Vse bi jih imele, a nobena ne ve, kako nevarni so

J.V.
28.07.2018, 17:59
3
Urejeni in lepo lakirani nohti so eden najbolj opaznih ženskih lepotnih dodatkov. Trendi manikur se spreminjajo iz tedna v teden in videli smo že nekaj zelo bizarnih, v zadnjem času pa je tako po svetu kot tudi pri nas vedno bolj priljubljena tako imenovana ruska manikura. Kaj to pravzaprav je in zakaj je lahko nevarna, v nadaljevanju ...

Ste že slišale za rusko manikuro? Če še niste, pa ste jo zagotovo že videle, saj se za njo odloča tudi vedno več Slovenk. Kot ste verjetno uganile že same, ta prihaja iz Rusije, od klasične manikure pa jo loči ena stvar: medtem ko se pri klasični oblikuje noht in se obnohtna kožica odstrani le delno oziroma se potisne nazaj, se pri ruski manikuri obnohtna kožica v celoti odstrani, da se lahko lak za nohte nanese po vsej nohtni površini. 

Kljub njeni vedno večji priljubljenosti po svetu prinaša dve nevarnosti. Obnohtna kožica nas ščiti pred bakterijami in mikrobi, ki lahko sicer povzročijo vnetja in okužbe na nohtih, Gre za zelo invaziven postopek, pri katerem gre za namerno rezanje kože, ki ščiti noht. Drugi poimenovanji 'rusko' za tehniko sta tudi 'equipment' ali e-file' manikura. 

Zaradi tveganje okužb ruske manikure nikoli ne sme izvajati oseba, ki za to ni strokovno usposobljena. Higienski standardi morajo biti izpolnjeni, vsi pripomoči pa sterilizirani. In tudi v primerih, ko je vse to zagotovoljeno, še vedno obstaja nevarnost zapletov.

Preden se torej odpravite v bližnji salon po rusko manikuro, še enkrat premislite, ali je ta res vredna tveganja infekcije nohta ali bo klasična manikura morda bolj varna odločitev!

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

 

 

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Mira Ornik
19.06.2018, 18:29:00
419
-15
Čist normalni kozmetični poseg. Kaj je tukaj čudnega? Naraven noht in postrižena kožica. Bojše kožico postriči, kot jo trgati ali gristi stran.
fantasy111
17.06.2018, 11:08:14
398
+31
So mi šle kar kocine pokonc, ko je začela rezati kožico. Tega se absolutno ne dela!! Pa še grdo je.
KaPi
17.06.2018, 8:24:49
7510
+65
Ni bolj grdega kot so umetni nohti...