Kate Middleton prejela nov naziv

J.V.
30.04.2019, 8:55
0
Medtem ko ves svet nestrpno pričakuje, kdaj bosta Meghan Markle in princ Harry postala starša, je britanska kraljica Elizabeta izkazala posebno čast cambriški vojvodinji Kate Middleton in jo imenovala za damo.

Kate Middleton
Kate MiddletonFOTO: Profimedia

Cambriška vojvodinja Kate Middleton in princ William sta včeraj praznovala osmo obletnico poroke, to pa ni bil edini razlog za proslavljanje na britanskem kraljevem dvoru. Kraljica Elizabeta je namreč Kate podelila naziv dame velikega križa Kraljevega viktorijanskega reda.

S tem ji je Elizabeta izrekla zahvalo za predanost, ki ji jo je izkazovala vsa ta leta, ko jo je podpirala tako v javnem kot zasebnem življenju. Gre za enega najvišjih nazivov, ki jih kraljica podeli neodvisno od parlamenta in ga prejmejo le tisti, ki so se še posebej izkazali z osebnimi uslugami monarhiji.

PREBERI ŠE
To je krona, ki jo bo nosila, ko postane kraljica

"Williamu je najpomembnejše to, da je srečna. To ji je obljubil že pred poroko in to je edino, kar šteje. Od nekdaj jo podpira," so pred kratkim o kraljevem paru povedali viri blizu kraljeve družine. Vojvodinjine prijateljice pa naj bi britanskim medijem zaupale tudi, da Kate preprosto obožuje čas doma, ki ga preživi s svojimi otroki: "Seveda ji je všeč predstavljati kraljevo družino in se srečevati z ljudmi, a čas, ki ga lahko preživi kot mama, ji pomeni največ na svetu, zato ga želi podaljšati, kolikor je mogoče."

PREBERI ŠE
Njun razhod je bil tako boleč, da je zapustila Veliko Britanijo

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

 

 

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.