Tinkara 17 let kasneje: ’Ful lepih spominov, a tudi grenkih ...’

Matej Arh
05.09.2019, 6:20
3
Zgodba, ki jo je leta 2002 začela pisati glasbena skupina Bepop, je zares izjemna. Ana, Alenka, Tinkara, Simon in Nejc so s pomočjo šova Popstars čez noč postali zvezde, poskrbeli za najbolj prodajan glasbeni album v zgodovini samostojne Slovenije in vsem dvomljivcem dokazali, da niso le zvezda enodnevnica, temveč so slovensko občinstvo navduševali tri leta, izdali štiri albume, osvojili nagrade in med drugim celo nastopili na Emi. A čas neusmiljeno teče in težko je verjeti, da od te evforije mineva že 17 let. Prav za toliko let smo tokrat zavrteli naš časovni stroj v studiu TBT in v studiu gostili Tinkaro Fortuna, ki je celotno izkušnjo strnila z vprašanjem: ’Ali vsi toliko jočejo kot jaz?!’

Spomine na uspehe s skupino Bepop je že lani obujala Ana Praznik, danes priljubljena voditeljica oddaje Delovna akcija, tokrat pa je v časovni stroj sedla Tinkara Fortuna. Obe sta se prijavili v 1. sezono šova Popstars – prva v Portorožu, druga v Celju – in obe sta postali članici skupine Bepop. Ostalo je zgodovina.

PREBERI ŠE
TBT: Ganjena Ana Praznik spregovorila o preteklosti

Tinkaro so ob ogledu starih posnetkov premagala čustva.
Tinkaro so ob ogledu starih posnetkov premagala čustva.FOTO: Miro Majcen

Tinkara, ki je letos nastopila tudi v šovu Zvezde plešejo, se je v studiu #TBT spomnila svoje prve avdicije, vseh krogov, ki so sledili, čakanje na končno odločitev žirije in na tiste prve dneve, ko je novonastala skupina še brez imena v studiu snemala svoj prvi hit, Moje sonce. Med drugim je spregovorila o Nejcu Erazmu, ki jih je po tragični prometni nesreči prehitro zapustil, in priznala, koga si je sprva želela v skupini. Več v spodnjem videu, celoten pogovor pa vas čaka na VOYO.

 

Med pogovorom pa seveda nismo mogli niti mimo prihodnosti. Bepopovci so se pred dvema letoma ob svoji 15. obletnici za poseben nastop spet združili za en večer in poskrbeli za pravo evforijo, zato nas je zanimalo, ali se morebiti lahko nadejamo vnovične vrnitve na oder. 'Punce nismo nikoli rekle, da ne, vedno smo rade stale na odru. Pustite se presenetiti ...' Hmmm, je mogoče, da bomo še kdaj na ves glas prepevali 'Ti si moje sonce'?

Bepopovci so med letoma 2002 in 2005 poskrbeli za pravo evforijo.
Bepopovci so med letoma 2002 in 2005 poskrbeli za pravo evforijo.FOTO: POP TV

PREBERI ŠE
TBT: Maja Keuc – celotni pogovor

Tinkara je pred kratkim zakorakala tudi na novo poslovno pot in izdala svojo prvo otroško knjigo. Si jo želite? Potem sodelujte v nagradni igri, ki jo najdete TUKAJ.

V drugi sezoni pogovorov #TBT smo že gostili Emo Begulić iz Ljubezni po domače, lanskoletni zmagovalki oddaje 'Štartaj, Slovenija!', La Popsi, 'MasterChefovca' Gašperja Kramarja, ki je shujšal že več kot 90 kilogramov, ter Leo Sirk, novo žirantko šova Znan obraz ima svoj glas, ki se je pred leti preizkusila v številnih preobrazbah. Koga bomo gostili naslednji teden? To je za zdaj še prihodnost, zajadrajte v preteklost s #TBT!

PREBERI ŠE
Lea Sirk: 'Vzljubili so me zaradi odprtosti, potem pa ...'

Tinkara je v skupini Bepop poskrbela za pravo glasbeno zgodbo o uspehu, danes pa beleži druge uspehe, med drugim je pred kratkim izdala prvo otroško knjigo Fortuna – Planet iger.
Tinkara je v skupini Bepop poskrbela za pravo glasbeno zgodbo o uspehu, danes pa beleži druge uspehe, med drugim je pred kratkim izdala prvo otroško knjigo Fortuna – Planet iger.FOTO: Miro Majcen