Edina stvar, ki jo potrebujete za zdrave in sijoče lase

J.V.
29.05.2017, 9:13
Suhi, lomljivi in poškodovani lasje so nekaj, s čimer se soočajo številne pripadnice nežnejšega spola. Močno sonce, sol ali klor pa tudi veter, ne storijo nič dobrega za lase, na zdravje las pa vpliva tudi barvanje in oblikovanje las, česanje ter seveda uporaba neprimernih izdelkov za nego las. Kar 21 odstotkov žensk meni, da so njihovi lasje lomljivi in poškodovani, medtem ko se jih nad izsušenimi lasmi pritožuje kar 24 odstotkov. K sreči pa poškodovani lasje niso trajni, obstajajo namreč številni lepotni triki, s pomočjo katerih bodo vaši lasje tudi v mesecih, ki sledijo, sijoči in zdravi!

Po umivanju lase splaknite s hladno vodo, ki bo prispevala k večjemu sijaju in jih zavijte v brisačo ter počakajte pet minut.
Po umivanju lase splaknite s hladno vodo, ki bo prispevala k večjemu sijaju in jih zavijte v brisačo ter počakajte pet minut.FOTO: iStock

Zaščitite jih pred soncem, soljo in klorom

Čeprav se dobro zavedamo učinkov, ki jih imajo sonce, kopanje v morju ali na mestnem bazenu na našo kožo, pa še vedno prepogosto pozabimo, da imajo vsi ti dejavniki velik vpliv tudi na zdravje las. Vsi ti dejavniki namreč lase izsušijo, posvetlijo in izpirajo barvo las, zaradi česar so lasje izčrpani, suhi in slamnati na otip ter se težko razčesavajo. Raziskave so pokazale, da neposredna izpostavljenost soncu površino las poškoduje na podoben način kot belilo za lase, obenem pa vpliva tudi na videz las in na njihovo strukturo. Rezultat so lasje brez sijaja in voljnosti. Lase zaščitite tako, da na soncu nosite pokrivalo, po vsakem kopanju jih temeljito izperite, izogibajte se uporabi preparatov, kot so laki in geli, ob koncu dneva pa lase umijte s šamponom, ki jih bo naslednji dan varoval pred soncem.

Da bi vaši lasje ostali zdravi, je zelo pomembno tudi redno striženje konic.
Da bi vaši lasje ostali zdravi, je zelo pomembno tudi redno striženje konic.FOTO: iStock

Pozor pri dodatkih za spenjanje las

Uporaba različnih sponk, lasnic in elastik za lase je v poletnih mesecih nepogrešljiva, kljub temu pa morate biti pri izbiri dodatkov za spenjanje las zelo previdne. Izbirajte elastike, ki ne vsebujejo kovinskih delcev, pri sponkah pa bodite pozorne, da te niso ostre in nazobčane, saj boste z njimi sicer hitro poškodovale občutljivo povrhnjico.

Nežno z mokrimi lasmi

Česanje je po mnenju strokovnjakov najpogostejši vzrok za poškodbe lasne povrhnjice. Ker se temu nikakor ne moremo izogniti, uporabljajte glavnik iz naravnih ščetin, če se vaši lasje radi zapletajo naj bodo ščetine redke. Medtem ko česanje suhih las stanjša povrhnjico, pa so poškodbe pri česanju mokrih las še bolj izrazite. Te zelo rade po umivanju drgnemo tudi z brisačo, česar nikoli ne bi smele početi. Po umivanju lase splaknite s hladno vodo, ki bo prispevala k večjemu sijaju in jih zavijte v brisačo ter počakajte pet minut. Nato jih nežno razčešite s konicami prstov ali z glavnikom, ki ima redke ščetine.

Orodja za oblikovanje las

V zadnjih letih so ena izmed najbolj priljubljenih pričesk skodrani lasje, zaradi česar je uporaba ravnalnikov in kodralnikov za lase postala nepogrešljiv del lepotne rutine. Toda toplotne naprave za lase lahko močno izsušijo vaše lase, sušenje las s sušilnikom pa lahko poleg izsušitve vodi tudi do razcepljenih konic. Temu se boste najlažje izognile tako, da pred uporabo toplotnih izdelkov na lase nanesete serum proti vročini.

Toplotne naprave za lase lahko močno izsušijo vaše lase, sušenje las s sušilnikom pa lahko poleg izsušitve vodi tudi do razcepljenih konic
Toplotne naprave za lase lahko močno izsušijo vaše lase, sušenje las s sušilnikom pa lahko poleg izsušitve vodi tudi do razcepljenih konicFOTO: iStock

Redno striženje konic

Da bi vaši lasje ostali zdravi, je zelo pomembno tudi redno striženje konic. Strokovnjaki priporočajo, da frizerski salon obiščemo vsakih 12 tednov. Nekateri z obiskom pri frizerju odlašajo vse do konca poletja, kar je velika napaka! Striženje konic si namreč lahko privoščite na začetku, v sredini ali ob koncu poletja – skratka kadarkoli. Barvanju pa se, če je le možno, izognite. Zanj se splača počakati do konca poletja oziroma se ga lotite po dopustu.

V 7 dneh do bolj zdravih in sijočih las

Najbolj pomemben dejavnik pri obnovi poškodovanih in suhih las pa je izbira kakovostnega dermatološkega šampona. Uporaba tega močno izboljša poškodovanost las in jim vrne sijaj. Dermatološki šampon za poškodovane in suhe lase Fitovalhitro, že v 7 dneh, obnovi površino poškodovanih las, jim vrne lesk in zgladi konice. To potrjuje tudi ocena učinkovitosti dermatološkega šampona Centra za klinična preizkušanja v Franciji.

Dermatološki šampon za poškodovane in suhe lase Fitoval hitro, že v 7 dneh, obnovi površino poškodovanih las, jim vrne lesk in zgladi konice.
Dermatološki šampon za poškodovane in suhe lase Fitoval hitro, že v 7 dneh, obnovi površino poškodovanih las, jim vrne lesk in zgladi konice.

Šampon nanesite na vlažne lase in ga vmasirajte v lasišče. Pustite, da deluje vsaj 3 minute, nato ga temeljito sperite. Postopek po potrebi ponovite. Skrivnost šampona je v kombinaciji aktivnih sestavin (lecitin, pšenični proteini, D-pantenol in rastlinska izvlečka Urtica dioica in Salvia officinalis), ki lase ščitijo in obnavljajo, uravnavajo vlažnost las in lasišča ter vračajo voljnost in sijaj. Lecitin in pšenični proteini na lasni površini ustvarijo zaščitni film, ki pomaga zapreti raze ter lase s tem zavaruje pred zunanjimi vplivi in izsušitvijo. D-pantenol ustvarja zalogo vlage tudi v globljih plasteh las in lasišča. Kopriva izboljšuje prekrvavljenost lasišča, žajbelj pa deluje antiseptično. Seveda pa ne smemo pozabiti na prehrano od znotraj, za kar poskrbijo kapsule Fitoval. Tako bodo vaši lasje tudi v poletnih mesecih sijoči, močni in zdravi!

Sponzorirana vsebina