Gašper Rifelj iskreno o razlikah med moškimi in ženskami

J. V.
04.09.2019, 15:47
2
Gašper Rifelj je številne gledalke navdušil lani, ko se je v 2. sezoni šova Zvezde plešejo s soplesalko Majo Geršak prebil vse do superfinala, letos pa stavi predvsem na glasbo. Z Evo Boto ga v kratkem čaka nastop na Slovenski popevki, poleg nove sezone z muzikalom Madagaskar pa ga čaka še nov projekt. V pogovoru za portal Zadovoljna.si je iskreno spregovoril o načrtih za prihodnost, s katero pevko si še želi posneti duet in o razlikah med moškimi in ženskami. 'Moški bolj stvari skrivamo zase in se težje odpremo,' pravi.

Gašper, kakšno poletje je za tabo in kako pestra bo tvoja jesen?

Za mano je dopustniško in delovno poletje (smeh). Veliko sem bil na odru s svojim bendom, v studiu prirpravljam in ustvarjam svoj prvi album, za nov muzikal v katerem bom zaigral pod okriljem produkcijske ekipe Špas teatra, pa je bilo tudi veliko vaj. Sem si pa v juliju vzel 14 prostih dni in obiskal grški otok Zakintos, kjer sem res užival v čudoviti naravi, hrani in prelepem morju. En teden pa sem s prijatelji preživel na hrvaški obali in si tako nabral novih moči za vse projekte, ki me čakajo jeseni. 15. septembra me čaka Slovenska popevka, kjer bom zapel v duetu z Evo Boto, oktobra pa premiera že omenjenega muzikala, poleg tega pa še nova sezona z muzikalom Madagaskar, s katerim imamo od konca septembra ponovno turnejo po slovenskih odrih. Jesen bo pestra, ampak sem vesel, da je tako.

Če ostanava še malo pri poletju ... Gre za čas, ki ga zaznamujejo tudi poletne romance. Se tudi ti danes še spominjaš kakšne iz preteklosti?

Spominjam se, ko sem hodil na počitnice s starši na Hrvaško. Tam smo imeli apartma, sosedova punca pa mi je bila res všeč in med počitnicami sva veliko časa preživela skupaj in vsako leto sem komaj čakal, da pride poletje, da se vidiva, ker je drugače živela na drugem koncu Slovenije in se nisva videla med letom, samo na morju.

Septembra pa te med drugim čaka tudi Popevka, na katero se pripravljaš z Evo Boto. Kako je prišlo do sodelovanja?

Z Evo sva že kar nekaj let prijatelja. Ko sem ustvarjal to skladbo, sem začutil, da bi to lahko bil lep duet. Pesem sem poslal Evi in jo prosil, naj mi odpoje žensko linijo pesmi, da vidim, kako bo zvenelo. Ko sva poslušala posnetek, sva oba rekla, res je lepa skladba in jo tako poslala na Popevko in bila sprejeta.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Pa je poletja res kdaj dovolj?

V bistvu je besedna zveza “Dovolj je poletja” zelo metaforična v tej skladbi. Pesem govori o odnosih, da je vse več oz. preveč površinskih in sproščenih odnosov, kar v najini skladbi predstavlja poletje, ker poletje je tako sproščeno, zabavno, neobremenjeno in da je čas, za bolj resne, globoke odnose, kar predstavlja jesen. Skladba je zelo močna, realna in s krasnim sporočilom.

PREBERI ŠE
Eva Boto: On je bil navdih za to pesem

Pred nekaj dnevi sem ujela vajine zgodbe na Instagramu, očitno je, da se skupaj zelo zabavata, saj smeha ni manjkalo?

Hehe … Kadar sva skupaj, se imava res dobro. Oba uživava v vseh stvareh, ki jih počneva in predvsem najino sodelovanje jemljeva v tem smislu, da ko sva skupaj, da se imava dobro, da dajeva podporo en drugemu in da ljudem preneseva neko pozitivno energijo, naj bo to skozi najino druženje ali pa z najino skladbo. Oba sva taka pozitivca, zato se imava skupaj res super.

Je morda še kakšen slovenski glasbenik, s katerim bi želel nekoč združiti moči?

Z Nino Pušlar.  Z njo bi rad zapel skladbo in ko bom naredil tisto pravo, ji bom zagotovo to tudi ponudil. Nekaj dni nazaj sem bil na njenem koncertu in res jo občudujem, kako na odru blesti, obenem pa je krasna in preprosta punca, kar mi je pri njej najbolj všeč.

PREBERI ŠE
Gašper Rifelj iskreno spregovoril

V šovu Zvezde plešejo si se lani izkazal tudi kot odličen plesalec. Kako pogosto še ponavljaš plesne korake, ki si se jih naučil?

Zvezde plešejo je bil res lep projekt, v katerem sem sodeloval in hvaležen sem za to izkušnjo, ki mi je ogromno dala in odprla kar nekaj vrat v moji karieri. Trenutno največ plešem v muzikalu Madagaskar in sedaj tudi v novem muzikalu, ki ga z ekipo pripravljamo, se pa seveda na kakšni zabavi zavrtim tudi v paru, tako da osvežujem pridobljeno plesno znanje.

Z Majo Geršak sta sicer skupaj ponovno zaplesala v videospotu za tvojo novo-staro pesem Hotel za 2, ki si jo malce preoblekel. Kako je bilo ponovno skupaj plesati?

Videospot sva skupaj posnela že lani, ko sem takoj po končani oddaji izdal skladbo Hotel za 2. Z Majo je vedno super zaplesati, zato sem vedno vesel priložnosti, da lahko zaplešem z njo.

Gašper je z Majo v 2. sezoni šova Zvezde plešejo priplesal vse do superfinala.
Gašper je z Majo v 2. sezoni šova Zvezde plešejo priplesal vse do superfinala.FOTO: Bor Slana

Pred časom si se na Facebooku razpisal o sprejemanju samega sebe in da pred leti nikoli ne bi objavil fotografije, na kateri poziraš v kopalkah. Osvežujoče je to slišati tudi iz moških ust, saj se sicer domneva, da se s takšnimi občutki soočamo le ženske.

Meni se zdi pomembno, da človek vseskozi dela na sebi, da se nadgrajuje v vseh pogledih, da si vsak dan še boljša verzija samega sebe in kar je najbolj pomembno, da se sprejemaš popolnoma takega, kot si. Zadnja leta temu posvečam več pozornosti in zanimivo je dejstvo, kako potem, ko enkrat odpreš ta vrata, odkriješ o sebi stvari, za katere sploh nikoli nisi vedel, da obstajajo. In ko se res dobro spoznaš, je potem tudi lažje na vseh področjih, ker točno veš, kaj v življenju hočeš in česa ne želiš.

Se ti zdi, da so moški v zadnjih letih obtičali v senci žensk, da se morda potem zdi, kot da moški pa ne more imeti nesigurnosti itd.?

Ne bi rekel, da smo obtičali v senci žensk, so pa ženske vsekakor bolj odprte za pogovore in večkrat prej izrazite svoja čustva od nas moških. Moški bolj stvari skrivamo zase in se težje odpremo, kar nas potem lahko omejuje oz. se kaže na način, da smo lahko v nekaterih stvareh nesigurni. Ampak kot sem že omenil, pomembno je to, da si dober človek in da hodiš po svetu z  zavestjo, da nikomur ne želiš nič slabega, potem vesolje že poskrbi, da je vse tako kot mora biti. V to verjamem.

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke