Lea Plut: Včasih me je to omejevalo, danes v tem vidim prednost

Jasmina Voler
09.07.2019, 7:38
0
Lea Plut, manekenka in supermodel Slovenije 2006, verjame, da se v vsaki ženski skriva nekaj lepega. Tega želi naučiti tudi svoji hčerki. "Želim ju naučiti, da lepota izvira iz notranjosti - iz dobrih dejanj, lepega obnašanja in občutka za soljudi." Čeprav ima odkar je postala mama, zjutraj precej manj časa, ki ga lahko posveti lepotnemu ritualu, pa vseeno skrbi za to, da je njena koža hidrirana in negovana s pravimi kozmetičnimi izdelki.

Lea, kaj tebi pomeni lepota?

Lepota se mi ne zdi obveznost ali dolžnost, lepota se mi zdi cilj vsakega posameznika in menim, da ima to vsak v sebi – treba jo je samo 'priklicati na dan'.

Se je ta rutina kaj spremenila, odkar si mamica?

O, ja, odkar sem mamica vse svoje lepotne jutranje tretmaje časovno zreduciram na minimum. 

Koliko pozornosti posvečaš negi kože?

Zelo pomembno mi je, da spijem zadostno količino vode. Sicer pa zelo rada uporabljam Dove kokos losjon za telo, saj imam občutek, da mi kožo navlaži, ne pušča mastnega videza, njegov vonj pa mi pričara občutek, da sem na tropskih počitnicah.

"Zelo rada uporabljam Dove losjon za telo, saj imam občutek, da mi kožo navlaži."
"Zelo rada uporabljam Dove losjon za telo, saj imam občutek, da mi kožo navlaži."

Je kakšen kozmetični izdelek, brez katerega ne moreš in ga imaš ves čas pri sebi?

Balzam za ustnice, brez tega ne zdržim dolgo. Mi pa tudi korektor pogosto priskoči na pomoč, saj skrije podočnjake, 'zbudi' celoten obraz in mi v trenutku pričara bolj svež videz.

Imaš kakšen dober domač recept za lepoto, ki se ga poslužuješ?

Zame je najboljši recept, ki se ga poslužujem, zadostno pitje vode in kvaliteten spanec. Pa svež zrak.  

Mnoge ženske pravijo, da se, kadar so naličene in urejene, počutijo močnejše, samozavestnejše. Tudi ti tako čutiš?

Seveda. Načeloma nimam težav, če se kje pojavim nenaličena, definitivno pa se počutim z ličili ne toliko bolj lepo, vendar bolj urejeno - s tem pa tudi bolj samozavestno.

Se ti zdi, da smo ženske preveč obremenjene s svojim videzom?

Mogoče res, ampak, če je to osnova za dobro počutje, v tem ne vidim nič slabega.

Preveč žensk se bori s slabo samopodobo, na kar vplivajo tudi nerealni lepotni ideali, za katere so kriva tudi družbena omrežja. Kako vse to čutiš, če si javna oseba? So pritiski še večji?

Zdi se mi, da se v vsaki ženski skriva nekaj lepega in le malo je potrebno, da se ta lastnost pri ženski poudari. Ni nujno, da je to nekaj, kar narekuje oseba, s katero se virtualno poistovetimo, dovolj je, če si na družbenih omrežjih 'sposodimo' zgolj navdih ali energijo, ki nas žene, da uresničimo želje, ki so v naših življenjskih okvirjih.

"Zdi se mi, da se v vsaki ženski skriva nekaj lepega in le malo je treba, da se to lastnost pri ženski poudari."
"Zdi se mi, da se v vsaki ženski skriva nekaj lepega in le malo je treba, da se to lastnost pri ženski poudari."FOTO: osebni arhiv

Glede na to, da si mamica deklicama, kaj te najbolj skrbi za naslednje generacije? Kakšno sporočilo jima želiš predati?

Moji hčerki sta tudi moji prijateljici in povsem normalno se mi zdi, da (sploh z 9-letnico) včasih skupaj kaj pokomentiramo in spremljamo trende, po drugi strani pa ju vseeno učim, naj se ne obremenjujeta z lepotnimi ideali. Želim ju naučiti, da lepota izvira iz notranjosti - iz dobrih dejanj, lepega obnašanja in občutka za soljudi.

Kakšen pa je bil tvoj odnos do lepote med odraščanjem?

To, da se je z leti moj odnos do lepote res spreminjal, je lep primer moja višina: visoka sem 181 cm, kar me je včasih obremenjevalo, medtem ko danes to izkoristim sebi v prid in v tem vidim prednost, ne pa slabost.  

V zadnjem času vedno bolj odmeva sporočilo, da so leta le številka, da lepota prihaja od znotraj ... Pa kljub temu se številne obremenjujejo z leti, spreminjanjem telesa ... Kako sama gledaš na proces staranja?

Tako kot pri prejšnjem vprašanju, tudi pri staranju vidim nekaj lepega. Ni ga treba skrivati, temveč poudariti. No, ne pravim, da je treba poudarjati vsako gubico (smeh), ampak z leti prilagajati svoj stil ličenja, oblačenja. Sicer pa popolnoma pozdravljam besede, ki jih je izrekla Coco Chanel: »Ko govorimo o lepoti, je treba začeti pri srcu in duši, v nasprotnem primeru nobena kozmetika ne pomaga.«

Kako je videti tvoj popoln dan za razvajanje?

Jutro brez budilke, turška kava, okrepčilen zajtrk, lepo vreme in družba družine.

Se sicer rada igraš z novimi lepotnimi trendi ali se raje držiš preverjenih lepotnih videzov?

Trende spremljam, nove lepotne izdelke z veseljem preizkusim, vseeno pa imam kakšen izdelek, ki se mi zdi tako zelo nenadomestljiv (npr. korektor).

Kaj na svojem obrazu najraje poudariš in zakaj?

Najraje poudarim svoje (že sicer močno izrazite) ličnice. Neverjetno všečne so mi tudi poudarjene obrvi, zdi se mi, da lepe obrvi naredijo lep obraz.

Kako si pomagaš, da se res počutiš nepremagljivo, samozavestno, ponosno nase? Da imaš občutek, da lahko premikaš gore?

Predvsem to, če dosežeš vse svoje zastavljene cilje, ampak osnova za to je dobro počutje. Dobro počutje pa dosežem le tako, da se že v startu počutim sveže, udobno in s tem tudi samozavestno.

Kakšna je zate superženska?

Takšna, ki v celoti uresničuje svoje življenjske cilje in hkrati izraža dobro energijo. Če je pa še videti naravno lepa, je pa to še pika na i.

Nepremagljiva z Dove
Nepremagljiva z Dove

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.