Zato pred depilacijo ne bi smele piti kave

J.V./zadovoljna.si
14.06.2019, 14:34
0
Začela se je sezona razgaljenih nog, kar pomeni, da se bomo v prihodnjih mesecih spet bolj posvečale odstranjevanju dlačic, ki smo jih v hladnejši polovici leta skrivale pod oblačili. Verjetno ste tudi ve že slišale vsaj enega od mitov, ki krožijo že vrsto let in sodeč po katerih, pred depilacijo z voskom ne bi smele piti kave, britje odstrani tudi porjavelost ali pa, da so dlake po njem močnejše in temnejše. Kaj je res in kaj ne?

Velikokrat dobimo po britju občutek, da so zrasle bolj močne in krepke dlake.
Velikokrat dobimo po britju občutek, da so zrasle bolj močne in krepke dlake.FOTO: iStock

Po depilaciji z voskom dlačice postanejo tanjše 

Drži. Če boste dlačice redno odstranjevale z voskom, se bodo te s časom stanjšale, njihovo število pa se bo zmanjšalo. Z razliko od britja, pri katerem že ob koncu dneva lahko čutite male dlačice, ki zbadajo, je koža po depilaciji z voskom dalj časa mehka in gladka. 

Po britju so dlake bolj močenjše in temnejše

Velikokrat dobimo po britju občutek, da so zrasle bolj močne in krepke dlake. Vendar je lažen. Fiziologija dlake se po britju prav nič ne spremeni. Ko dlaka prvič zraste, je njena konica ozka in ošiljena, ko pa jo odrežemo postane bolj topa. Zaradi tega je obrita dlaka, ko ponovno zraste, na otip bolj močna in široka kot pred britjem. Vendar le na otip.

Laser jih odpravi dokončno

Čeprav lahko laserska depilacija na določenem delu telesa vidno zmanjša količino dlak, je treba poseg večkrat ponoviti. Kadar se odločimo za odstranjevanje dlak z laserjem ali pa pulzno svetlobo, resda pomeni, da se jih bomo znebili za daljši čas. Morda za več mesecev ali celo let. Nekatere dlake morda ne bodo zrasle nikoli več, vendar to ne velja za vse.

Z voskom za vedno odstranimo dlake

Ne glede na to kolikokrat boste dlake odstranjevale z voskom, bodo te ponovno zrasle. Pa čeprav nekateri vneto verjamejo, da bo z redno uporabo voska dlak vse manj, dokler ne bodo povsem izginile. Da bi rast dlake ustavile, je potrebno uničiti njeno korenino, z voskom pa dlako pretrgamo nad korenino. 

Med britjem obraznih in telesnih dlak ni razlike

Čeprav ima britje dlak na telesu precej skupnega z britjem obraza, pa je tudi veliko razlik: elastičnost, dostopnost mest za britje na telesu in tudi same dlake so precej različne. Na telesu je kar nekaj težko dostopnih mest, zato je zelo pomembno, da za posamezni del izberemo primerno sredstvo za odstranjevanje dlak.

Pred depilacijo z voskom ne bi smele piti kave

Verjetno do sedaj še nikoli niste razmišljale o tem, kaj imata skupnega kava in depilacija z voskom, a zaradi kofeina naj bi koža postala občutljivejša na bolečino. Ena učinek naj bi imela tudi zdravila, ki vsebujejo kofein. Za čim manj bolečo depilacijo z voskom lahko poskrbi le izkušena kozmetičarka. 

Nekatere dlake morda ne bodo zrasle nikoli več, vendar to ne velja za vse.
Nekatere dlake morda ne bodo zrasle nikoli več, vendar to ne velja za vse.FOTO: iStock

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.