Angelina Jolie: Že davno bi me zažgali na grmadi

J.V.
08.08.2019, 10:45
0
"Če bi živela v zgodnješih časih, bi me verjetno večkrat zažgali na grmadi samo zaradi tega, ker preprosto sem to kar sem," je v zapisu za ameriško izdajo revije Elle zapisala hollywoodska zvezdnica Angelina Jolie, ki je bila v preteklosti večkrat žrtev kritik in obsojanj.

"V mojem poslu veliko potujem v države, kjer vem, da bi me zaradi mojih verovanj in dejanj, ker sem ženska, zaprli v ječo ali pa me izpostavili fizični nevarnosti," piše igralka Angelina Jolieter dodaja, da so ženske, ki se borijo za človeške pravice, po vsem svetu tarče obsojanj zaradi njihovih političnih stališč. Zato, ker branijo sebe ali druge s pogumom, ki si ga ona lahko le s težavo predstavlja.

PREBERI ŠE
Takšno je v resnici življenje otrok Jolie-Pitt

"Pomislite samo na približno 200 milijonov žensk in deklet živih danes, ki so bile žrtev genitalne mutilacije. Ali pa približno 650 milijonov žensk in deklet po vsem svetu, ki so se morale poročiti preden so dopolnile 18 let. Tisoče žensk in deklet, ki so jih vsako leto umorili družinski člani v tako imenovanih častnih umorih, kot kazen, ker so imele svobodno voljo."

Angelina, ki je že vrsto let borka za človeške pravice in humanitarka, vse poziva, da na to pogledajo z drugega vidika. "'Zlobne' ženske so samo ženske, ki so naveličane nepravic in zlorabe. Ženske, ki ne želijo slediti pravilom in kodeksom, za katere ne verjamejo, da so najboljši za njih ali njihove družine. Ženske, ki ne obupajo in še naprej uporabljajo svoj glas in pravice, tudi kadar jim grozi smrt ali zapor ter izločitev iz družine oziroma skupnosti."Če je to 'zloba', potem svet potrebuje več zlobnih žensk, je prepričana hollywoodska zvezdnica.

PREBERI ŠE
Vse oči so bile uprte v Angelino Jolie

"Sami moramo ugotoviti, kakšna oseba nam je usojeno postati. Mislim, da ženske lahko hitro zaidemo s poti, ker je naš instinkt negovati ali se prilagoditi pričakovanjem družbe," pravi Angelina, ki je bila kot ena najslavnejših žensk na svetu, leta in leta pod pritiskom javnosti in medijev. "Zelo težko si je vzeti časa in se vprašati, kdo si res želimo biti - ne to, kar si mislimo, da bodo odobravali drugi ljudje, ampak to kar resnično smo. Toda, ko poslušaš samega sebe, lahko sprejmeš odločitev, da boš naredil korak naprej, se učil in spremenil."

Za revijo Elle je posnela tudi serijo fotografij, na katerih med drugim pozira tudi ob letalu, ki ga je kupila, ko je bil njen sin Maddox mlajši. Na repu letala sta njegov rojstni datum in začetnici. Na eni od fotografij igralka nosi Diorjevo obleko, družbo pa ji delata njena dva psa.

PREBERI ŠE
Serena Williams brez zadržkov in Photoshopa