Lepotne napake, ki se jim morate izogniti!

Z.K.
01.05.2019, 10:41
2
Ženske se dandanes vse bolj zavedamo, kako pomembna je nega za naš videz, in vemo, kako za svojo lepoto ustrezno poskrbeti. Sem sodi tudi skrb za zdravje, ki je z lepoto močno povezana. Vseeno pa nekatere ponavljajo iste napake in se morda tega sploh ne zavedajo. Preberite, čemu se morate izogniti!

Če ne uporabljate kreme za sončenje, kadite ali pa morda spite z ličili, potem veste, da vaša koža sčasoma ne bo videti ravno privlačno. Seznam lepotnih napak je dolg, velik sovražnik lepote pa je tudi stres, ki ima negativen vpliv na zdravje in s tem tudi na kožo.

Zjutraj ne telovadite ...

Zjutraj nikar ne izpuščajte jutranje vadbe, ki je izjemno dobra navada, saj vas napolni z energijo, ki jo potrebujete čez dan. Prav tako pripomore k izboljšanju imunskega sistema, telo pa se tako lažje bori proti različnim virusom ter boleznim. Prav tako je vadba lahko odličen jutranji ritual, s katerim se znebite nadležne zaspanosti.

Pretirano čistite kožo

Čeprav je nega kože, kar vključuje tudi čiščenje le-te, ključ do lepote, lahko pretiravanje vodi do iritacije in drugih težav s kožo. Pretirano čiščenje kože lahko pri mastni koži celo spodbudi proizvajanje maščob, zaradi česar je koža videti še bolj mastna. Izognite se tej lepotni napaki, saj na ta način lahko kožo obvarujete pred izgubo naravne maščobe, ki jo varujejo pred dehidracijo in draženjem.

Tudi vitaminov je lahko preveč!

Mnogi se pogosto poslužujejo različnih nadomestkov vitaminov, kadar imajo težave z zdravjem. Tablete, ki nadomeščajo vitamine, izberejo na lastno pest in se pravzaprav ne zavedajo, da se je pred jemanjem tovrstnih snovi potrebno posvetovati z zdravnikom. Mnogi namreč menijo, da vitaminov nikoli ne more biti preveč, vendar je potrebno upoštevati, da je predoziranje z vitamini povsem mogoče. Prav tako morate biti poučeni o tem, katere vitamine organizem sploh potrebuje, preden jih začnete jemati. Zato se o tem vsekakor posvetujte z zdravnikom.

Ignorirate alergije

Nekateri izdelki lahko na koži povzročijo različne alergije, kar morate nujno upoštevati, saj je to indikator, da vaš koži tovrstni izdelki ne odgovarjajo. Prav tako na lepotnih proizvodih ne spreglejte datuma uporabe, saj je lahko koži nevarno, če uporabljate izdelke, ki jim je datum že zdavnaj pretekel.

Si delite kozmetiko?

Čeprav je vaša prijateljica ali pa morda celo sorodnica, ni priporočljivo posojati ali pa si morda izposojati kozmetičnih proizvodov. Četudi je vaša ali njena koža povsem lepega videza, še ne pomeni, da je zdrava. To je pravilo, ki si ga morate zapomniti. Si želite lepe in sijoče kože? Potem poskrbite, da umivate svoje čopiče enkrat na teden ali pa morda enkrat na dva tedna ter jih pustite, da se posušijo na zraku. Tako se boste znebile vseh bakterij, ki se pridno nabirajo na vaših proizvodih.

 

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

kimg
17.01.2012, 17:33:35
10
+1
Se strinjam, potrebno se je izogibati umetnim sestavinam izdelkov, sedaj kateri so to verjetno odvisno od vsake posameznice. Sem probala kar nekaj proizvodov in vsak ima svoje pozitivne in tudi negativne lastnosti. Tole okrog slovenskih izdelkov, ki jih ne moreš kupiti v drogerijah DM pa je zares smešno in nezaslišano. tudi sama sem nekajkrat poskušala kupiti izdelke v DM-u in jih sploh niso imeli, v zameno pa so mi ponujali tuje izdelke ki jih sploh nisem poznala, pa še na veliko so povdarjali da so ceneje. Mene cena ne zanima, jaz želim svoji koži in telesu le najboljše in bom kupovala le preverjene izdelke in ker jih v DM-u nisem dobila sem začela hoditi v druge drogerije.
Ratix
17.01.2012, 10:23:50
20
+2
Jaz se držim načela čim manj umetno, in poskušam uporabljati čim bolj naravne izdelke zato že ves čas prisegam na izdelke green line, ki so vsaj za mojo kožo in telo najboljši. So pa že nekateri uporabniki na zadovoljna.si pisali o tem, da izdelkov nikakor ne moreš dobiti v drogerijah DM kar je vsaj meni kar malce čudno. Mi je prodajalka že v oktobru rekla, da naj bi izdelke dobili v začetku leta in sem bil včeraj zopet v drogeriji in o tem niso vedeli nič in tudi če jih vprašaš kdaj bodo te izdelke dobili nimajo odgovora. Ko pa pogledaš po policah DM-a pa vidiš samo še tuje izdelke, naših slovenskih pa skoraj da ni več. Naključje?