'Bila sem zelo samozavestna, zdaj pa si sploh nisem več všeč'

Brane Kastelic
06.04.2016, 7:54
6
Živjo! Imam problem, in sicer da si nisem več všeč. Nekaj let nazaj, ko sva se s partnerjem spoznala, sem bila zelo samozavestna in samovšečna, zdaj pa si sploh nisem več všeč. Sicer sem stara šele 21 let, ampak ko se pogledam, se mi zdi, kot da jih štejem že krepkih 30. Tudi ko gledam svoje slike od prej, se zdim sama sebi povsem drugačna in lepša kot sem sedaj. Kot da nisem več ista oseba. Kaj naj naredim? Seveda moja nizka samopodoba v zadnjih dveh letih vpliva tudi na spolne odnose. Nimam nikakršne samozavesti več.

ženska in modrček
ženska in modrčekFOTO: Thinkstock

Živjo!

Rad bi ti svetoval, da zamenjaj ogledala ali da obišči okulista, ker je nemogoče, da bi 21-letna ženska, ki je bila še pred dvema letoma zelo samozavestna in samovšečna, imela probleme z nizko samopodobo. Vsi se z leti spreminjamo. Če se nisi zelo poredila ali zelo shujšala v zadnjih nekaj letih, kar se telesu in obrazu pozna tudi pri tvojih letih, potem na veliko pretiravaš, ko praviš, da se ti zdi, ko se pogledaš, kot da jih šteješ že krepkih trideset  in da si povsem drugačna. Ne eno ne drugo gotovo ni res. Pred leti si bila mlado dekle, zdaj si mlada ženska.

Občutek imam, da tvoja nizka samopodoba in izginula samozavest nimata zveze s spremembami, za katere se ti zdi, da jih vidiš v ogledalih, ampak s tvojim partnerjem. Preden sta se spoznala, si bila zelo samozavestna in samovšečna, ob njem si izgubila del samovšečnosti in samozavesti. Kaj se dogaja v vajini zvezi? V tej čutim razlog za tvojo nizko samopodobo, ki “v zadnjih dveh letih vpliva tudi na spolne odnose”. Žal si mi premalo povedala o tem, kako vpliva nate oziroma kaj misliš s tem. Je pa pomembno.

Se je tvoj partner zelo spremenil v zadnjih dveh letih? Je postal manj pozoren, manj nežen, ti daje manj komplimentov, ti pa si postala vse bolj samokritična in v svoji podobi iščeš razlage in pojasnila? Se je ohladil? Čustveno in seksualno? Ne glej v ogledala, poglej iskreno v svojo zvezo. Če misliš, da sem udaril mimo, se oglasi še enkrat. Srečno!

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Zelena travica
21.06.2016, 15:41:24
Ali mislite, da taki pari zares obstajajo??
jaro007
10.04.2016, 8:21:56
32
+1
verjetno ima 30kg več kot jih je takrat mela
Narcissa
07.04.2016, 0:54:44
42
+2
To da nisi samovšečna je super, samozavest pa ... gledaj se v ogledalo, objemaj se in si govori, da si čudovita in lepa ženska. Da si zaslužiš vse najboljše. Nehaj se smilit sama sebi in razmišljat negativno. Tako ne boš spremenila ničesar.
jakec1575
07.04.2016, 0:35:12
150
+15
Punca. Bila si skoz ista že od začetka. Samovšečnost je samo ena oblika izrazanja nizke samopodobe. Sedaj se kaze v drugi obliki. Razlog je v primarni druzini. Nisi dobila dovolj ljubezni, nisi bila pomembna, tvoje zelje in hotenja niso pomembna. Prav je samo tisto, kar recejo drugi. Zagrabi bika za roge danes. Bodi to, kar ti hočeš postati. Ne glede na partnerja in na druge. Vrata se ti bodo odpirala. Prepreke bodo. Vendar bodo zate motivacija. Lepi smo, ko storimo ali ustvarimo nekaj pomembnega. zase in za druge. Nekaj, kar spreminja zivljenja. Sploh pa pravi partner poskrbi, da dekle ob njem zacveti v lepotico in ne obratno. Tako, da ga lahko mirne vesti zapustis. Danes si ti prva in danes ti zacni s seboj.
Narcissa
07.04.2016, 0:55:06
41
+3
+++++++++
jozeceljski
06.04.2016, 9:51:22
45
-1
Ja, ene se hiter znucajo. Veliko kozmetike in ležanje na kavču ne pomaga.