Božanska 'sladica', ki si jo lahko privoščite tudi kot zdrav zajtrk

J.V.
08.08.2019, 7:49
0
Kaj narediti, ko se vam v vročih dneh 'zalušta' nekaj sladkega, ne želite pa posegati po čokoladi? V takšnih trenutkih, ki jih vsi zelo dobro poznamo, osebni trener Daniel Jelovič predlaga 'sladico', ki si jo lahko brez težav privoščite tudi za zajtrk!

"Če jo pripravite na tak način, kot ga bom opisal spodaj, dobite okusen, uravnotežen in hranljiv obrok, ki bo pozitivno deloval tudi na vaše brbončice," pravi osebni trener Daniel Jelovič.

Potrebujete:

- 3/4 skodelice grškega jogurta
- 2 skodelici narezanega sadja po želji (slive, breskve in nektarine, maline ...)
- 3/4 skodelice kuhanega riža
- 2 žlici orehov in mandljev, lahko tudi drugih oreščkov, ki morajo biti popečeni in narezani
- 1 žlico lanenih semen
- 1 žlico javorjevega sirupa ali medu

V visok kozarec naložite po plasteh: plast jogurta, sadja, riža, oreščkov, lanenih semen in sirupa. Ponovite s preostalo polovico sestavin in na koncu pokapajte z javorjevim sirupom ali medom. Hladite do 5 ur. Jed si lahko privoščite, ko vam zapaše sladko, kot zdravo malico ali zajtrk. 

Dober tek!

O zdravem zajtrku so se na prenovljenem spletnem portalu Okusno.je, pred kratkim pogovarjali s prehransko strokovnjakinjo Mojco Cepuš, ki svetuje, da si za dober začetek dneva večkrat privoščite albuminsko skuto s sadjem. Ta namreč vsebuje albumine in globuline, ki so za nas lažje prebavljivi. Odlična ideja za hranljiv zajtrk so seveda umešana jajca. "S to jedjo boste zaužili ogljikove hidrate, beljakovine in maščobe. Izjemna je po vsebnosti prehranskih vlaknin," pojasni nutricionistka. Katere zajtrke še priporoča, pa si preberite TUKAJ >>

PREBERI ŠE
4 dejavniki, ki jih morate upoštevati, če hujšate

PREBERI ŠE
Recept za slasten smuti za sijočo kožo

PREBERI ŠE
Recept za fit palačinko: okusen, zdrav in hiter zajtrk!