Slovenka iskreno: Postala sem ena tistih oseb, ki jih od nekdaj preziram

Brane Kastelic
19.04.2019, 8:05
2
Pozdravljeni. Postala sem ena tistih oseb, ki jih od nekdaj preziram. Včasih sem jim pametovala, zdaj pa ... Stara sem dobrih 40, poročena skoraj 20 let. Mož je iste starosti. Imava dva otroka, eden je praktično odrasel, drugi osnovnošolec. Z možem sva se spoznala v gimnaziji, skupaj sva 25 let, z vzponi in padci. Vedno je bilo razburkano, zadnjih nekaj let pa je res težko. Pogosto se kregava, za vsako malenkost. Name kriči, kot da sem otrok, tako da me je že sram pred otroki. Vse naredim narobe, če je bilo včeraj nekaj prav, danes to ni več v redu. Kot da samo išče napake. Počutim se ponižano, razočarano in poteptano. Nikoli nimam prav ali pa mogoče imam, pa trenutek ni pravi. Vse mu je samoumevno – da grem v službo, poskrbim za otroka, hišo ... Pravi, da za to si lahko plača tudi gospodinjo. Da nisem proaktivna. Da nisem dovolj ambiciozna. Da nič posebnega ne počnem. Zgodi se, da mu povem, kar si mislim. Ampak me ne sliši, samo svoje tuli kar naprej. Potem kuha mulo – lahko tudi več dni ali tednov. Pogreva stvari iz preteklosti, ali bo po njegovo ali bo štala. To je počel tudi s starejšim sinom, s katerim pa že pol leta ni govoril. Kaj naj storim, pogovor žal ne zaleže ...

Pozdravljena!

Bojim se, draga bralka, da je z mnogimi zakonskimi in drugimi razmerji podobno, kot je s pokvarljivimi živili, ki imajo rok trajanja. Vse to veliko moževo nezadovoljstvo in vsa ta kritika, iskanje napak, poniževanje, prepiranje, pogrevanje stvari iz preteklosti, kričanje in tuljenje, ki mu sledi v večdnevno ali večtedensko kuhanje mule, nima nobene zveze s teboj. Bolje rečeno: vir vsega tega ni pri tebi, ampak pri njem.

PREBERI ŠE
56-letna bralka: Intimna nisva bila že 10 let. Zakaj?

Bojim se, da so njegova čustva zate pregorela. Mogoče je celo, da ni vir samo v njem, ampak tudi v drugi "proaktivni in ambiciozni" ženski, ki jo morda samo občuduje ali pa morda celo že spi z njo. Ni malo moških z ljubicami, ki postanejo do žena ne samo kritični, ampak tudi agresivni. Vse, kar počne, je nesprejemljivo in nedopustno in ne vodi nikamor drugam. Kako bi se on odzval, če bi mu predlagala obisk zakonske posvetovalnice?! Bi še bolj kričal in tulil? Kako misliš, da bi se odzval, če bi mu predlagala ločitev? Kadar pogovor ne zaleže več, je zgodba pri koncu. Boljše ne bo. Raje še slabše. Ne ti ne on ne vajina otroka se nimate "fajn".

Žal ne vidim rešitve, ker ne vidim nobenega smisla v tem, da vztrajaš v takšnem zakonu.

PREBERI ŠE
Brane Kastelic iskreno: Prej ko ga boš zapustila, bolje zate!

Imate vprašanje za Braneta? Pišite mu!
Imate vprašanje za Braneta? Pišite mu!

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

delbond
15.05.2019, 14:06:04
20
+2
pusti ga cepca
soncarica84
19.04.2019, 13:58:15
40
+4
Tezko bos resila situacijo. S terapijo za pare bota lahko resila tezavo, ampak za to je treba ogromno casa pa truda z obeh strani. Pa moznost za uspeh je res majhna. Hitrejsa resitev je nov zacetek s partnerjem, ki tebima rad