Ne, to niso Maldivi. To je Albanija!

J.V.
30.04.2019, 7:50
6
Če ste mislili, da so na fotografiji Maldivi, ste se močno zmotili. Gre za vedno bolj priljubljeno Albanijo, ki jo opisujejo kot 'novo mediteransko ljubezen', ki se je masovni turizem še ni dotaknil.

Ko se odločamo za destinacijo, kjer bomo preživeli poletni dopust, večina pomisli na države, kot so Hrvaška, Grčija, Španija, Italija ... Nihče pa verjetno ne ve, da se ene najlepših plaž skrivajo v Albaniji!

Albanija je eden tistih biserov, ki se jih masovni turizem še ni dotaknil, a glede na njene lepote in dih jemajoče plaže, smo prepričani, da se bo to kmalu spremenilo. Albanska obala postaja namreč vedno bolj poseljena s hoteli, romantične in osamljene plaže pa počasi izumirajo. Med Slovenci destinacija seveda ni nobena novost, nad njo pa se navdušujejo predvsem tisti, ki si želijo več kot samo poležavati na plaži. Gre namreč za državo, ki se lahko pohvali z bogato naravno in kukturno dediščino ter številnimi znamenitostmi, ki bodo poskrbele za aktiven dopust, pišejo na spletni strani Culture Trip. 

PREBERI ŠE
Pravljična destinacija, ki jo to pomlad morate obiskati

6 najlepših albanskih plaž

Dhermi

Plaža v Dhermiju velja za najlepšo plažo v Albaniji. Ta je seveda zaradi tega tudi najbolj natrpana v poletnih mesecih, obenem pa je tudi najdaljša. Turkizno morje in beli kamenčki vas bodo spomnili na našo Sočo.

Albanija, plaža Dhermi
Albanija, plaža DhermiFOTO: Dreamstime

Himara

Vasica Himara slovi kot ena najbolj obiskanih na albanski rivieri, a kljub temu še ni izgubila svojega šarma. Tam boste našli številne prekrasne plaže, ena od njih je tudi Livadhi, ki jo obdajajo drevesa oljk, ali pa Potami, ki se nahaja med morjem in reko. 

Albanija, plaža Himara
Albanija, plaža HimaraFOTO: Dreamstime

Borsh

Največja plaža Albanije je Borsh, nedotaknejna 7-kilometerska peščena plaža, ki jo obkrožajo nasadi oljk in visoki gorski vrhovi. Kljub svoji lepoti je plaža še vedno ena najmanj obiskanih v državi. 

PREBERI ŠE
Uau! To so najlepše plaže v Evropi!

Borsh, Albanija
Borsh, AlbanijaFOTO: Dreamstime

Vlora

Tretje največjo mesto v Albaniji se lahko pohvali s številnimi čudovitimi in še nedotaknjenimi plažami. S čolnom se lahko iz pristanišča zapeljte do zalivov, kot sta Karaburun in Sazan, če imate raje vožnjo z avtomobilom pa se odpeljite proti jugu in obiščite Radhime ali Orikum.

Vlora, Albanija
Vlora, AlbanijaFOTO: Dreamstime

Ksamil

Ksamil slovi kot ena najboljših plažnih destinacij Albanije, ki jo mnogi imenujejo tudi jonski biser. Zakaj, vam bo postalo jasno, ko jo boste videli. Obkroža jo turkizno morje in trije manjši otočki, do katerih se lahko odpeljte s čolnom ali pa odplavate do tja.

Ksamil, Albanija
Ksamil, AlbanijaFOTO: Dreamstime

Gjipe

Gre za popolno plažo, ki se skriva med gorami in bo navdušila vse, ki si želijo miru in popolne sprostitve. Zaliv se nahaja daleč od prometne ceste, da bi ga dosegli pa boste morali na 30-minutni pohod skozi naravo, ki ponuja prekrasne poglede na obalo. 

PREBERI ŠE
Toskana: 7-dnevni načrt, s katerim jo boste doživeli v celoti

Gjipe, Albanija
Gjipe, AlbanijaFOTO: Dreamstime

 

 

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Halon
29.06.2019, 14:17:07
52
+3
Če je dol tako fajn, zakaj je pa pol tolk albancev v sloveniji.
šumi
30.04.2019, 20:05:21
270
+27
Verjamem, da so plaže lepe v tem času. Lani sva bila z možem v Albaniji, konec julija. Prevozila sva jo od Skadarja do konca. Na plažah gužva, smeti, povsod obvezni ležalniki, vstopnina, parkirnina, hoteli pa kar dragi. Ceste so še kar, le na avtocesti imaš vse, od pešca do prodajalca zajcev. Tudi midva sva gledala plaže na slikah, ampak realnost je bila drugačna. Ogromno zidajo, tudi ob plažah, samo novih cest pa ni videti.
Stauffenberg
30.04.2019, 14:08:19
516
+45
Iz letala vse lepo, od blizu pa bolj po indijsko, tudi okolica mest sama svinjarija. Nimajo pravega odnosa do narave in živali. Dejstva.
jung
30.04.2019, 12:10:34
3414
+20
Pa varnost. Baje se tam urijo uni....
dragan krstic
30.04.2019, 10:57:25
4910
+39
Hvala lepa. Prej prideš z letalom okoli sveta kot z avtom do Albanije. Pa hoteli niti niso poceni.
Slamnati Jeti
30.04.2019, 10:16:39
807
+73
nedotaknjena plaža s 1000 ležalniki...