4 znaki, da morate takoj zamenjati modrček

J.V.
11.09.2019, 8:41
0
Ste kdaj razmišljale o tem, ali ima nedrček rok trajanja? Koliko časa ga lahko nosite, preden bi ga morale zavreči in kakšni so znaki, da je zadnji čas, da spodnje perilo zamenjate z novim? Morda boste presenečene!

Prvi razlog, da ga morate zamenjati, je, če ste v zadnjem času shujšale ali pridobile nekaj dodatnih kilogramov.
Prvi razlog, da ga morate zamenjati, je, če ste v zadnjem času shujšale ali pridobile nekaj dodatnih kilogramov.FOTO: iStock

O najbolj nepogrešljivem kosu ženskega spodnjega perila smo do sedaj napisali že veliko. Večkrat smo poudarili, kako zelo pomembno je, da se naučite izbrati prave modrčke za svojo obliko in velikost prsi, podučili smo vas tudi o tem, kakšne so sicer lahko posledice nošenja napačnega modrčka in zakaj v njem nikoli ne bi smele spati. Presenetilo nas je tudi dejstvo, da je modrček svojo primarno nalogo ohranjanja prsi v želeni obliki zmožen opravljati le 24 ur. Takšen je namreč rok trajanja elastičnih niti, ki so njegov sestavni del. Po dnevu nošenja se namreč te raztegnejo, s tem pa se spremeni tudi oblika košaric. Da bi obdržale učinek modrčka na dekolte, enkrat nošeni nedrček pustite, da si 'odpočije' in se vrne v svojo prvotno obliko.

Ste kdaj razmišljale o tem, ali ima nedrček rok trajanja?
Ste kdaj razmišljale o tem, ali ima nedrček rok trajanja?FOTO: Thinkstock

PREBERI ŠE
Trik za pranje modrčka, ki bi ga morala poznati vsaka

Nismo pa še pisali o tem, kdaj je zadnji čas, da ga zamenjate z novim in kateri znaki vam to tudi sporočajo. Namreč, če že dalj časa nosite dva nedrčka, ker ste se nanju čustveno navezale, sta ta do sedaj že zagotovo izpolnila svojo dolžnost in ju lahko zamenjate z novim, ki bo prsim nudil boljšo oporo, bo udoben in seveda tudi lepši.

4 razlogi, zakaj morate zamenjati modrček

Prvi razlog, da ga morate zamenjati, je,če ste v zadnjem času shujšale ali pridobile nekaj dodatnih kilogramov. Zaradi tega se je namreč spremenil tudi obseg vašega telesa in velikost prsi, kar pomeni, da nedrčki, ki ste jih nosile prej, niso več prave velikosti. 

Vsi nedrčki po določenem času izgubijo obliko.
Vsi nedrčki po določenem času izgubijo obliko.FOTO: Thinkstock

PREBERI ŠE
Ženske z večjim oprsjem navdušil modrček z ASOS-a

Drugi razlog je, da vsi nedrčki po določenem časuizgubijo obliko, zaradi česar prsim ne nudijo več opore, kot si jo te zaslužijo. 

Tretji razlog za nakup novega modrčka soraztegnjene naramnice, ki vam ves čas drsijo z ramen in jih morate popravljati. To je v poletnih mesecih, ko večino časa preživimo v topih na naramnice, še bolj moteče. Obenem naramnice po določenem času izgubijo tudi barvo in se znitkajo, kar na videz res ni najlepše.

Če vasnedrček tišči, se v njem počutite neudobno in utesnjeno ter komaj čakate trenutek, da pridete domov in ga zalučate v zadnji kot spalnice, je to četrti razlog. 

Košarice modrčka so premajhne ali prevelike, zaradi česar vam prsi kipijo iz njega oziroma robovi košaric štrlijo navzven. Vse to seveda vpliva na obliko prsi in kako so te videti v oprijeti majici.

PREBERI ŠE
15 težav, ki jih poznajo le ženske z večjim oprsjem