Rojstni list razkril, kje je v resnici rodila Meghan Markle

J.V.
20.05.2019, 7:47
1
Archie Harrison Mountbatten-Windsor je na svet prijokal 6. maja, a vse do pred kratkim o njegovem rojstvu nismo vedeli veliko. Rojstni list, ki so ga pred nekaj dnevi objavili na spletu, je med drugim razkril njegov rojstni kraj.

Meghan Markle in princ Harry z otrokom
Meghan Markle in princ Harry z otrokomFOTO: AP

Pred prihodom novega kraljevega člana so številni tuji mediji poročali, da želi Meghan Markle roditi doma. A ker naj bi dojenček en teden zamujal, je morala vojvodinja Sussekška roditi v bolnišnici. Sodeč po rojstnem listu je Archie Harrison Mountbatten-Windsorna svet prijokal v zasebni bolnišnici Portland v Westminstru, kjer se cena osnovnega poroda začne pri 7000 evrih. Gre za bolnišnico, v kateri sta se rodili tudi princesi Beatrice in Eugenie. To pa ni edina novost, ki jo je razkril rojstni list. 

PREBERI ŠE
Prvi kraljevi otrok, ki je mešane rase in ima dvojno državljanstvo

Z njega je namreč razvidno tudi, da je, čeprav je Meghan poznana kot vojvodinja Sussekška, s poroko njen naziv postal tudi princesa. Naziv, ki je naveden kot njen uradni poklic. Še ena zanimivost je, da je princ Harry potreboval enajst dni, da je tudi uradno registriral rojstvo svojega sina, poroča BBC.

Čeprav gre za kraljevo družino, rojstnega lista ni podpisal eden od uslužbencev z najvišjim položajem v bolnišnici. Tako kot ostale 'normalne' pare je tudi kraljevi par sprejelo osebje, ki je takrat delalo. 

PREBERI ŠE
Zaradi varnosti sta bila prisiljena zapustiti njun dom

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke