Kako pravilno uporabljati korektor?

zadovoljna.si
20.05.2019, 7:52
0
Poznamo veliko različic korektorjev, od korekturnih svinčnikov, tekočih korektorjev ... Najboljša izbira za prekrivanje nepravilnosti bo uporaba pudra v kremi, ki ga na obraz nanesete s prstnimi blazinicami. Izdelek bo na ta način bolj segret in se bo lažje vpil v kožo, prav tako boste podaljšale njegovo obstojnost.

Korektor nanašajte v tankem sloju, prehod med korektorjem in tekočim pudrom pa naj bo dobro zabrisan. 
Korektor nanašajte v tankem sloju, prehod med korektorjem in tekočim pudrom pa naj bo dobro zabrisan. FOTO: iStock

PREBERI ŠE
Kako izbrati pravo tekočo podlago za svojo kožo?

Korektor obvezno uporabite, potem ko ste že nanesle tekočo podlago, saj se tako lepše zlije s pudrom. Izberite korektor, ki naj bo en ali dva odtenka svetlejši od vašega tena. Z njim boste prekrile drobne barvne nepravilnosti, kot so podočnjaki, razne pigmentacije kože, mozoljčki.

Nanesite ga na predel pod očmi, na zgornje veke in nos, s tem ga namreč optično zožamo. Korektor lahko nanesete tudi na brado. Pazite le, da je korektor, ki ga nanašate na predel okoli oči, dovolj vlažilen in ne bo dodatno izsušil tega že tako zelo občutljivega predela.

Nanašajte ga v tankem sloju, prehod med korektorjem in tekočim pudrom pa naj bo dobro zabrisan. Nikar ga ne mažite s kratkimi potegi, ampak ga nežno tapkajte po povrhnjici kože, nato pa zabrišite morebitne sledi. Enako velja za prekrivanje mozoljev in nepravilnosti. Najprej prekrijte okolico prizadetega mesta, nato se s tapkanjem lotite še sredine – izbočene bulice. Ker boste korektor predhodno segrele s telesno temperaturo, se bo bolj vpil v kožo in prekril odvečno nadlogo.

Za konec sledi še nanos pudra v prahu. Na kožo ga ne nanesite s čopičem, temveč s priročno blazinico, ki jo pogladite po pudru, odstranite odvečni prah in nato s tapkanjem nanesite na T-področje (čelo, nos in brada) ter po potrebi še na druge dele obraza.

Korektor obvezno uporabite, potem ko ste že nanesle tekočo podlago.
Korektor obvezno uporabite, potem ko ste že nanesle tekočo podlago.FOTO: iStock

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.