6 pomembnih nasvetov za nego kože poleti

S.B.
26.06.2019, 13:50
0
Nega kože je izjemno pomembna čez vse leto. Poleti, ko se izpostavljamo soncu in visokim temperaturam, pa je zaradi morebitne izsušitve, potrebno še bolj skrbeti za nego našega telesa.

Ker si vsi želimo, da bi bi bila naša koža čimdlje nepoškodovana in mladostna, je dobro, da zanjo tudi lepo skrbimo. Še posebej, kadar smo v bližini bazenov ali morja, kjer se izpostavljamo soncu, vetru, kloru in morski soli, ki lahko našo kožo popolnoma izsušijo.

PREBERI ŠE
4 pravila za kožo, ki bi se jih morale držati po 30. letu

Priporočamo, da ne glede na vašo polt, začnete s faktorjem 50 in nato preidete na faktor 30.
Priporočamo, da ne glede na vašo polt, začnete s faktorjem 50 in nato preidete na faktor 30.FOTO: Pinterest

Pomembno je, da poleti:

- zjutraj kožo očistimo in osvežimo. Čez dan pa pijemo zadostne količine tekočin in hidriramo celotno telo. Poleg vnosa zadostne količine vode, pa je priporočljivo tudi uživanje osvežujočega sadja in zelenjave, kot so npr. grozdje, lubenica, melona in kumare.

- za nego kože v poletnih razmerah, imamo na voljo različne preparate, kot so hidratacijski spreji, losijoni in mleko za telo, s katerimi lahko v trenutku koži zagotovimo osvežitev. Pozorni moramo biti le na njihove strukture, ki pa ne smejo biti ne prelahke, ne pretežke.

- v kolikor imate radi naravna sredstva, pa lahko poleti svoje telo razvajate z raznimi olji, ki bodo dodatno nahranila vašo kožo. Npr.  olivno, sezamovo, mandljevo, avokadovo, kokosovo, palmovo olje, olje čajevca in žitnih kalčkov, ki našo kožo navlažijo in ji nudijo mehkobo in prožnost. Tudi aloe vera blagodejno vpliva na našo kožo. Z njo si lahko pomagate vkolikor pri prekomernem izpostavljanju soncu, pride do opeklin.

PREBERI ŠE
Napitek, ki bo očistil vaše telo

- nega našega obraza je seveda najbolj pomembna, saj je koža na obrazu najbolj izpostavljena zunanjim dejavnikom. Poleg preparatov z zaščitnimi faktorji, je dobro uporabljati tudi razne hidratantne in bolj mastne kreme, maske ter micelarne vode. Izjemno pomemben je tudi reden kislinski ali mehanski piling obraza in telesa.-

- predvsem moramo biti pazljivi, da se pred vsakim izpostavljanjem sončnim žarkom, zaščitimo s sončno kremo. Priporočamo, da ne glede na vašo polt, začnete s faktorjem 50 in nato preidete na faktor 30 in na njemu ostanete do konca poletja. Vaša koža vam bo izjemno hvaležna, saj s tovrstnimi preparati ne boste preprečili zgolj izsušitve in sončnih opeklin, temveč boste vaši koži hkrati nudili maksimum zaščite.

Po tuširanju pa je priporočljivo, da kože ne drgnete z brisačo, temveč jo samo popivnate.
Po tuširanju pa je priporočljivo, da kože ne drgnete z brisačo, temveč jo samo popivnate.FOTO: iStock

- poleti je priporočljivo, da se tuširate krajši čas, kot sicer, saj predolgo tuširanje lahko poruši vaš naravni zaščitni sloj kože, kar na koncu za vaše telo lahko pomeni izsušitev. Uporabljajte mlačno ali hladnejšo vodo in sredstva, ki naj imajo pH čimbližji pH-ju vaše kože. Po tuširanju pa je priporočljivo, da kože ne drgnete z brisačo, temveč jo samo popivnate.

PREBERI ŠE
Ali zdravo sončenje res obstaja?

Tako mlada, kot zrela koža potrebujeta vso našo pozornost in nego. Koža, za katero lepo skrbimo in jo sproti dovolj vlažimo, lahko boljše kljubuje zunanjim dejavnikom in nam svojo hvaležnost pokaže na način, da dalj časa ostane zdrava in mladostna. Vsekakor se splača uporabljati zgoraj navedene koristne in predvsem nezahtevne nasvete ter jih vpeljati v naš vsakdan.

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.