Tega o Hrvaški še niste vedeli!

J.V.
27.06.2018, 10:19
Hrvaška je ena izmed najbolj priljubljenih poletnih destinacij številnih Slovencev. Razlog za to so kristalno čisto morje, številni otoki, kilometri in kilometri plaž, zgodovinske znamenitosti, bogata kulinarika, legendarna glasba ter 2715 ur sonca na leto. S svojimi naravnimi lepotami navdušuje in nenehno povečuje svojo priljubljenost med turisti, zato nas ne preseneča, da jo je leta 2017 obiskalo več kot 18,5 milijona turistov. Ker smo prepričani, da je tudi ena izmed vaših najljubših destinacij, razkrivamo 5 dejstev, ki jih o Hrvaški še niste vedeli!

Še eno zanimivo dejstvo o Hrvaški, ki ga marsikdo ne pozna je podatek, da ima naša sosednja država kar 6278 kilometrov obale.
Še eno zanimivo dejstvo o Hrvaški, ki ga marsikdo ne pozna je podatek, da ima naša sosednja država kar 6278 kilometrov obale.FOTO: Profimedia

Ste tudi vi letošnji dopust rezervirali na Hrvaškem? Niste edini! Tako kot vsako poletje, bo tudi letos na hrvaški obali dopustoval marsikateri Slovenec, ki so ga očarale njene naravne lepote, starodavna mesta in zgodovinske znamenitosti,  bogata kulinarika, prijazni domačini, legendarna glasba in kulturna dediščina. In čeprav med nami verjetno ni nikogar, ki ne bi vsaj enkrat počitnikoval na Hrvaškem, pa je zagotovo veliko takšnih, ki do sedaj še niso poznali naslednjih 5 dejstev:

Ena izmed največjih zgodovinskih znamenitosti je zagotovo amfiteater v Puli.
Ena izmed največjih zgodovinskih znamenitosti je zagotovo amfiteater v Puli.FOTO: Profimedia

S kamenjem z Brača pomagali zgraditi Belo hišo

Ste vedeli, da je bila Bela hiša, v kateri trenutno bivata ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania Trump, zgrajena iz kamenja, ki so ga pripeljali s priljubljenega otoka Brač? In ni edina znamenita stavba, s kamenjem z Brača sta bila med drugim zgrajena tudi stavbi parlamenta na Dunaju in v Budimpešti. Še eno zelo zanimivo dejstvo je število ur sonca na leto, na Hrvaškem jih je namreč kar 2715, zaradi česar je jadranska obala ena najbolj obsijanih s soncem v Sredozemlju. Krasi jo kar 1244 otokov, otočkov in grebenov, od tega pa je 66 neposeljenih. Na spletu lahko najdemo številne lestvice najbolj priljubljenih in najlepših hrvaških otokov, na katerih so se v preteklih letih znašli otoki, kot so Hvar, Vis, Mljet, Biševo, Korčula, Rab, Silba, Murtet, Krk, Pag in še bi lahko naštevali. Njihove plaže, ki veljajo za najlepše na svetu.

Ena izmed največjih zgodovinskih znamenitosti je zagotovo amfiteater v Puli, kjer so nekoč potekali gladiatorski boji in je eden izmed 3 ohranjenih na svetu. Danes pa je tudi zelo priljubljeno koncertno prizorišče, ki ga vsako leto obiščejo tudi številni svetovno priznani glasbeniki.

Še eno zanimivo dejstvo o Hrvaški, ki ga marsikdo ne pozna je podatek, da ima naša sosednja država kar 6278 kilometrov obale, del katere so plaže, ki se uvrščajo med najlepše na svetu. Ena izmed najbolj znanih peščenih plaž je zagotovo Rajska plaža na severu otoka Rab, sledijo ji plaža Sakarun (Dugi otok), Kraljičina plaža (Nin), Borik (Zadar), prodnata plaža Dražica v Biogradu, plaža v zalivu Porat (Biševo), Bellevue (Dubrovnik), Stiniva na Visu ali plaža v naselju Lubenice na otoku Cresu, ki je bila uvrščena med 15 najlepših plaž na svetu. Da bo doživetje Hrvaške za uporabnike Mastercard ®  in Maestro ® kartice tudi letos resnično nepozabno, bo poskrbelo več kot 40 doživetij in ugodnosti v sklopu programa Priceless®Croatia

Zlatni rat na Bolu
Zlatni rat na BoluFOTO: Thinkstock

Poletna potovanja še bolj nepozabna s Priceless Hrvaška

Hrvaška sodi med 42 svetovnih destinacij, vključenih v svetovni program Mastercard® Priceless® Cities. S tem imetnikom kartic Mastercard omogoča vrsto edinstvenih in ekskluzivnih doživetij, do katerih lahko dostopajo prek 87 lokacij po vsem svetu. V svoji drugi izdaji prinaša 20 doživetij in 20 edinstvenih ugodnosti, ki so umetnikom kartic Mastercard na voljo od 1. junija do 30. septembra 2018. 

Krasi jo kar 1244 otokov, otočkov in grebenov, od tega pa je 66 neposeljenih.
Krasi jo kar 1244 otokov, otočkov in grebenov, od tega pa je 66 neposeljenih.FOTO: Profimedia

Doživetja so na voljo tako domačinom kot popotnikom in se raztezajo od kulinaričnih užitkov do kulture, zabave in nakupovanja – imetnikom kartic Mastercard pa omogočajo, da državo spoznajo na povsem drugačen način. Poleg tega, da vam ni treba menjati denarja in lahko z uporabo Mastercard in Maestro kartice, ki jo imate vedno pri sebi, uživate v številnih ugodnostih pri različnih trgovcih. Obe kartici sta na Hrvaškem zelo dobro sprejeti in z njima bo vaše poletje polno neprecenljivih doživetij.

Postali boste lahko del spektakla in doživeli otvoritev Poletnega festivala Dubrovnik v posebnem stilu. Kako? Postali boste del predstave, pomerili obleke in kot igralec v šovu nastopili pred nacionalno televizijo, poleg tega pa se pridružili tudi ekskluzivni VIP zabavi skupaj s svojim spremljevalcem. To pa ni edino doživetje! Postanete lahko tudi priča avtentičnosti gladiatorskega boja v Puljski Areni. Ja, letošnje poletje bo za imetnike kartic Mastercard res nepozabno!

Sponzorirana vsebina