Špela ne želi biti debela!

Mojca Vakselj
17.02.2011, 16:30
Špela Grošelj je bila od nekdaj zagovornica ženskih oblin, a tako kot vsaka tretja Slovenka je ugotovila, da se v svojem telesu ne počuti več, kot bi si želela, zato se je odločila … da bo shujšala. Brez skrbi, svojih oblin se ne bo popolnoma znebila, zaželela si je le bolj zdrav življenjski slog, kilogrami, ki se bodo ob tem stopili, pa so le še dodaten plus.

Špela je vedno zagovarjala obline.
Špela je vedno zagovarjala obline.FOTO: Miro Majcen

Špelo Grošelj je slovenska javnost najprej spoznala kot članico skupineFoxy Teens. Kasneje se je pridružila zasedbi Atomik Harmonik, pred dobrim letom pa je stopila na samostojno glasbeno pot. Njeno življenje je bilo medijem od nekdaj zanimivo, ko je pred dvema mesecema oznanila, da je zaročena, pa je med ljudmi začelo vreti.“Verjamem v to, da so nam določene stvari namenjene.

KO HUJŠATE: Dnevno popijte dva do tri litre brezkalorične tekočine. Žvečite žvečilne gumije brez sladkorja.

Pred tremi leti ne bi verjela, da bom kdaj solistka ... Tudi to, da bom spoznala najbolj kulskega fanta, ki me bo po šestih mesecih zasnubil, bi se mi zdelo skoraj nemogoče. Pa se je zgodilo vse to. Brez planiranja. Spontano,“ nam je zaupala Špela in dodala, da je bila tudi odločitev za hujšanje spontana, a je ni toliko presenetila, saj se ni prvič odločila za ta korak. In zakaj ravno zdaj? Ima kaj pri tem tudi poroka? "Poroka nima neposredne povezeve s tem. Kot sem že omenila, želim spremeniti slog življenja, torej spremeniti svoje prehranjevalne navade, posledično pa bo tudi obleka na poroki bolje stala,“ pravi pevka, ki je vedno zagovarjala ženske obline.

Še vedno zagovarja obline

Ravno zato nas je zanimalo, ali se morda ne boji, da bo ljudem, ki jo podpirajo, s hujšanjem poslala napačno sporočilo? "Da se razumemo, vedno bom zagovornica oblin, pa ne le zato, ker sem sama 'oblinasta', ampak ker mi je to bolj seksi, kar so seveda vedeli že v baroku! Tudi ko bom imela 10 kilogramov manj, bom oblinasta, ker imam tako grajeno telo. Odločila sem se le, da te obline nekoliko zmanjšam,“ pravi Špela, ki se je hujšanja lotila na zdrav način, pri tem pa ji pomaga prehrana blagovne znamke NUPO.

Špelo pogled na tehtnico zadnje mesece ni navduševal.
Špelo pogled na tehtnico zadnje mesece ni navduševal.FOTO: Aljoša Kravanja

"Nupo izdelki so idealni, ker jih lahko kombiniram z 'normalno' zdravo hrano. Nasitijo me in glede na to, da obstajajo v večih oblikah, kot so npr. shake in juha v prahu, shake v tetrapaku in ploščica kot nadomestilo obroka...Vedno in povsod jih lahko vzamem s seboj, jih potegnem iz torbe in že imam polnovredni obrok! Z njimi sem spoznala hujšanje skoraj brez odrekanja, stradanja ...“ je nad NUPOM navdušena Špela. Z njihovo pomočjo je v preteklih dveh mesecih že izgubila 6 kilogramov, v prihodnjih treh pa želi shujšati še za 10–12 kilogramov. In kaj je bilo najtežje pri odločitvi, da se zopet loti hujšanja? "Predvsem to, da moram v svoj dan uvrstiti 5–6 obrokov, prej pa sem pojedla 2 obroka in sladkarije vmes. Najtežje je bilo seveda črtanje sladkarij, pire krompirja in belega kruha z jedilnika. Šport mi nikoli ni predstavljal problema, saj se rada rekreiram. Že prej sem tekla, igrala badminton ipd.," nam je razložila glasbenica, ki je pred kratkim začela telovaditi z osebnim trenerjem Alešem Brumnom.

Pri telovadbi ji bo pomagal osebni trener Aleš Brumen.
Pri telovadbi ji bo pomagal osebni trener Aleš Brumen.FOTO: Aljoša Kravanja

Bojan podpira njeno odločitev

Aleš pa ni edini moški, ki Špeli stoji ob strani med hujšanjem. V veliko podporo ji je tudi njen fant Bojan, ki jo je na prvi dan novega leta zasnubil in s tem še pospešil njeno odločitev, da v tem letu izgubi tistih nekaj kilogramov, ki jo motijo. "Bojan me podpira pri vsaki stvari, ki se je lotim. Sicer pa tudi sam veliko športa in se zdravo prehranjuje. Uspešno me je prepričal, da bom začela z njim kolesariti, čeprav je kolesarjenje šport, ki mi sploh ne diši,“ nam je zaupala Špela, ki je do nedavnega zaradi stresnega delavnika estradnice živela precej nezdravo.

Nupo nizkokalorična hrana v prahu je zelo primerna v primerih, kadar se vam mudi in potrebujete hitro pripravljen obrok ali prigrizek.

"Neprespane noči, nezdravi prigrizki v nočnih urah in pomanjkanje časa za vadbo, so terjali svoj davek. Skrajni čas je bil, da sem temu naredila konec,“ je za konec še dodala pevka, ki nas bo v prihodnjih treh mesecih spustila v svoje življenje in pred našimi kamerami izgubljala kilograme. "Rada bi videla, kaj se bo spremenilo, ko shujšam. Kakšno kost za glodanje bodo potem našli moji sorojaki,“ je na pol v šali na pol zares povedala Špela, ki je bila v zadnjih letih zaradi svoje spreminjajoče se teže večkrat tarča rumenih medijev. "Morda pa se bom, ko shujšam, spraševala, kako sem lahko kdaj sploh živela z 10 kilogrami več,“ je še dodala.

Več koristnih informacij o izdelkih Nupo lahko preberete na Facebook profilu Nupolife

Špeli ob strani stoji tudi njen zaročenec Bojan.
Špeli ob strani stoji tudi njen zaročenec Bojan.FOTO: Facebook