Zato bi morale decembra obiskati London

A.K
07.12.2018, 7:47
0
"Kje boste preživeli letošnje silvestrovo?" je vprašanje, ki ste ga v zadnjem času zagotovo že slišali. Za vse tiste, ki še ne veste ali pa brskate po idejah, kam bi se odpravili letos v decembru, smo pripravili nekaj idej, kaj početi v Londonu. To zanimivo mesto, ki se decembra spremeni v pravo zimsko pravljico, je kot nalašč za krajši ali malce daljši obisk. Božično nakupovanje, tematski dogodki, novoletni sejmi in številni koncerti so nekaj, česar ne smete izpustiti.

London ima v decembru poseben čar.
London ima v decembru poseben čar.FOTO: iStock

Če v Londonu še niste bili in vam je ideja všeč, se v tem trenutku zagotovo sprašujete, kako do tja. Na voljo imate številne nizkocenovne prevoznike, ki vas z Brnika ali ostalih čezmejnih letališč pripeljejo na Heathrow v Londonu. Vse, kar morate storiti, je, da izberete datum odhoda, si uredite prenočišče in si vsaj v grobem sestavite plan. Tu pa priskočimo na pomoč mi.

December velja za enega najbolj čarobnih mesecev v Londonu, saj mesto zaživi v povsem drugi atmosferi kot sicer. Ljudje hitijo z božičnimi nakupi, na znamenitih trgih se odvijajo različni dogodki, parki pa se spremenijo v pravljično deželo. Da bi mesto v tem času v polnosti doživeli, se udeležite in obiščite nekaj najbolj znamenitih dogodkov in krajev:

PREBERI ŠE
Božični sejmi, ki jih lahko obiščete še letos

– izkusite nakupovanje na Božičnem sejmu, kjer lahko dobite številna ročno izdelana darilca ali razvajate brbončice z okusnimi prazničnimi dobrotami,

– drsajte na enem od prazničnih drsališč,

– udeležite se vsaj kakšnega koncerta ali druge predstave za mlade in mlade po srcu (glasbeni koncerti, baletne predstave, muzikali, pantomime ...),

– privoščite si kuhano vino in ’mince pie’ – tradicionalno pito iz suhega sadja ter začimb, ki je značilna za ta čas v letu.

Silvestrski večer v Londonu je zagotovo doživetje prve vrste, zato ne boste zgrešili, če se boste odločili novo leto pričakati tam.
Silvestrski večer v Londonu je zagotovo doživetje prve vrste, zato ne boste zgrešili, če se boste odločili novo leto pričakati tam.FOTO: iStock

Dogodki, ki jih decembra ne smete izpustiti:

– Od 22. novembra do 6. januarja se Hyde Park spremeni v pravljično deželo, kjer ne manjka številnih aktivnosti. Obiščete lahko cirkuško predstavo, se preizkusite v drsanju po zaledeneli ploščadi, ali pa se zapeljete z ikoničnim razglednim kolesom London Eye.Zanimiva so tudi ledena mitološka bitja, ki se nahajajo v Magični ledeni deželi, oblikujete lahko celo svojo lastno ledeno skulpturo na organiziranih delavnicah.

– Od 29. novembra do 2. januarja v neposredni bližini London Bridgea poteka tradicionalni božični sejem. Že sprehod med lesenimi hiškami, ki so posejane ob rečnem bregu Temze, je svojevrstno doživetje, svoje pa doda še znameniti razgled na Tower Bridge.

Ne izpustite obiska nakupovalnih centrov.
Ne izpustite obiska nakupovalnih centrov.FOTO: iStock

– Od 6. decembra do 1. januarja si na Trafalgar Squaruoglejte slavno 25 metrov visoko božično drevo, ki je okrašeno v tipičnem norveškem slogu. Okoli drevesa se zbirajo tudi številni pevski zbori, ki prepevajo praznične pesmi – prisluhnete jim lahko med 10. in 21. decembrom.

– Med 1. in 31. decembrom si lahko privoščite tudi malce spektakla, in sicer v Royal Alber Hall, kjer ne manjka glasbenih in plesnih poslastic.

- Silvestrski večerv Londonu je zagotovo doživetje prve vrste, zato ne boste zgrešili, če se boste odločili novo leto pričakati tam. Spektakularni ognjemet, ki je lepo viden vzdolž reke Temze, novoletna parada, živahno dogajanje in zabave v vsakem kotičku mesta vas ne bodo pustile ravnodušne.

Namig: Ker je London v tem času poln turistov, ki pridejo z vseh koncev sveta, je priporočljivo, če si prenočišča in vstopnice za koncerte kupite že zdaj. Dogodki, ki se odvijajo na prostem, pa imajo prost vstop.

PREBERI ŠE
Spoznati Božička ni več težko

 

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.