Lea Sirk: 'Zagotovo bom spakirala čim prej!'

Matej Arh
09.07.2018, 7:50
1
Lea Sirk si bo letošnje leto zagotovo zapomnila. Za njo je uspešen nastop na Evroviziji, prav tako je nastopila v več evropskih državah, trenutno je sredi svoje turneje, čaka jo še nastop na festivalu. Kaj pa oddih?

S skladbo 'Hvala, ne!' je na letošnji Evroviziji pripela finale.
S skladbo 'Hvala, ne!' je na letošnji Evroviziji pripela finale.FOTO: AP

Kakšne počitnice imaš rada? Si spontana ali raje načrtuješ vsako podrobnost?

Najbolj mi je pomembno to, da vem, da imam v kampu dva meseca postavljeno prikolico in da sem lahko vse poletje tam. Sploh mi ni pomembno, če moram vmes delati ali hoditi domov, samo da vem, da se lahko vrnem tja.

Za tabo je naporno leto, si boš zdaj končno privoščila oddih?

Ne morem, če pa imam ravno zdaj največ koncertov! Pa še na Melodije morja in sonca se pripravljam. Zagotovo bom spakirala čim prej, da malo zamenjam okolje in da ne mislim na nič, se pa bom vmes pogosto vračala domov.

'Ko najdeš tisto, kar rad počneš, se ti samozavest poveča,' vsem svetuje Lea.
'Ko najdeš tisto, kar rad počneš, se ti samozavest poveča,' vsem svetuje Lea.FOTO: Aljoša Kravanja

V svetu trenutno vlada velik trend ženskega opolnomočenja. Se ti zdi, da se ženske med sabo dovolj podpirajo?

Ne vem. Jaz nisem zagovornica tega, ne delim stvari na moške in ženske, bolj mi je pomembno, da ljudje preprosto delujejo. Tisti, ki so inteligentni in močni v neki stvari, naj delajo tisto, tisti, ki so dobri v nečem drugem, naj se posvečajo tistemu. Zakaj bi se še ddoatno ločevali na dva pola samo na podlagi spola? Že tako smo dovolj ločeni.

Na odru si zelo samozavestna, suverena, zato marsikdo misli, da nimaš težav s samozavestjo. Je to res?

Vsak človek ima milijon nesigurnosti, ampak zdi se mi, da moraš zasebno življenje ločiti od nastopanja na odru. Na odru sem Lea Sirk, nek lik, ki sem ga ustvarila. To ne pomeni, da je ta Lea drugačna od mene, ampak ko stopim na oder, vem, da moram biti v tem liku. Večkrat sem brez glasu ali pa mogoče celo brez energije, ampak takrat moram to odmisliti.

Kakšen nasvet pa bi dala tistim, ki trpijo za pomanjkanjem samozavesti?

Ugotovite, kaj vam je všeč. Ko to najdeš in ko ugotoviš, da si v tem dober, se ti samozavest takoj poveča.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

celjan2
10.07.2018, 21:10:09
13
-2
Fejst baba