To so najlepše ulice v Evropi!

A.K
30.04.2019, 10:24
1
Družbena omrežja so v zadnjih letih preplavljena z dih jemajočimi fotografijami krajev, ki so na listi želja mnogih blogerk, turistov in popotnikov. V Evropi je tako nastal seznam najbolj fotogeničnih ulic, ki so zares nekaj posebnega – nekatere zaradi neverjetnih barv, druge zaradi lokalne kulture ali kreativnosti ustvarjalcev. Morda ste katero od njih tudi sami že ujeli v objektiv ali pa boste v njih našli idejo za kakšen kratek oddih.

1. Agueda, Portugalska

V Portugalskem mestu Agueda vsako poletje poteka ulična inštalacija z dežniki, ki privabi številne turiste z vsega sveta. Gre za Umbrella sky project, ki so ga začeli leta 2011 in od takrat je dobil svoje mesto vsako poletje med junijem in septembrom. Sprehod ali pa nakupovanje pod pisanimi dežniki je nekaj posebnega, saj ti poleg barv s sencami ustvarjajo neverjetno pravljično vzdušje. Poleg dežnikov je v poletnih mesecih na voljo tudi veliko razstav in delavnic.

Ulica pisanih dežnikov v Aguedi.
Ulica pisanih dežnikov v Aguedi.FOTO: Pixabay

2. Burano, Italija

Otok Burano, ki se nahaja v beneški laguni, velja za enega najbolj pisanih otokov v tem delu Italije. Prebivalci svoje hiše barvajo v vse odtenke barvne palete in bolj kot so ti živahni, bolj so navdušeni. Zanje je najbolj pomembno to, da se njihova barva razlikuje od sosedove, seveda pa morajo za takšne posege najprej dobiti dovoljenje lokalne oblasti. Burano se nahaja relativno blizu nas, zato se lahko kardarkoli odpravite na obisk. Poleg izleta boste deležni še barvne terapije, ki bo dvignila vaše razpoloženje.

Pisane hiške na otoku Burano.
Pisane hiške na otoku Burano.FOTO: iStock

PREBERI ŠE
Toskana: 7-dnevni načrt, s katerim jo boste doživeli v celoti

3. Roza ulica, Lizbona

Tudi roza ulica v Lizboni sodi med najbolj obiskane v Evropi. Natančneje – gre za ulico Rua Nova de Carvalho, ki ima burno preteklost, saj je v zgodovini veljala za priljubljeno zbirališče mornarjev, kriminalcev in prodajalk ljubezni. Leta 2011 so se prebivalci odločili, da jo prebarvajo v roza barvo in od takrat naprej velja za četrt, kjer se odvijajo najboljše zabave v mestu. V njej namreč kar mrgoli pubov, barov in klubov, kjer lahko preplešete noč.

Roza ulica v Lizboni.
Roza ulica v Lizboni.FOTO: iStock

4. Mikonos, Grčija

Mikonos je otok in tudi ime mesta, ki je zgrajeno v obliki amfiteatra. Kar ga dela zares posebno, so male kvadratne hiške, pobarvane v snežno belo barvo. Dodaten čar ji dajejo mali romantični balkoni in lesena vrata v modri barvi. Romantike v tem mestu zares ne manjka, saj se lahko ves dan izgubljate v ulicah, se fotografirate pod slapovi rož in uživate v grškem gostoljublju.

Belo modre ulice v mestu Mikonos na istoimenskem otoku.
Belo modre ulice v mestu Mikonos na istoimenskem otoku.FOTO: iStock

5. Champ Elysees, Pariz

Le kdo ne pozna znamenitih elizejskih poljan, ene najbolj znanih avenij ne samo v Evropi, pač pa tudi na svetu? Na eni strani jo obdaja mogočni slavolok zmage, na drugi zgodovinski trg Concorde, vmes pa neskončno trgovin, kavarnic, prestižnih restavracij, butikov in ateljejev največjih modnih oblikovalcev. Elizejske poljane so še posebej čarobne v decembrskem času, ko zažarijo v lučkah in prazničnem vzdušju.

Znamenita ulica v Parizu, kjer si lahko privoščite nakupovanje do onemoglosti.
Znamenita ulica v Parizu, kjer si lahko privoščite nakupovanje do onemoglosti.FOTO: iStock

PREBERI ŠE
10 TOP evropskih destinacij za podaljšan vikend

6. Calleja de las Flores, Cordoba

Cordoba slovi kot eno najlepših mest v Evropi, znotraj katerega se nahaja tudi slavna ulica cvetja Calleja de las flores. Cvetje vas namreč  spremlja vsepovsod – na balkonih, okenskih policah in stenah hiš. Pravijo da gre za eno najbolj očarljivih ulic Španije, zato jo ob naslednjem obisku obvezno umestite na seznam.

Romantična ulica v Cordobi.
Romantična ulica v Cordobi.FOTO: iStock

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

Lev07
10.10.2018, 7:57:50
Burano čudovit, v Parizu so mi bolj všeč ulice v mestnem jedru....ostalo me pa še čaka.