10 evropskih mest, za katere še nikoli niste slišali, a bi morali

J.V.
09.05.2018, 18:18
0
London, Madrid, Rim, Barcelona, Dunaj in Pariz je le nekaj najbolj priljubljenih evropskih mest, ki jih vsako leto obiščejo milijoni turistov in za katere smo slišali že vsi. Poleg njih pa obstajajo tudi številna evropska mesta, ki jih večina ne pozna, a niso nič manj vredna obiska!

Valldemossa, Španija

Slikovita gorska vasica, ki se nahaja, kjer boste našli strme ulice in pomembne verske zgradbe. V samem centru mesta stoji velik samostan, gore, ki mesto obdajajo pa se spuščajo v prekrasne plaže in zalive.

Evropska mesta
Evropska mestaFOTO: iStock

Gruyeres, Švica

Slikovito mestece, ki vas ne bo navdušili le s svojo lepoto, ampak tudi odlično kulinariko. 

5 razlogov, zakaj bi morali na izlet v Velenje

Evropska mesta
Evropska mestaFOTO: iStock

Hallstatt, Avstrija

Idilična vasica s tremi cerkvami in lesenimi hišami slovi kot eno izmed najbolj romantičnih avstrijskih mest. Nahaja se v zgornjeavstrijski pokrajini Salzkammergut na jugozahodnem bregu jezera Hallstatter See in je popolna destinacija za majski vikend pobeg.

Evropska mesta
Evropska mestaFOTO: iStock

Dolceacqua, Italija

Nahaja se v italijanski regiji Ligurija, njena največja atrakcija pa je že vrsto let napol porušen grad.

Evropska mesta
Evropska mestaFOTO: iStock

Bonifacio, Korzika

Čeprav je Korzika eden izmed najbolj priljubljenih francoskih otokov, pa marsikdo še nikoli ni slišal za Bonifacio, ki slovi kot eno izmed najbolj mogočnih mest na Korziki. Dviga se na klifu, najlepši razgled nanj pa se odpira z otočja Lavezzi.

Plitvička jezera letno obišče milijone turistov. To je razlog, zakaj!

Evropska mesta
Evropska mestaFOTO: iStock

Beaune, Burgundija, Francija

Očarljivo francosko mestece je pravi raj za vse ljubitelje dobrega vina, ki jih tukaj čakajo številne vinske kleti. 

Evropska mesta
Evropska mestaFOTO: iStock

Annecy, Francija

Francosko mesto, ki v številnih pogledih spominja na znamenite Benetke in vas ne bo razočaralo. Poleg bogate zgodovine, odlične kulinarike, sprehajanja ob kanalih in plavanja v kristalno čistem jezeru, vas bo navdušilo tudi nakupovanje na tržnicah. 

Evropska mesta
Evropska mestaFOTO: iStock

Sintra, Portugalska

Plemiški biser Portugalske je mesto Sintra, ki se nahaja na zahodnem delu Evrope, ne daleč stran od pisane Lizbone. Slikovito mestece na hribu, kjer se visoko nad mestom na vrhu gore dviga, kot očarljiva rajska ptica, osupljiva palača Pena s svojimi veličastnimi stolpi.

10 TOP idej za enodnevni izlet po Sloveniji

Evropska mesta
Evropska mestaFOTO: iStock

Polperro, Anglija

Gre za ribiško pristanišče, ki se nahaja na jugovzhodni obali Cornwalla na jugozahodu Anglije. Idiličen videz, stare ribiške hiše in slikovito pristanišče, je le nekaj razlogov, zakaj je mesto postalo priljubljena turistična destinacija.

Evropska mesta
Evropska mestaFOTO: iStock

Česky Krumlov, Češka 

Eden izmed spregledanih evropskih biserov, ki bi se moral znajti na seznamu krajev, ki si jih želite obiskati. Mesto se nahaja v južni Bohemiji in je od Prage oddaljeno nekaj ur vožnje. 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.