Pravijo, da gre za enega najlepših kotičkov Slovenije

S.B.
05.08.2019, 10:15
Kdor išče lepe naravne kotičke, preproste ljudi, vrhunsko kulinariko in se želi razvajati ter spočiti od mestnega vrveža, bo vse to zagotovo našel v Prekmurju. Ta prekrasni del naše dežele je žal podcenjen in premalo obiskan. Gre za prostrano naravo, ki človeku daje občutek, da je v zunajzemeljskem, na prvi videz raju podobnem prostoru.

Če se želita torej umakniti v romantično in sproščujoče okolje ter se izogniti nepotrebnim gnečam, je umik v prekmursko regijo ravno pravšnji za vaju.
Če se želita torej umakniti v romantično in sproščujoče okolje ter se izogniti nepotrebnim gnečam, je umik v prekmursko regijo ravno pravšnji za vaju.FOTO: Arhiv naročnika

Idilično okolje in čarobni sončni izleti so vsekakor pravi razlog za romantičen vikend oziroma pobeg v dvoje. Zdelo se vama bo, kot da sta na drugem svetu, kjer je vse bolj mirno, počasno, naravno, na drugi strani pa bosta lahko našla vrsto vznemirljivih izkušenj, divjo zeleno-modro reko, adrenalinske razgledne točke, ples ob ognju, gostoljubje domačinov in pestro ponudbo tradicionalne kulinarike, ob kateri si bosta obliznila prste. Preberita si, kam vse se lahko odpravita.

Znameniti mlin na Muri

V Beltincih, natančneje v Ižakovcih, je čudovit otok ljubezni, ki ga je ustvarila narava. Na njem lahko obiščeta znameniti mlin na Muri, po katerem je bila posneta tudi krasna slovenska popevka. Čez reko Muro se lahko zapeljeta z brodom in jo tako izkusita v vsej njeni veličini. Kot znamenitost naj izdamo, da je zaradi romantične okolice to še posebej priljubljena točka za mladoporočence.

Grad Grad

Če sta romantični duši, si morata vsekakor ogledati historično znamenitost, ki v sebi skriva številne legende in grajske skrivnosti – Grad, ki je največji grad na Slovenskem in stoji na enem od prekmurskih gričev. V njem in njegovi okolici je v preteklosti vsako leto potekala največja slovenska prireditev ob noči čarovnic. Grad je imel skozi stoletja več različnih lastnikov, v času Jugoslavije pa je bil podržavljen.

Razvajala se bosta lahko s črno termo-mineralno vodo, ki blagodejno vpliva na kožo in telo.
Razvajala se bosta lahko s črno termo-mineralno vodo, ki blagodejno vpliva na kožo in telo.FOTO: Arhiv naročnika

Pustolovski razgled

Za tiste, ki na izletih radi raziskujete, je vsekakor primerna razgledna točka na Vinariumu – stolpu, visokem 53 metrov, s katerega lahko vidita Hrvaško, Madžarsko, Avstrijo in čudovite Lendavske Gorice. Hkrati vama bo s te točke dostopen tudi neverjetno pomirjajoč pogled na prostrane slovenske vinograde.

Bela golobica

V vasi Bogojina stoji edinstveno arhitekturno delo znamenitega slovenskega arhitekta Jožeta Plečnika – cerkev Gospodovega vnebohoda, imenovana tudi Bela golobica. Na marmorni steber so oprti štirje loki, na katerih stoji raven hrastov stolp. Tu si lahko ogledata lončene izdelke domačih lončarjev iz Bogojine in Filovcev. Okolico cerkve lahko raziščeta kar s kolesi, saj ne manjka kolesarskih stez, obdanih s širnimi polji pšenice, koruze in oljne repice.

Čar nežnih gričkov Goričkega

Najlepši del vzhodnega Goričkega je zagotovo vas Selo. Tam si lahko ogledata oljarno in žganjarno, kjer se lahko pobližje spoznata z zanimivim procesom pridelovanja domačega žganja, bučnega olja in marmelade. Domači okusi vaju bodo zagotovo premamili v preizkušanje slastnih izdelkov, domačih prozvajalcev.

Imela bosta priložnost pozabiti na vsakdanji stres in hiter tempo življenja.
Imela bosta priložnost pozabiti na vsakdanji stres in hiter tempo življenja.

Slastne kulinarične dobrote

Dödöli, rétaši, pereci, vrtanik in bosman, posolanke, zlejvanke in krapci in še mnogo drugih pristnih, tradicionalnih kulinaričnih posebnosti so odličen razlog za obisk te slovenske pokrajine, saj vaju bodo domačini s svojimi dobrotami razvajali in navduševali s prestižnimi okusi. Zadovoljili bodo še najbolj strastne in zahtevne gurmane, saj so stare avtohtone jedi, ki so ostale še do danes, sestavni del prekmurske kuhinje, pripravljene na prefinjen in sodoben način. Tipične sestavine prekmurskih jedi so ajda, bučno olje, ki je zaščitni znak prekmurske kulinarike, in zaseka. Sladice pa najpogosteje vsebujejo mak. Vsem dobro poznana specialiteta je gotovo prekmurska gibanica, pravo bogastvo okusov, ki jo sestavljajo orehi, mak, smetana, skuta in med v mnogoterih plasteh. Le kdo bi se ji uprl?

Razvajanje v dvoje

Svoje raziskovanje in pohajkovanje po čudovitem predelu naše dežele vsekakor morata zaključiti v enem od prestižnih in najlepših slovenskih hotelov s petimi zvezdicami, hotelu Livada prestige, katerega vodilo je bogastvo občutij. Priložnost bosta imela pozabiti na vsakdanji stres in hiter tempo življenja, saj se bo med bivanjem v luksuzni hotelski sobi zdelo, kot bi se čas za vaju ustavil. Razvajala se bosta lahko s črno termo-mineralno vodo, ki blagodejno vpliva na kožo in telo. Pogled skozi okno sobe pa je dih jemajoč in bo le še prispeval k vajinemu dobremu počutju. V wellnessu v Termah 3000 si bosta lahko privoščila sproščujočo masažo ali kopel, uživala v topli savni in lepotni negi, v počivalnici Medico-wellnessa Thermalium si lahko novo moč in energijo nabereta s pomočjo več milijonov let starih kamnin, ob hotelu pa je tudi golf igrišče Livada.

Če se želita torej umakniti v romantično in sproščujoče okolje ter se izogniti nepotrebnim gnečam, je umik v prekmursko regijo ravno pravšnji za vaju. Kot pika na i pa bo gotovo razvajanje vajinih brbončic s pravimi avtohtonimi, prekmurskimi dobrotami, katerih dišave se vseskozi vijejo po hotelski restavraciji. Zanje skrbijo odlični prekmurski chefi, ki bodo poskrbeli, da vaju bosta vonj in okus Prekmurja spominjala še dolgo časa po vajinem odhodu domov in si bosta želela kmalu vrniti v deželo okusov in tradicije. V čudovitem Prekmurju bosta namreč zagotovo našla obilico pozitivnih izkušenj, dobre hrane in uživanja v dvoje.

Skočita v nepozaben vikend.
Skočita v nepozaben vikend.FOTO: Arhiv naročnika

Sponzorirana objava