Napitek za sijočo kožo, ki bi si ga morale privoščiti vsako jutro

J.V.
05.08.2019, 7:32
0
Da je zajtrk najpomembnejši obrok dneva, nam ni treba posebej poudarjati. Poleg tega, da nas napolni z energijo, je ključnega pomena tudi za zdravo in sijočo kožo. V nadaljevanju razkrivamo recept za protivnetni napitek, ki je odličen za začetek dneva in vsebuje vse, kar potrebuje vaša koža.

Velik kozarec vode takoj zjutraj je odličen način, kako poskrbeti za to, da je telo hidrirano, če mu boste dodale še nekaj drugih sestavin, ki imajo pozitiven učinek tako na delovanje organizma kot tudi na kožo. Nadia Neumann je prehranska terapevtka, ki priporoča, da si za dobro jutro privoščite protivnetni napitek.

PREBERI ŠE
Naravna 'anti-age' sredstva za pomladitev kože

RECEPT

- 360 ml tople vode

- polovica limone

- 1 žlička jabolčnega kisa

- 1 žlička surovega medu

- 1/8 žličke mlete kurkume

- 1/8 žličke ingverja v prahu

- ščepec z minerali bogate morske soli

Nega koža se začne že z zajtrkom.
Nega koža se začne že z zajtrkom.FOTO: Dreamstime

PREBERI ŠE
Pozabite na vodo z limono, to je nov hit napitek, ki pomaga pri hujšanju

PRIPRAVA

Sok polovice limone stisnite v toplo vodo, primešajte jabolčni kis in dodajte med, kurkumo, ingver in sol. 

Morska sol, ki je bogata z minerali, bo telesu zagotovila potrebne elektrolite, medtem ko bosta jabolčni kis in sok limone spodbudila prebavila, da izločajo želodčne sokove in poskrbijo, da se bo vaš zajtrk ustrezno prebavil. Koža bo tako dobila vsa hranila, ki jih potrebuje za sijoč videz.

Sestavine, ki se nahajajo v vsaki domači shrambi, imajo namreč številne pozitivne učinke na kožo. Limonin sok vsebuje antioksidativni vitamin C, ki pomaga jetrom in kožo varuje pred vnetnimi prostimi radikali, kurkuma in ingver pa sta bogat vir protivnetnih sestavin, ki lajšajo kožna vnetja. Ko ste napitek spili, počakajte 10 do 15 minut, preden boste zajtrkovale, da bo voda odtekla iz želodca, jabolčni kis pa bo imel dovolj časa, da opravi svoje delo. 

Da bi se izognile poškodovani zobni sklenini, ki jo povzroča limonin sok, vam priporočamo pitje napitka po slamici. 

Vir: Sijaj – S prehrano do naravno čudovite kože, Nadia Neumann