Nasveti, ki bi jih moral poznati vsak!

Su.S.
05.12.2018, 7:34
Veseli december je pisan na kožo boginji družine in plodnosti. Če se Hera skriva tudi v vas, potem zagotovo že razmišljate, kako ga boste preživele. Poglejte, kako ga lahko naredite čarobnega in ga napolnite z nepozabnimi spomini.

Če bo vaše kraje pobelil sneg, belo odejo maksimalno izkoristite. Postavite sneženega moža, kepajte se in sankajte, po snežne radosti pa se lahko odpravite tudi na bližnje smučišče.
Če bo vaše kraje pobelil sneg, belo odejo maksimalno izkoristite. Postavite sneženega moža, kepajte se in sankajte, po snežne radosti pa se lahko odpravite tudi na bližnje smučišče.FOTO: Thinkstock

Družina je oaza miru, kjer naj bi vsi njeni člani čutili varnost, toplino, podporo in brezpogojno ljubezen. V osnovni celici družbe se spletajo močne vezi, ki se, če jih negujemo, ohranijo vse življenje. Če je tudi v vaših očeh družina na prvem mestu in se vse leto borite, da bi s svojimi najdražjimi preživele čim več časa, potem se v vas skriva boginja Hera. In najbolj na kožo ji je pisan prav veseli december.

Lučke, okraski, praznične izložbe in vesela rajanja rišejo nasmehe na obraze vaših otrok, ob čemer občutite resnično srečo. Dela prosti dnevi so kot nalašč za utrjevanje družinskih vezi in nizanje čarobnih trenutkov, ki vam bodo ostali v nepozabnem spominu. Že veste, kako jih boste preživele? Poglejte, kako lahko letošnji december naredite čaroben za vso družino.

Reši kviz in preveri, katera grška boginja si! Če se izkaže, da si prava Hera, potem je  december tvoj mesec. Preživi ga v krogu družine in svojim bližnjim pričaraj najbolj čarobne trenutke.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Ideje za popoln veseli december

● Svoje najdražje peljite na koncert za najmlajše, na katerem lahko s partnerjem prebudita otroka v sebi in zaplešete skupaj. Oglejte si animirani družinski film, lutkovno ali gledališko predstavo. Na ustvarjalni delavnici izdelajte okrasek ali igračko, ki bo tako vas kot vaše otroke za vedno spominjala na lepe trenutke, ki ste jih preživeli skupaj.

● Na prazničnem sejmu lahko najdete tudi izdelke za vaše najmlajše. Obisk združite s sprehodom po okrašenih in osvetljenih mestnih središčih in se pogrejte s čajem ali vročo čokolado. Morda boste na svojem potepu srečali dedka Mraza, ki bo v svoji kočiji potoval po mestnih soseskah.

● Če bo vaše kraje pobelil sneg, belo odejo maksimalno izkoristite. Postavite sneženega moža, kepajte se in sankajte, po snežne radosti pa se lahko odpravite tudi na bližnje smučišče. Skupaj se zavrtite na drsališču ali organizirajte povsem drugačen izlet - na toplo. Pojdite se namakat v toplice, ki ponujajo zabavo za vso družino in animacijo za vaše najmlajše.

● Pojdite na izlet v Deželo pravljic in domišljije in obiščite Kočo pri čarovnici, ljubitelji živali obiščite ljubljanski živalski vrt, lep dan pa izkoristite za ogled piranskega akvarija. Idej za družinske izlete je v naši lepi Sloveniji na pretek.

Otroci naj vam pomagajo tudi pri okrasitvi božičnega drevesca.
Otroci naj vam pomagajo tudi pri okrasitvi božičnega drevesca.FOTO: Profimedia

● Posebno doživetje je zagotovo drsanje na enem od avstrijskih jezer, ki pozimi zaradi svoje lege dobijo varen, debel ledeni pokrov. Če boste blizu Dunaja, lahko izlet dopolnite z ogledom čudovito okrašenega mesta in obiskom božičnega sejma, drsate pa lahko tudi v centru mesta na lepo urejenem drsališču z umetnim ledom.

● Skupaj okrasite novoletno drevesce. Pred tem lahko doma izdelate svoje okraske in jih obesite na vidnem mestu, da jih bodo otroci vsak dan ponosno in z veseljem opazovali. Ko boste prižgali še lučke, se bo boginja Hera v vas zagotovo povsem raznežila in si zaželela malce crkljanja in poljubčkov.

● Ne pozabite na svojo širšo družino in jo razveselite z napovedanim ali spontanim obiskom. Svoje najdražje obdarite z manjšo pozornostjo in jih razveselite s toplim objemom. Če same še niste mamice, na obisk povabite svoje starše ali presenetite svoje stare starše. Zagotovo ne boste pozabile na svoje prijatelje, tisti pravi so v vaših očeh tako ali tako del vaše razširjene družine, kajne?!

● Družinske vezi se utrjujejo tudi za mizo, obloženo z domačimi dobrotami, pripravljenimi z ljubeznijo. Svojim najbližjim pripravite pravo kulinarično razvajanje. V svet razvajanja in užitkov, kakršnega so poznali že antični Grki, pa boste lahko prav vsi vstopili tudi z grškim tipom jogurta MU ATHENTIKOS, ki ga odlikuje poln okus in kremasta tekstura, ki jo nadgradi izbrano podloženo sadje.

● Da bo dišalo celo stanovanje ali hiša, s svojimi najmlajšimi specite piškote. Ste že slišale za tiste slastne maslene piškote z jogurtom? V 250 gramov moke vmešajte 70 g naravnega jogurta Mu Athentikos,na koščke narezanih 125 gramov masla ter pol žličke vanilijevega ekstrakta. Sestavine zgnetite v gladko testo, ga zavijte v folijo za živila in dajte v hladilnik za pol ure. Nato testo razvaljajte, z modelom izrežite kroge, na sredino vsakega dajte žličko poljubne marmelade, kroge prepognite in robove stisnite z vilicami. Piškote pecite 15 minut na 180 stopinjah Celzija, na koncu pa jih povaljajte v 50 gramov sladkorja v prahu.

Svoje najdražje lahko razvajate tudi z izdelki Mu Athentikos Mousse z jagodami ali breskvami.
Svoje najdražje lahko razvajate tudi z izdelki Mu Athentikos Mousse z jagodami ali breskvami.FOTO: arhiv proizvajalca

● Verjetno ste že slišale za jogurtovo pecivo, ki ga lahko obogatite s sadjem ali čokoladnim prelivom. Pripravite ga lahko zelo hitro in z njim razveselite nenapovedane goste. Za ekspresno hitro sladico pa v skodelice v več plasteh naložite poljubno količino naravnega jogurta Mu Athentikos in sadje, slastno kombinacijo pa dopolnite z medom in nasekljanimi praženimi lešniki. Če povzamemo, ubrale boste bližnjico do kulinaričnih nebes.

● Jogurt Mu Athentikos lahko uporabite v marinadi, zaradi katere bo izbrano meso mehko in sočno. Z njim lahko obogatite juhe ali namesto smetanove pripravite bolj lahko jogurtovo omako. V čisto vseh receptih lahko z njim v celoti nadomestite kislo smetano. Z jogurtom lahko nadomestite tudi polovico majoneze ali tretjino navedene količine masla, zaradi česar bodo jedi bolj zdrave, hkrati pa zelo okusne.

● Ne pozabite na zdrave, z vitamini in minerali polne solate, s katerimi boste krepile zdravje svoje družine. Da bodo solate še bolj zdrave, jih za spremembo prelijte z jogurtovim prelivom. Zmešajte jogurt, dve žlici olivnega olja, žlico limoninega sola, sol, poper in po želji nasekljan drobnjak ali strok česna. Odlična je tudi kombinacija jogurta, dveh žlic majoneze in žličke gorčice.

Svoje najdražje lahko razvajate tudi z izdelkiMu Athentikos Mousse s podloženim sadjem (z jagodami ali breskvami). Mousse je po strukturi izjemno puhast in poskrbel za pravo razvajanje in lahkotnejši užitek. Če ste prave boginje Here, potem prav dobro veste, da je prigrizke vedno dobro imeti pri roki. Če so okusni, toliko bolje.

Sponzorirana vsebina