To je Mariborčan, ki stoji za drznimi stajlingi Ilke Štuhec

Jasmina Voler
03.06.2019, 7:45
0
Modni oblikovalec David Hojnik, ki ustvarja pod znamko DH Fashion, je tisti, ki skrbi, da je naša kraljica belih strmin Ilka Štuhec odlično videti tudi na rdečih preprogah. Njuno sodelovanje traja že nekaj let in David priznava, da se je v tem času med njima stkala tudi tesna prijateljska vez. "Ilka je odličen primer, kako se preleviti iz vrhunske športnice na belih strminah v zapeljivko na rdeči preprogi, ki obrača glave," pravi mariborski modni oblikovalec, ki je februarja letos navdušil z novo kolekcijo INVIDIA, ki jo je predstavil na peti samostojni modni reviji. "Vesel sem, da ljudje prepoznajo mojo estetiko in kreacije ter se z njimi poistovetijo."

Tvoje modne kreacije nosijo številne znane Slovenke, med drugim Ilka Štuhec. Kako sta začela sodelovati?

Ustvarjam kreacije, ki jih nosijo predvsem dame, ki želijo skozi svojo obleko izraziti tudi svojo osebnost. Z Ilko Štuhec že kar nekaj časa uspešno sodelujeva, ko mora svojo smučarsko opravo zamenjati za kaj bolj elegantnega ali drznega. Najino sodelovanje se je začelo že nekaj let nazaj in zelo sem bil vesel, da se je obrnila ravno name. Ilki je moje delo všeč in zelo sva se ujela tudi na prijateljski ravni, zato najino sodelovanje traja že več let. Seveda zaradi vseh obveznosti pogosto nima časa dolgo vnaprej iskati primerne oprave za posebne priložnosti, zato se takrat slišiva, hitro narediva načrt in izdelam obleko posebej za njo ali pa iz obstoječih kolekcij narediva stajling, ki ga bo nosila.

PREBERI ŠE
Ilka Štuhec iskreno: Nisem imela dvomov.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Kakšni modni kosi so ji najbolj všeč? Kako bi opisal njen stil?

Načelno ima Ilka svoj stil zelo izdelan, vendar zaradi svoje 'službe' tega le malokrat vidimo oziroma nima časa temu posvečati veliko pozornosti. Sicer je njen stil v osnovi zelo sproščen, pa vendar so ji zelo všeč drugačni in drzni modni kosi. Vedno je odprta tudi za odštekano kombiniranje in ekstravagantne dodatke, se pa zelo udobno počuti tudi v elegantnih opravah in visokih petah. Morda prav zaradi svoje vsakodnevne športne oprave ob posebnih priložnostih rada poseže po ženstvenih linijah in pogosto tudi po izzivalnih krojih, ki jih prav tako zna izjemno samozavestno nositi.

Ilka je tudi odličen primer tega, da ženske športnice 'lahko' nosijo tudi elegantna, ženstvena in zapeljiva oblačila in so v njih videti super.

Seveda, in zelo dobro drži rek, da je treba vsako oblačilo "znati nositi", torej se v obleki dobro počutiti, saj se v nasprotnem primeru to hitro opazi. In Ilka je odličen primer, kako se preleviti iz vrhunske športnice na belih strminah v zapeljivko na rdeči preprogi, ki obrača glave. 

PREBERI ŠE
Ilka Štuhec navdušila: takšne je nismo vajeni

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Je morda še kakšna slovenska ali tuja zvezdnica, ki jo imaš veliko željo obleči?

Veliko skritih želj se mi je na moji poti že uresničilo, nekako me slovenske zvezdnice kar same poiščejo, kar si štejem še posebej v čast. Nikoli pa ne razlikujem med strankami glede nazivov in titul, saj menim, da lahko stranka, ki ni javno izpostavljena, velikokrat veliko več doprinese k samemu ustvarjanju. Je pa tudi kar nekaj tujih zvezd, ki bi jih z veseljem oblekel, in verjamem, da po poti vztrajnosti in truda nekoč pridem tudi do njih oziroma one do mene.

Kakšen modni stil imamo po tvojem mnenju Slovenke? Damo dovolj poudarka na to, smo v koraku s trendi?

Se mi zdi, da v sledenju trendov ne zaostajamo več veliko za tujino, je pa res, da si Slovenci morda zapovedane sezonske modne trende preveč dobesedno razlagamo in pogosto na ulici srečuješ kopije izložbenih lutk namesto kreativne uporabe svetovnih trendov za izražanje lastnega osebnega stila. Tu nam še veliko manjka drznosti in individualnosti. Čar je v tem, da smo različni, unikatni, kot so unikatne naše osebnosti, drzni, drugačni, moda je pa samo pripomoček za doseganje tega iz sezone v sezono.

PREBERI ŠE
Ilka Štuhec iskreno o zvezi z Benijem Mattijem

Kaj bo najbolj 'in' v prihajajočih mesecih na področju mode? Je kakšen modni kos, ki bo še posebej izstopal?

Lahkotna in sproščena moda se nam obeta, ki pa jo lahko začinimo na različne načine. Od maksi oblek, pajacev do srajčnih oblek za vsakodnevno rabo v kombinaciji s supergami in petkami zvečer. Preseneča tudi izbor barvne palete ter vzorcev in kombinacije teh. Od živalskih, karirastih in pikčastih do bogatih 3D-rožic in perja. V živih neonskih ali belo, bež naravnih tonih. V vsem tem pa, kot že rečeno, najti pravo ravnotežje, ki ustreza našemu osebnemu stilu, če hočemo v teh trendih delovati prepričljivo.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Ko kreiraš, se oziraš na to, kaj bi drugi nosili, ali se popolnoma prepustiš navdihu?

V večini mojih kreacij prepoznamo svet, kakršnega vidim oz. bi si ga želel videti jaz. Sam posegam po krojih, ki delajo uslugo našemu telesu in izpostavljajo najboljše atribute. Vsak se želi počutiti dobro v svojih oblačilih, in če z njimi kaj izpostavi ali prikrije, je to lahko samo prednost. Na srečo pa moje kreiranje sovpada tudi s povpraševanjem na trgu, zato sem vesel in ponosen, da DH fashion kreacije lahko srečujem tako na imenitnih dogodkih kakor na sproščenem sprehodu skozi mesto. Moja moda je praktična in nosljiva, pa vendar pusti pečat in ima svoj prepoznaven slog. Vesel sem, da ljudje prepoznajo mojo estetiko in kreacije ter se z njimi poistovetijo.

PREBERI ŠE
Modni spektakel, kot ga Slovenija še ni videla

Kdo je najboljši kritik tvojih kreacij v postopku nastajanja?

Moj najboljši kritik je moja ožja ekipa sodelavcev, ki z mano diha iz dneva v dan in je vpletena v proces nastajanja kreacij. Kljub temu da jim popolnoma zaupam, sem velik perfekcionist s točno jasno izdelano vizijo in zelo redko odstopam od lastne ideje, zato ne morem trditi, da jih zmeraj upoštevam, se pa zaradi kreacij vedno potrudimo najti najbolj optimalno rešitev.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke