaš v vseh ozirih, ko se začne življenje v dvoje. Verjela ali ne, nemalo moških in žensk je razočaranih nad skupnim življenjem. Pa ne samo zaradi seksualne polenitve enega ali drugega, ampak tudi zaradi splošnega popuščanja pri vsem, od urejenosti do higiene. Varnost, udobje in sproščenost v razmerju imajo lahko te negativne posledice. Ko se dobivamo, se po navadi zelo potrudimo, da nas partner vedno vidi v najlepši luči, ne pa v grozni pižami ali v zbledeli trenirki. Pod skupno streho pridejo na dan mnoge prej skrite lastnosti. In neprijetni zvoki. In tako naprej.

Zelo dobro vem, kaj si hotela povedati, ko si dejala, da si si želela skupnega življenja, da bi imela seks vedno na dosegu roke … Problema, ki ga imaš z dolgočasnim fantom, ne boš rešila s skokom v posteljo z menda nesrečno poročenim veliko starejšim moškim. Kako veš, da je nesrečno poročen? Ker on tako pravi? Ne verjemi mu. To po navadi rečejo poročeni moški, ki so povsem zadovoljni s svojim zakonom, radi pa bi malo popestrili zakonski seks. Posebej z veliko mlajšo žensko. Tvoja stvar je, ali boš skočila ali ne, vendar preloži ta skok in se prej znebi tega dolgočasneža in lenivca, ki se ne bo spremenil.

Najbrž imaš prav, ko ugotavljaš, da se je on odločil za skupno življenje, da bi lažje lenaril ob tebi. To, da s skokom v posteljo s "taporočenim" počakaj, ti svetujem zato, ker bi v tem primeru imela slabo vest, ki bi vse skupaj zakomplicirala in podaljšala zvezo s "talenim" na kavč zalimanim partnerjem. Škoda tvojega časa zanj, prav res.  

Brane Kastelic - Zadovoljna.si
Brane Kastelic - Zadovoljna.si