6 grških plaž, ob katerih vam bo zastal dih

J.V.
04.06.2019, 7:41
0
Grčija se že vrsto let uvršča na seznam najbolj priljubljenih poletnih destinacij med Slovenci. Razlogov za to pa je veliko. Poleg okusne grške hrane, kulturnih in zgodovinskih znamenitosti, so grški otoki znani tudi po prekrasnih plažah in turkiznem morju. Vsi smo že videli dih jemajoče fotografije, zdaj pa je čas, da prekrasne razglede doživite v živo!

Izbrati nekaj najlepših grških plaž ni mačji kašelj. Grčija je namreč enajsta država na svetu z najdaljšo obalo in nešteto prekrasnimi plažami. V nadaljevanju vam jih razkrivamo šest, ki so razpršene po celotni Grčiji in so jih izbrali na spletni strani Discover Greece.

1. Super Paradise plaža, otok Mikonos

Plaže na otoku Mikonos po zaslugi turkiznega morja in zlate mivke slovijo kot najlepše v Egejskem morju. Med njimi izstopa predvsem Super Paradise plaža, ki ne bi mogla imeti boljšega imena, saj je res pravi super raj. Peščen zaliv z barvo morja, ki jo ponavadi lahko vidimo le na fotografijah, vas ne bo razočaral. 

PREBERI ŠE
Peljemo vas v New York!

Mikonos
MikonosFOTO: Dreamstime

Mikonos
MikonosFOTO: Dreamstime

2. Plaža Lalaria, Skiatos

Skiatos slovi kot zeleni dragulj severnih Sporadov, zato nas ne preseneča, da se tam skrivajo tudi ene najlepših grških plaž. Omeniti velja predvsem plažo Lalario, ki slovi po celem svetu. Bela peščena plaža in smaragno morje vsako leto privabjo številne turiste, in če je še niste obiskali, imate letos odlično priložnost, da si jo ogledate od blizu. 

Lalaria
LalariaFOTO: Dreamstime

Lalaria
LalariaFOTO: Dreamstime

3. Plaža Sarakiniko, otok Milos 

Milos je očarljiv grški otok čudovitih barv. Slovi kot najizvirnejši in najedinstvenejši otok v Kikladih, njegova lepota pa je posledica tega, da je Milos otok vulkanskega izvora. Mlečno bele kamnine vulkanskega izvora sta morje in veter izoblikovala v neverjetne skulpture. Plaža je obdana z zelenjem, ki nudi senco, morje v zalivu je mirno in kristalno čisto, na plaži pa se nahajata tudi dve restavraciji in bar.

PREBERI ŠE
Kateri grški otok je popoln za vas?

Sarakiniko
SarakinikoFOTO: Dreamstime

Sarakiniko
SarakinikoFOTO: Dreamstime

4. Plaža Kolymbithres, Paros

Paros je eden tistih grških otokov, kjer bodo na svoj račun prišle tudi družine z majhnimi otroci. Nahaja se v Kikladskem otočju, na njem pa boste poleg idiličnih grških mestec in tradicionalne arhitekture, našli tudi prekrasne plaže. Najbolj znana med njimi je plaža Kolymbithres, ki se skriva v zalivu Naoussa.

Paros
ParosFOTO: Dreamstime

Paros
ParosFOTO: Dreamstime

5. Plaža Navagio, Zakintos 

Otok Zakinost velja za pravi košček raja v Jadranskem morju, na njem pa se skriva tudi najbolj slavna grška plaža. Gre za plažo Navagio, kjer se nahajajo razbitine nasledle ladje Panagiotis.  

PREBERI ŠE
Grški otok, ki je navdušil znane Slovenke bo tudi vas

Zakintos
ZakintosFOTO: Dreamstime

Zakintos
ZakintosFOTO: Dreamstime

6. Plaža Myrtos, Kefalonija

Gre za njavečji grški otok Jonskega morja, ki mu Grki radi pravijo, da je tudi najlepši med vsemi. Zaradi tega ga že vrsto let ščitijo pred masovnih turizmom. Kefalonija je tako do danes ostala edinstvena in pristna tako v svoji naravi, kot v tradiciji. Če bo to letos vaša poletna destinacija, vam priporočamo tudi obisk ene njenih najlepših plaž, Myrtos. Ta je namreč dih jemajoča in dokaz, da za prekrasne plaže ni potrebno odpotovati na Maldive.

Myrtos
MyrtosFOTO: Dreamstime

Myrtos
MyrtosFOTO: Dreamstime