Turška pravljica, ki vzame dih

J.V.
26.01.2018, 8:01
1
Čarobna, mistična in nepozabna je le nekaj besed, s katerimi bi lahko opisali mesečevo pokrajino, ki jo mnogi poznajo tudi po imenu Kapadokija in ki se nahaja v Turčiji. Tisti, ki so jo že obiskali, se strinjajo, da je to dežela najlepših sončnih zahodov.

Kapadokija velja za eno najbolj magičnih destinacij na svetu, kotiček, ki 'vrže na rit' še tako ravnodušne. In le kako jih ne bi? Ne le, da boste tam doživeli enega najlepših sončnih zahodov na svetu, občudovali ga boste lahko z balona.

Tako imenovana 'mesečeva pokrajina' se nahaja v Turčiji in je vulkanskega izvora. Velja za enega najpomembnejših spomenikov človeštva in slovi po tvorbah stožičaste oblike, stebričkih in klobukih različnih barv. Vanje so bila skozi čas izklesana slikovita bivališča, vpeta v visoke gole skale, zaradi katerih je to danes ena najbolj neverjetnih pokrajin na svetu. Tam je danes tudi največji muzej na prostem, ki se lahko pohvali z več kot 30 v skalo vklesanimi cerkvami in kapelami ter čudovitimi stenskimi freskami.

Njena najbolj slavna atrakcija so vsekakor poleti z baloni. Razgled na sončni zahod z desetinami balonov v zraku vam bo vzel dih. Kapadokija je vsekakor turška pravljica, ki bi jo moral doživeti vsak.

Kapadokija
KapadokijaFOTO: iStock

Kapadokija
KapadokijaFOTO: iStock

Kapadokija
KapadokijaFOTO: iStock

Kapadokija
KapadokijaFOTO: iStock

 

 

 

 

 

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti. S klikom na gumb Spletno oko prijavite komentar, za katerega menite, da vsebuje sovražni govor.

pingvinislo5
26.01.2018, 10:47:33
53
+2
eh, pač ena izmed instagram lokacij. kot pri nas zelenci, pa razgled nad bledom...so po svetu capadocia, times sq, angkor wat, itd. ampak obstajajo še drugi kraji, ki so še lepši in brez turistov, ki ti molijo pred tabo razne selfi palice....