Ilka Štuhec iskreno: Nisem imela dvomov.

Jasmina Voler
29.05.2019, 8:41
1
Ilka Štuhec je vrhunska športnica in še bolj vrhunski človek. S svojo toplino in dostopnostjo je prevzela slovenska srca in čeprav je bila njena karierna pot zaznamovana s številnimi poškodbami, vztrajno dokazuje, da se vedno znova pobere in se na bele strmine vrne še močnejša.

Ilka Štuhec, izredno nadarjena Slovenjgradčanka, je kot za stavo začela zbirati zmage in leta 2017 postala tretja slovenska svetovna prvakinja. Čeprav ji je pot prekrižalo kar nekaj poškodb, se je Ilka po vsakem padcu pobrala in se na bele strmine vrnila še boljša in močnejša. V svoji karieri je postala prva Slovenka z osvojenim malim kristalnim globusom v smuku in prva, ki je dvakrat zapored osvojila naslov svetovne prvakinje v smuku. 

Ilka Štuhec
Ilka ŠtuhecFOTO: Damjan Žibert

Tvoja pot je bila zaznamovana s številnimi poškodbami, a si se vedno znova pobrala in se vrnila še močnejša. Kaj je tisto, kar te v takšnih težkih trenutkih žene naprej? Te je kdaj imelo, da bi obupala?

Ljubezen do športa, do tega, kar počnem. Ob težjih poškodbah se seveda pojavi misel "zakaj mi je tega treba", ampak le za trenutek. Vem, kaj hočem, zato sem osredotočena, da to dosežem. Če si človek nekaj res želi, ne more pričakovati, da bo to dobil z lahkoto. Vedno bo prišel izziv ali več njih, a moramo vztrajati in jih premagati.

PREBERI ŠE
Ilka Štuhec iskreno o zvezi z Benijem Mattijem

Na Diggitu boš govorila tudi o odpovedovanju. Bi rekla, da je bila to zate kot športnico ena težjih stvari, da si zaradi treningov nekatere stvari zamudila?

Morda je odpovedovanje celo pretežka beseda. Nisem imela dvomov do tega, da hočem postati vrhunska smučarka, da želim osvajati medalje in zmagovati. Zato težko rečem, da je bilo to odpovedovanje, saj si nisem stvari, ki sem jih zamudila zaradi treningov, želela bolj kot smučanja. Tako da ne, mislim, da to niti slučajno ni bil najtežji del kariere.

Marsikomu si vzornica, predvsem pa ženskam. Kaj bi svetovala tistim, ki te občudujejo, si želijo biti tako močne, vztrajne in samozavestne, a jim to še ni uspelo?

Naj verjamejo vase. Naj vztrajajo, se borijo za tisto, kar želijo. In pri tem naj ostanejo to, kar v resnici so. Vsak človek je nekaj posebnega in če se začne preveč prilagajati, da bi nekomu ustregel, potem izgublja del sebe. V tem primeru se tudi uspehov ne more tako iskreno veseliti. Vsaj jaz tako gledam na to.

PREBERI ŠE
Sara Isaković: Pomembno je, da ne nehaš delati na sebi

O vztrajnosti, odpovedovanju, prioritetah in sodelovanju z ljudmi bo govorila na letošnjem Diggitu.
O vztrajnosti, odpovedovanju, prioritetah in sodelovanju z ljudmi bo govorila na letošnjem Diggitu.FOTO: Damjan Žibert

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Mich Diam
29.05.2019, 9:30:15
927
-18
Kot športnica garač 300 %, kot ženska pa ničkaj privlačna!