Kje je skrivnost polnih in privlačnih ustnic naravnega videza?

zadovoljna.si
17.04.2019, 14:40
0
Zagrebški Muzej Mimara je odprl vrata gostujoči fotografski razstavi Ustnice, ogledalo emocij. Brezčasni lepoti umetniških del v muzeju so se tokrat pridružile ženske iz vsakdanjega življenja in v seriji fotografij podarile najlepši nasmeh. Prvi tovrstni regijski foto projekt je nastal s pomočjo novih inovativnih dermalnih polnil za oblikovanje ustnic.

Razstava Ustnice
Razstava UstniceFOTO: Vid Rotar / Mediaspeed

Nasploh je trend v svetu, da imajo posegi, ki jih delamo v estetski medicini in kirurgiji naraven izgled. Najnovejše usmeritve so vse bolj pod vplivom znanega pregovora »manj je več«. Uporabnice, ki prihajajo k nam, želijo izgledati sveže, negovane in predvsem naravne. To pravilo v zadnjem času velja tudi pri oblikovanju ustnic, saj si ženske želijo bolj polnih a nevpadljivih ustnic, ki so preprosto lepe, je uvodoma dejala Nina Suvorov Gregorič, dr. med., specialistka plastične, rekonstrukcijske in estetske kirurgije.

Ustnice so bile od nekdaj simbol ženske lepote.

Skozi stoletja so bile ustnice znak čutnosti in lepote in ženske so si z različnimi pripravki poskušale na obrazu narisati najlepši nasmeh. Ustnice so pogosto prvo, kar boste opazili na osebi, in hkrati so del obraza, ki je največji izziv za estetsko medicino. Kot je zapisal Oskar Wilde, oblika ustnic piše zgodovino.

»Njihovo oblikovanje je bistveno bolj zapleten postopek od katere koli druge korekcije na obrazu. Težava je v tem, da lahko ustnice zelo hitro preveč napolnimo in s tem dosežemo neželen videz, ki mu pravimo račje ustnice (oziroma „duck face“). Tega učinka si ne želimo niti zdravniki niti pacienti. Ustnice lahko sedaj oblikujemo tako, da se popolnoma ujemajo z izrazom na obrazu posameznika. Prav tako je zelo pomembno poudariti, da sta oba izdelka varna, možnost alergijskih reakcij pa se zmanjša na najmanjšo možno raven. Pacienti se po tretmaju lahko vrnejo v vsakdanje življenje, postopek traja kratek čas in je za posameznika nezapleten,« je poudarila Nina Suvorov Gregorič, dr. med.

Razstava Ustnice
Razstava UstniceFOTO: Vid Rotar / Mediaspeed

Kakšne so videti polnejše ustnice, ki so hkrati zelo decentne a magnetno privlačne, je v svoj objektiv ujela priznana hrvaška modna fotografinja Mare Milin,Fotografije so bile prvič razstavljene v Muzeju Mimara. Ženske so med prvimi v naši regiji preizkusile nova dermalna filerja in se zadovoljno postavile pred objektiv.

»Z veseljem sem sodelovala pri tem projektu. Še posebej sam se razveselila dejstva, da bodo sodelovale ženske različnih starosti, značajev in poklicev. Vedno si želim, da se pri mojem delu začutijo čustva. In ravno zato je bilo na fotografiranju polno iskric pozitivne energije. Ustnice so osrednji del vsakega obraza in so pri modni fotografiji pogosto središče cele zgodbe, zato me veseli, da smo  bistvo prezrcalili v ogledalo emocij,“ je z nami delila Mare Milin.

Svojega zadovoljstva niso skrivale niti Brita, Brigita, Iva in Sandra, ki so odkrito spregovorile o tem, zakaj so se odločile za ta korak in kako se počutijo sedaj.

»Vedno občudujem ženske, ki so negovane, zadovoljne v svojem telesu, a nimajo težav s tem, da bi se prepustile zmernim estetskim posegom, da bi dodatno polepšale svoj naravni videz. Bolj polne ustnice in zadovoljstvo izražajo mojo življenjsko filozofijo – ravnovesje pred vsem drugim,« je povedala Brigita Bračko, 34 let, komunikologinja in učiteljica joge, model v kampanji.

Razstava Ustnice
Razstava UstniceFOTO: Vid Rotar / Mediaspeed

»Če imam kaj rada pri ženskah in moških, so to lepe in polne ustnice, zame ni ničesar bolj privlačnega. Ravno zaradi tega sem se odločila svojim ustnicam zagotoviti polnost in še lepši, a naraven videz. Moram priznati, da sem se tudi sama zaljubila v svoje ustnice in si jih ves čas ogledujem,“ je povedala Brita Bobetić, 25-letnica, vodja prodaje in influencerka, model v kampanji.

»Zdi se mi, povsem normalno, da popravimo nekaj, s čimer nismo zadovoljni. Všeč mi je, da so tudi drugi opazili pozitivno spremembo, najbolj zadovoljna pa sem, ko se nasmejim in lahko dajem še več pozitivne energije,« je povedala Sandra Bogović, 47, medicinska sestra, model v kampanji.

Razstava Ustnice
Razstava UstniceFOTO: Vid Rotar / Mediaspeed

Razstava Ustnice
Razstava UstniceFOTO: Vid Rotar / Mediaspeed

Razstava Ustnice
Razstava UstniceFOTO: Vid Rotar / Mediaspeed

Razstava Ustnice
Razstava UstniceFOTO: Vid Rotar / Mediaspeed

Razstava Ustnice
Razstava UstniceFOTO: Vid Rotar / Mediaspeed

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.