V Črni gori se skrivajo najlepše plaže na svetu

J.V.
15.05.2019, 8:16
0
Poletje je za ovinkom in marsikomu misli že uhajajo k težko pričakovanemu poletnemu dopustu, ko za kratek čas pozabimo na vsakodnevne skrbi in kot pravi priljubljena pesem, damo možgane na pašo. Če še niste rezervirali vikenda na Hrvaškem, vam priporočamo, da letos obiščete Črno goro, kjer se skriva nekaj najlepših plaž na svetu!

PREBERI ŠE
Osvojite vikend paket za 2 osebi na hrvaški obali!

Če že nekaj časa razmišljate o tem, da bi si letni dopust privoščili v Črni gori, je letošnje poletje odlična priložnost, da si to željo končno uresničite. Ta majhna gorata republika na Balkanu, na jugozahodu meji na Jadransko morje, na zahodu na Hrvaško in Bosno in Hercegovino, na jugovzhodu pa na Albanijo. In če še ne veste, njene plaže so dih jemajoče! Večina je peščenih, nekaj pa je tudi skalnatih. Edina njihova pomanjkljivost je to, da na njih ni borovcev, ki bi nudili senco. 

Obala Črne gore je dolga 293 kilometrov in ima kar 117 plaž. Da se boste lažje odločili, na kateri boste to poletje poleževali, pa v nadaljevanju razkrivamo 5 najlepših plaž. 

PREBERI ŠE
Osvojite vikend paket za 2 osebi na hrvaški obali!

PREBERI ŠE
Ne, to niso Maldivi. To je Albanija!

Plaža Bečići

Gre za eno najlepših in obenem tudi najdajlših plaž na Jadranu. Plaža je dolga 2 kilometra, peščeno bela, barva morja pa je turkizna. Plaža Bečići je poznana tudi kot edina plaža v Črni Gori, ki je dobila nagrado ter bila leta 1935 izbrana za najlepšo plažo v Evropi. In čeprav je od takrat minilo že kar nekaj desetletij, pa plaža še vedno nosi sloves ene najlepših in je popolna izbira za poletni oddih. V njeni bližini se nahaja nekaj hotelskih kompleksov, do nje pa lahko iz Podgorice in Budve, dostopate tudi z avtobusom.

PREBERI ŠE
Uau! To so najlepše plaže v Evropi!

Plaža Bečići
Plaža BečićiFOTO: Dreamstime

Plaža Copacabana

Ulcinjska plaža Copacabana je ime ime dobila po poznani plaži v Riu de Janeiru ter velja za eno najpriljubljenejših plaž v Črni Gori tako med turisti, kot tudi med domačini. Skoraj kilometer dolga plaža je zelo enostavna za dostopanje. Do nje se lahko pripeljete z avtomobilom, saj se v njeni bližini nahaja večje parkirišče, ki je namenjeno gostom plaže, restavracije v njeni neposredni okolici pa bodo poskrbele, da ne boste lačni.

Plaža Copacabana
Plaža CopacabanaFOTO: Dreamstime

Plaža Jaz

Plaža se uvršča med tri najdaljše plaže v Črni gori, saj je dolga 1200 metrov. Plaža je od Budve oddaljena približno, 2,5 kilometra, ob njej pa se nahaja tudi avtokamp in večji prostor, kjer v poletnih ne manjka koncertov in drugih prireditev. Plaža je sicer obkrožena z mediteranskim rastlinjem, voda pa je kristalno čista in prekrasne turkizne barve. 

PREBERI ŠE
Makedonija: neodkriti evropski biser, ki jemlje dih

Plaža Jaz
Plaža JazFOTO: Dreamstime

Plaža Kamenovo

Zaščitni znak plaže je turkizno modro morje, zaradi katerega se uvršča med najpogostejšo izbiro turistov. Plaža je dolga 330 metrov in se nahaja med mestoma Bečići in Pržno, od Budve pa je oddaljena približno 5 kilometrov. Kristalno čista voda, bel peščen pesek in mediteransko rastlinje, ki raste ob plaži ter dih jemajoči sončni zahodi. Bi si sploh laho želeli še več? Ko sonce zaide pa je čas za zabavo, za katero bodo poskrbeli številni bari in restavracije, ki se nahajajo v njeni neposredni bližini. 

PREBERI ŠE
Top spomladanska destinacija le 3 ure iz Ljubljane

Plaža Kamenovo
Plaža KamenovoFOTO: Dreamstime

Plaža Mogren

Plaža se nahaja v osrčju Budve in je ena najpriljubljenejših plaž v Črni gori. Gre za dve manjši plaži, ki skupaj merita 350 metrov. Plaži povezuje skalnati tunel in čeprav sta od mesta oddaljeni le nekaj minut, plaža Mogren še vedno nudi zasebnost in je popolna izbira za sproščen poletni oddih. 

Plaža Mogren
Plaža MogrenFOTO: Dreamstime

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.