Vaja, ki bo okrepila vaš trebuh in zadnjico

J.V.
14.10.2016, 5:50
2
Osebni trenerji, inštruktorji joge in pilatesa ga obožujejo – in tudi vi ga boste. Most je ena izmed najbolj priljubljenih vadb, s pomočjo katere boste utrdile ne le trebušne mišice, ampak tudi zadnjice. Če do sedaj še niste slišale za most, pa vam je poza zagotovo dobro poznana.

Gre za eno izmed najbolj priljubljenih poz pri pilatesu in jogi, nad njo pa so navdušeni tudi osebni trenerji, ki jo radi vključijo v svoj vadbeni režim. Čeprav je zelo preprosta, pa boste z njeno pomočjo utrdile celoten osrednji del. Gre za vajo, ki aktivira trebušne mišice, njeni učinki pa so vidni tudi na zadnjici, bokih in spodnjem delu hrbta. Most krepi mišice, izboljša gibčnost in se ga lahko vključi v prav vsako rutino, obenem pa je tudi dobra vaja za ogrevanje. Začnite tako, ga izvedete tri sete po 15-20 ponovitev, nato pa klasično izvedbo mostu malce popestrite.

Vaja: most
Vaja: mostFOTO: Thinkstock

Klasičen most (kot na fotografiji)

Ulezite se na hrbet, pokrčite in razširite kolena do širine bokov, ob telesu sprostite roke. Telo dvignite od tal, da bo vaše telo videti kot ravna linija od kolen do ramen. Stisnite mišice medeničnega dna in trebušne mišice, držite dve sekundi nato pa se v naslednjih treh sekundah počasi spustite nazaj na tla. Ramena morajo ostati sproščena in bodite pozorne, da raztegujete boke in ne hrbta.

Most z dvignjenimi rokami

Postavite se v klasičen most položaj, toda tokrat roke dvignite naravnost v zrak. Zaradi dodanega giba bodo mišice še bolj delale.

Most s z dvignjenim kolenom

Vrnite se nazaj v klasičen most položaj, toda tokrat dvignite eno koleno do prsi ali pa nogo popolnoma iztegnite, nato pričnite z dvigovanjem telesa od tal kot pri klasičnem mostu. Z aktivacijo stranskih mišic telesa, bodo te še močnejše.

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

kundalinigirl
14.10.2016, 18:40:08
4 0
+4
Super vaja za ritne mišice. :)
liveur
16.10.2016, 6:55:23
2 1
+1
In za bolečine v križu tudi, pomaga